morning routine

bila pakwe ada bersama aku, routine tetiap pagi adalah breakfast di kedai favourite dia, favourite which means dia bleh jumpa kawan2 dia kat kedai tu utk breakfast sama2 hahahhahaha alah, bukan sapa pun, jiran2 kitorang gak
kat area kedai tu, byk pokok cempaka.....yang berbunga kuning.....wangi giler la bunga ni, letak sekuntum dalam keta leh mabuk kewangian dalam keta....
so, hari2 la aku petik bunga ni bawak pi opis, wangi la sket opis aku tu ngan bunga cempaka ni....

suka ngan tekstur bunga cempaka ni, kaler kuning dia, mmg cantik, sila la abaikan tone kaler yang lari sana sini sebab mmg dasar pemalas, amik gambar pakai blackberry aje......
tapi by noon bunga ni dah layu dan start hitam2....tapi wangi still maintain.....
see see cantik kan kaler bunga ni......
tak tau nak mintak izin sapa utk petik bunga ni, aku men petik aje, tapi pokok yang aku petik tu, makin aku petik, makin byk lak bunga dia kuar.....hehehehhehehehee.....
i just love the smell......bisa buat aku mabuk kepayang!

Comments