HRC Penang - mai tgk camner hotel nih.....

actually this is my second time check in kat HRC Penang.the first time was during our honeymoon may 2011, with honeymoon package yang sangat superb!
tapi kali ni,  aku amik package ROOM DEAL maksudnya bayar harga bilik aje.....
aku dapat bilik ni.....
sampai2 terus campak anak bujang yang tido tak sedo2 diri....so booked, ini katil mama ngan papa punya ye malam nanti
haaaaaaaaaa yang ni katil utk budak2 ye....bawah katil ni, ada satu katil lagi......toys, buku, bear semua ada ye......aku suka sangattttttttttttttttttt.....budak2 apatah lagi....
ni tv khas utk anak2 mama ye.....sila jgn kacau tv mama ngan papa!
its really prohibited!
actually kat luar ada balkoni.....luas sangat, dia bagi satu meja siap ngan 4 buah kerusi utk melepak2, satu gelungsur dan buaian budak2.....tak ingat lak nak snap picture, sebab sampai2 je anak2 dah sibuk nak mandi kolam renang
sangat teruja okay ngan rekabentuk dan spesifikasi kolam renang....sebab tu derang tak sabar2 nak terjun tiruk kat kolam renang tuh.......
layan ajelah gambar2 kat bawah ni, dan pastinya akan dpt jawapan nape derang tak sabar2 nak berada kat kolam.........
seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee



mau tak melompat kanak2 ribena 3 orang tuh......
and this is the other part of the pool, area ni dalam sket, air pun tenang sket......
disebabkan aku ada bawak satu budak kenit yang sangat aktif, maka adalah dilarang utk mendapatkan bilik yang bukak sliding door terus boleh terjun kolam.....
seeeeeeeeeeeeee sgt cool kan bilik yang bukak sliding door terus boleh terjun kolam kannn kannn kannn
area ni pun sgt cool okay!
meh tgk apa ada lagi, kita merayau2 sket .....
ada spa kat sini, so kunjungan kali ni aku tak layan la spa kat sini sebab handbag bergerak ada 3, so mmg tak leh kemana2 melainkan melayan derang berkampung kat pool......
kalau mau massage boleh massage kat dalam cabana nih....sangat soothing tinga rasanya kalau massage sambil dengar deruan ombak.....feeling sangat awesome gila
tapi lupakan ajelah, kali ni tak leh layan massage ye, sila sedar diri yang anda bukan pi honeymoon
oh sudah di kepung jalan depan itu sebab ada renovation sedang dibuat berhampiran kawasan rock spa!
jom  pi tgk kat area lobby hotel...apa yang ada......
oh ada gitar yang aku sangat suka....sebab kaler dia merah menyala!

gitar gergasi ada kat depan hotel....cantik sangat!
ni cafe dia, malam2 ada live band ye.....tapi selalu tak berkesempatan nak pi...sebab boleh tgk live dari bilik, tgk ajelah kat tv tu ar
ada tugu michael jackson, aku ckp kat anak aku, michael jackson kena sumpah terus jadi putih melepak koooooooooooooooooo
satu yang paling aku suka, setiap pintu nak masuk, dia ada gitar ni.....cantik gila....rasa nak cabut gitar tu bawak balik, pasang kat pintu umah aku lak
menyusuri tepi lobby hotel, ada beca....rock giler la beca ni....aku suka!

penat la jalan2 dah.....anyway ni aje gambar yang aku sempat amik...sebab malas ar nak amik gambar bagai, handbag bergerak ni asyik follow je mana aku pergi, nak amik gambar pun tak senang.....
stay sini utk 4 hari 3 malam, sangat puas duduk kat hotel nih....mmg super duper best....tak mengecewakan langsung......
apa aku buat lagi utk hari2 seterusnya....nanti aku update ye!

Comments