entry makan sampai boncit perut

kali ni aku nak cite pasal makanan aje secara berjemaah!
dasar pemalas wat entry satu2 cam ni la!
ok yang pertama makan kat Garden Lifestyle & Cafe' kat Alamanda!
yang ni spaghetti ala2 carbonara utk kids punya.....anak dara aku yang order, tapi byk gak wei.....jenuh nak ngabiskan....sedap!
yang ni kids punya menu gak....anak dara aku lagi sorang order, beef burger....ada lak dia tambah kacang peas, fries ngan salad2 bagai tu......
ni aku yang order, char koay teow....sangat sedap okay!
ni peach tea....air favourite aku kalau pi sini.....sgt soothing kat tekak ni ar...nak2 time panas melenting!
yang ni plak, aku melantak kat Wadihana Islamic Restaurant kat Bandar Baru Bangi....restoran ni mmg dalam hati, sebab dia ada byk pilihan makanan.....ni SALMON + LAMB = SUPERB
yang ni plak, aku bedal kat Restaurant THE SHIP, kat Penang....lamb gak....tak yah tanya banyak2 mmg sedap!
yang ni aku makan masa kat Jakarta....akibat muak bedal nasi hari2, terus gi cari Italian Restaurant kat Aryaduta Hotel......memang tak menghampakan tekak.....amatlah sedap!
yang ni adalah roti cicah ngan benda alah warna merah tu....nak makan ngan olive oil pun bleh.....kalau nak olive original tu ada dia bagi kat tengah2 tuh
ni boss order...nasi ada tiger prawn with creamy butter.....sedap, sempat aku pau udang dia sekor hahahahhahahahhahahha
aku lak choose utk makan beef pasta nih...agak creamy....sedap lemak berkrim....licin aku bedal ye!
yang ni lak, aku dapat kat STARBUCKS, Jakarta Airport masa tunggu flight nak balik KL.....RED VELVET ROLL.....kacang kat luar kek tu menambah kesedapan kek nih.....
yang ni NASI LEMAK MANJO terbaik dari R n R Nilai hala selatan....RM1.50 sebungkus!  aku jamin mmg sedap....sebab aku selalu pi beli....dekat ngan umah katakan!
yang ni singgah hasil perut yang lapar tak berkesudahan AUSTIN STEAK HOUSE kat Bandar Baru Bangi......menu mestilah western style! kedai pun cun bley tahan.
order air DRAGON FRUIT JUICE ngan LIMAU ASAM BOI......gelas besar, kembung perut nak abiskan!
starter:  mushroom sup ngan garlic bread
aku makan mixed lamb....aku adalah pemakan lamb yang tegar tak sedar diri
yang ni lak COMBO STEAK.....rasa boleh tahan, tak la menghampakan walau first time try makan kat sini!
teruskan lagi ngan meriangkan perut....kali ni kat MADAM KWAN Alamanda....order air teh ais ngan mango juice....mango juice itu pure mango okay!
pakwe aku makan NASI LEMAK, katanya nak tambah lagi lemak
aku lak order FRIED BEEF NOODLE.....sedap betullllllllllllllllllll!
destinasi terakhir dalam entry ni DOME, Alamanda....baru je mula beroperasi smalam.......aku suka layan coffee dia...tapi agak kecewa ngan rasa coffee dia smalam....tak kawwwww mcm kat KLCC......tak pe, aku okay aje since ni adalah hari pertama korang mula niaga kat ALAMANDA.....aku tak komplen la.....tapi lepas ni kalau aku pi rasa cam ni gak, mmg aku akan complain okay!
minuman favourite aku.......tapi aku dah sedut sket baru ingat nak snap gambar.....hahahhahahahhahahha

Comments

  1. yg len2 tu aku kurang teruja sket
    tp yg last tu aku tak tahannnnnnnnn
    kopi2 ni mmg feveret le...
    dah buka ek..
    tu air apa nama tu..
    nk order gak..hehee

    ReplyDelete
  2. dah bukak smalam ogy...gi la....aku pun lupa nama dia la....hehehehehe amik je menu nanti, pilih mana berkenan ye

    ReplyDelete
  3. mamaema: peach tea tu, air teh sebenarnya, ada rasa peach2 sket.....mcm teh berperisa la hehehehhehehehhe

    ReplyDelete
  4. rajinnya masak kt kedai...haha..
    sama aje kite pun..

    ReplyDelete
  5. adess mujur dah bekpes xsat kalo x mau trs kebulur lapaq balik tgok makanan2 sis ni ahahahhaa

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..hye Elly, Salam kenal, done folo u..best blog kamu byk gambar... thx for sharing.. selamat hari Isnin...

    ReplyDelete
  7. salmiza: paling rajin masak kat kedai
    al: mai la kl, kita leh makan sama2
    emme: waalaikumsalam, salam kenal gak, selamat hari isnin, harap2 x monday blues ye!

    ReplyDelete
  8. OMG.. droolinggggg....
    ni memang hard core punya makan ni.

    apa? Wadihana Islamic? okeh jotdown, jotdown...nanti buleh pi try.

    ReplyDelete
  9. heheheh salam kenal hirda....i mmg kaki masak kat luar....jot down ye....wadihana ni ada 2 restoran....yang dekat ngan yati percik tu mahal sket, sebab sedikit ekslusif kedai tu, i selalu pi yang blok belakang....murah dan byk choice of food....selamat mencuba hirda!

    ReplyDelete
  10. entri mkn2 kt kedai. muahaha... dh lm tk mkn western.

    ReplyDelete
  11. stress tgk gambar2 makanan ni..semuanya sedap!! saya pon peminat lamb tegar...hehe

    ReplyDelete
  12. wah kita geng la liza.....cayalah!

    ReplyDelete

Post a Comment