bebelan 30/05/2012

lama dah tak bebel, kasi aku bebel sket!

hari khamis lepas 24/05/2011....lepas abis appointment paling seksa dalam hidup aku,aku lepak ngan bobo mang, bibi mang dan jugak atuk kat Wadihana Islamic Kitchen....end up sampai kul 10.30 malam gak....sampai pekerja restoren tu dah mop lantai la baru kitorang blah...hehehehehhe....bukan pe mintak tlg bobo mang sket......

hari jumaat plak, lepas kerja, pi lepak kat mahbob bangsar ngan geng2 xbrain...celebrate bday si binturong dogol paip sumbat tuh ...... penyudahnya kul 1.30 pagi aku sampai umah ..... amik ko elly!

sabtu pepagi buta pakwe amik flight....dan pepagi gak aku pick up dia kat lcct tau tak!
seb bek ko balik pakwe, kalau tak mau 8 hari 8 malam aku majuk tau! itupun dia delay flight satu hari tau......janji balik before ahad, aku tk la majuk kan!
lepas lunch, aku bawak alyssa cabut gigi plak, sambil bawak bibik last minute shopping utk balik indon esok tuh......
sampai umah kul 5 ptg, trus siap2 gi bagan lalang ko....nak makan seafood kekdahnya.....favourite aku tuh weiiiiiii........pedulik apa aku jauh tempatnya...janji aku dpt makan kat tempat favourite aku ko!
balik umah, terlantar kekenyangan....dan kepenatan!

ahad pagi2 dah bangun, kali ni anto bibik gi airport plak....astaga banyaknya brg ko bibik, sampai kena extra luggage lagi tau! dah la extra luggage, time nak masuk tu ko kena tahan plak bibik weiii sebab beg ko tu lebih 7 kg.....wakkakakakakakakkaka
tak pasal2 aku kena simpan dulu brg ko ni bibik wei....nanti2 la tuan ko pi sana, tuan ko anto sampai umah ko ye....tunggu ajelah....rasanya tengah bulan ni kot tuan ko pi sana
settle hal bibik, petang tu kitorang lepak kat umah kot....ntah la aku pun lupa dah....astaga!

hari isnin kan, aku cuti....sebab ni la hari pertama bibik baru tu kat umah sensorang ngan kitorang, so aku nak monitor la.....monitor mende, pepagi aku dah kena pi bangsar, uruskan kewangan syarikat.....santak sampai tenghari gak baru settle....penyudahnya lps lunch aku pi mines, pi massage lagi best kat thai odyssey ko!
dpt aku melantak subway favourite aku tuh, tapi cheese abis plak, kurang la kick!

hari selasa kan, aku cuti lagi ngan alasan yang sama, nak monitor bibik, penyudahnya pepagi aku bawak 3 budak kenit tu terjun tiruk kat staffield country resort, abis kulit aku itam ko.....
balik umah, ingat nak deting ngan pakwe aku kat garden, tetiba alyssa nyibuk nak ikut
kesian lak, adik2 dia 2 org tu tido, dia je yang celik, penyudahnya bawak la budak suka kacau daun tu...org nak dating ada je nak interframe!
gi tgk wayang la cite men in black tu....best!
pas tu lapar, alyssa sibuk nak makan TGI Friday, aku lak dah bosan makan kat situ.....peduli apa, aku pi aje makan kat DOME....bengang aje alyssa wakakkakakkakakakkaka
siap majuk xmo order makan, last2 pujuk, dia order gak fish & chips....abis ko dia makan!
sedap katanya, baru ko tau, mama ko ckp ko tak caya kan!
ni aku punya ..... apa tah nama spaghetti ni, tapi pedas sket la....memang sedap!
pakwe lak amik ni...catch of the day......seafood la basis dia plus ada nasi....sedap kot, tgk licin dia bedal!
ni air aku .....honey crumble ape tah nama dia....favourite aku nih.....
pakwe amik hot chocolate, alyssa lak amik strawberry shake....

oh kat mid valley centre court tu ada cam penuh mickey mouse, besar gedabak patung mickey mouse......
kalau sapa minat pi la.....
aku saja je tak mo amik gambar, sapa nak tgk pi sendiri mid valley, bleh tak saja dengki wkakakakakakakkakakakakkakakakakaka


Comments

  1. penuhnya aktiviti..tp itulah yg best masa terisi je..
    alahai untungnya bibik tu dpt tuan baik begini :D

    air honey crumble tu kan dah lama nak try tp tak ter try-try..sedapnya nampak!

    ReplyDelete
  2. yang creamy sauce tu looks so sedap!

    ReplyDelete
  3. telan air liur je tengok makanan2 ni semua.saja je sis nih.terliur tauuu.

    ReplyDelete
  4. mamyharraz, pi try...sedappppppppppppppp
    zila, sedappppp lemak berkrim
    ascil, mmg saja dengki, sila dapatkan di pasaran

    ReplyDelete
  5. alamak dome!! terus teringat aku tak rasmi lagi dome kat alamanda tuh....

    ReplyDelete
  6. hahahha aku dah rasmikan masa first day depa niaga hari tu...

    ReplyDelete
  7. oitsss apa reveal nama manja aku kt sini...........adessssssss

    ReplyDelete
  8. ngeh ngeh ngeh wakakkakakakkakakaka

    ReplyDelete
  9. G, elly ada masalah mulut tu. dok wakaka je. hahaha... sengal betul la ko elly. bibik baru ko ok ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaahah mmg dia sengalsss tahap cipan....maid baru siap kena buli dgn anak elly...hahaa

      Delete

Post a Comment