outstation time

lom reda penat bercuti kt penang haritu, berkejar lak outstation ke indonesia..........perjalanan yg agak panjang kali ni.....ke surabaya dahulu utk 4 hari, langsung ke jakarta utk 5 hari.......it's time for audit!
perjalanan 2 jam 25 minit dari kuala lumpur ke surabaya..........i just hate waiting time.........
alhamdulillah, sampai je, trus cari Pak Nono, driver yg dah di call awal2 suh amik kt airport surabaya.  trus layan jus alpukat.........sedap gila rasanya, rasanya ni minuman rasmi aku bila dtg indonesia.......mmg sedap!
bila udah ketemu sama Pak Nono, terus ajak Pak Nono pi shopping....
nak cari kain, nak cari kain hehehehehehheheheheh
terus Pak Nono bawak ke Jembatan Merah....haaaaa amik ko, mau muntah kain ko sampai sini....aku pun tak sempat la nak snap gambar bagai, sebab mata dah rambang tahap kronik.....
sempat la beli baju seragam keluarga utk majlis perkahwinan adik aku nanti dalam bulan november, insya Allah kalau tak ada apa2 majlis berlangsung dalam bulan November tahun ni,
sambil tangan tu sempat capai beberapa helai kain lagi wakakakkakakakakaka, amik la seberapa banyak pun, harus diingat ko gak nak bawak nanti, mau patah tulang temulang dan harus diingat extra baggage nanti bagaimana harus disettlekan wakakakkakakakakakkakakakkaka dan satu lagi harus diingat, lepas ni ko kena naik train ke jakarta.....wakakkakakakakakkakaka hambek ko!
lepas dapat shopping kain sket2, sket ke?   wakkakakakaka kalau ikut nafsu aku, byk lagi nak beli, tapi camner nak bawak ni, lebih muatan gak nanti ...... sedapkan hati dengan pujukan, "nantikan boleh dtg lagi, boleh borong lagi" wakkakakakakakkakaka gila ar.......ayat penyedap hati yang bersifat sementara kebiasaannya.....lalalalallalalalallalalala
lepas dah tersedar segera ajak Pak Nono meneruskan perjalanan ke Cepu yang mengambil masa hampir 4 jam lagi perjalanan.......oh bisa keras aku dalam kereta kayak gini!
mcm2 gaya dah dalam keta....tapi masih lom sampai2 Cepu....amik ko, pinggang dah sakit2 dah ni, jalan dari jenis highway, ke jalan kampung, dari jalan berhala2 jadi sehala, dari aku jaga, tido, jaga balik tido balik pun lom sampai2 hahahahahahha
tiba2 Pak Nono singgah satu area nama Babat, ada satu kuih tradisi kat sini....
nama kuih ni Wingko Babat.....dibuat menggunakan Tepung Ubi, Gula, Kelapa dan Mentega.....sedap gak rasanya

kalau kat Malaysia mcm kuih Bingka Ubi la....heheheheheh tapi yang ni agak liat la rasanya hehehehehhehehehehehhehe........
akhirnya selepas hampir 4 jam perjalanan, kitorang pun sampai kat hotel, Mega Bintang Sweet Hotel.

cepu ni terkenal ngan jati, ha amik ko jati seketol
main entrance

ni area depan hotel...biasa2 aje......



 Terpaksa check in kat hotel ni, sebab hotel favourite aku tu dah fully booked.....stress tau....miss tul nak stay kat Grand Mega Resort tuh.....hotel dia cantik gila, ala2 bali gitu....walau tak ke bali, tapi rasa cam kat bali tau........
tak pelah, tak dapat check in situ, janji ada hotel aku nak lepak mandi tido dan sebagainya.......
bila masuk je bilik....agak frust la ngan hotel ni.....dah la mahal rate dia, tak berbaloi tol....................stressssssssssssssssssss
sebab perjalanan 4 jam tu sangat mencabar, sampai aje bilik terus call tukang urut kat hotel tuh....rate agak murah, sejam urut satu badan baru Rp100,000.00 dalam RM35 .... oklah wat hilang sengal2 otot selepas menempuh perjalanan yang maha mencabar tuh
antara sebab2 aku stress ngan hotel nih:
1.  toilet dia sangat tak best.....stain sana sini ye
2.  lantai bilik adalah marmar, tapi bila pijak agak kesat
3.  setiap kali nak pakai water heater kena call suh aktifkan water heater, dan 2 kali aku terpaksa mandi pakai air sejuk, sebab sistem heater dia ngok walau dah 2 kali suh aktifkan water heater
3.  include breakfast, tapi turun kul 9 pagi, lampu cafe tu dah gelap
4.  sempat la breakfast masa malam pertama check in, sampai one hour before cafe tu abis waktu breakfast, makanan yang dah abis tak di refill, gelas nak minum air sejuk xde, pakai cawan coffee aje
5.  lepas dia make up room, tuala pun tak letak, jenuh la asyik nak call aje
 hampeh tul la servis dia......
layankan ajelah ye gambar2 sekitar hotel ni.....sila jgn terpedaya ngan teknik fotografi yang nampak agak cun kuikuikuikui
yang ni area lobby hotel...actually hotel ni adalah bangunan lama




 on the way dari lobby hotel ke bilik kitorang jumpa lak swimming pool....tapi rasanya tak lalu aku nak pi berendam.....agak kotor pool dia.....

 dapat bilik agak jauh...jenuh nak menapak
 tadaaaaaaaaaaaaaa ni la bilik dia, sgt simple, amik satu je gambar, nak snap area bilik yang len2 tak sampai hati lak nak upload nanti hehehehehehehhehehe
 meh tengah kawasan persekitaran hotel....agak padat ngan rumah kiri kanan
 belakang tu sawah padi
 pemandangan biasa di hadapan hotel.......persekitaran yang berhabuk, tahap udara yang rendah
 ada brani mau naik hehehehehehehhee....ntah la aku pun tak pernah naik
meh aku tunjuk lak gambar hotel yang aku suka tuh.....rindu tul nak pi duduk sana, sebab aku suka ambiance hotel ni.......gambar ni aku cilok kat webpage dia hehehehehehehhehe.....
ni area lobby hotel dia.....
 bilik hotel....semuanya facing pool
yang ni bilik dia...semuanya menggunakan bahan2 dari alam semulajadi.......tgk siling bilik tu pun cukup la.......

kasi upload 3 pic aje cukup la kan....lebih2 kalu sila mintak bantuan mr google ..... how la kan.....xpe len kali dtg, kena book awal2 bilik kat sini....tapi ntah zaman bila la aku nak dtg lagi wakkakakakakakakkakakakkaka
time to rest.......esok kerja bakal menanti.....next entry will come, tapi confirm agak terhegeh2 la entry tu ye....lalallalalallalallalalalala

Comments