monday blues gila la

11 hari outstation, cuti sabtu ahad.....mula bekerja hari ni!
keta breakdown pagi nih....dah la jalan jem, keta aku lak breakdown...tambah2 lagi jem!
harap2 org tak maki aku pasal jem pagi ni, sebab penyebab jem sebenar adalah sebab semua org menuju ke UKM, sebab ada event besar2an kat sana, sampai jem tol bangi.....
oh keta, napelah ko overheat plak, padahal kan baru repair....takkan la ko majuk kot, sebab aku tinggal ko 2 minggu....aduyaiiiiiiii
tgh sibuk calling2 mekanik, plus datang, tapi sorry la encik, keta saya tak leh tow, kena pakai carrier......oh rumitnya org plus kata.....saya kena call insurans agen saya la kalau gitu....
dok pikir2, mekanik yang aku call sampai.....tah hapa dia gode2, isi air, aku bleh bawak keta tu sampai lepas tol bangi.....tak jauh dari toll bangi, overheat lagi...
sekali lagi berkampung tepi jalan, mekanik wat la kije ye.......
tah hapa dia kerjakan, akhirnya dia kata dah leh drive, trus pi workshop suh dia check........
anto keta kat workshop ngan jaminan suh dia periksa bebetul.......kang aku pangggg kang!
amik segala barang, gi opis la, sebab opis dekat aje.....
tup tup sampai opis, oh my ALLAH! charger laptop mana?  takkan tinggal kat umah...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa MONDAY BLUES GILA LA!
segalanya serba tak kena......
mencari mangsa utk hantar aku balik rumah, akhirnya pinjam keta rakan sekerja utk balik umah amik charger laptop....seb bek umah dekat!
apakah penyebab pada kejadian di atas?????
adakah aku dah tua????
tapi mmg dah tua pun!
wkakakakakakakkakakakkakakakaka

Comments