hari terakhir di kantor cepu, surabaya!

23 Mac 2012:  hari ni bangun ngan  penuh semangat nak makan NASI PECEL!
smalam dah pesan kat driver, pagi ni mau makan NASI PECEL lagi......kul 9 pagi tunggu dia pick up kat hotel......
dapat gak makan nasi pecel lagi....sangat la sedap....
licin aku bedal! wakkakakakakkakakak
nampak lauk2 aje kan, bawah lauk2 tu adalah timbunan nasi okay!
lepas perut dah kenyang sila balik hotel dan rehat sambil tgk tv......manalah aku tak put on weight kan.....
4 hari duk sini, aku naik 4 kg okay!
duduk sini boleh mencecah makan nasi 3 kali sehari...aduyaiiiiiii....
sampai hotel, terus kemas apa2 yang patut....check out kul 12 tengahari.......sempat lagi layan satu movie sementara tunggu kul 12 tengahari
lepas check out, lepak kat kantor sat....sebab train ke Jakarta jam 8.30 malam.......so sempat la aku melayan FB, melayan blog dan yang sewaktu dengannya......jgn kata aku tak wat kije, sempat gak aku buat claim staff aku sket!
train dari Cepu ke Jakarta mengambil masa 9 jam lebih ko! 
wakakakakakka keras gak aku ni kang!
layankan aje.....semoga selamat sampai ke Jakarta!

Comments

  1. salam ellynadyra...nampak sedap mkn nasi pecel tu,bila dah blk ke malaysia pastinya teringat2kn..hikhik
    Selamat bercuti & menghadiri majlis kenduri kawen....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.......mmg teringat aje! Sbb sedap gila!

      Delete
  2. Mak kite selalu wat nasi pecel ni..al maklum...org jowo!

    ReplyDelete
  3. wahhh klu tgh pregnant tgk pic ni then mengidam tak pepasal kena pi surabaya miahahaha

    ReplyDelete
  4. Assalam Dik Ellyna...dulu kat Penang ni ada satu Restoran nama"Tambuah Mas"..ada one of the menu dia pecal....seakan-akan nasi pecel tu lah jugak...sekarang dah tutup..dan tak ada pengantinya!! memang Akak suka sgt pecal ....sedap bangat Sih!..Moga perjalanan Adik selamat....& dipermudahkan olehnya...Welcome back to Malaysia!Selamat Hari Pekerja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak, kt banting ada jual pes dia, tinggal tambah air panas je, sedap gak kak, hehehe

      Delete
  5. makan je ko ni. g indonesia selain buat kerja, ko mkn je la?! hahaha...

    ReplyDelete
  6. apa lagi aku nak buat anisalya....tak de aktiviti lain aku nak buat......yang ada hanya aktiviti makan, kalau nak shopping pun, apa la ada kat cepu tu, kayu jati ada la....wakakkakakakakkakakakakkakaka

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan ni...pecel tu mcm rojak juaa kah

    ReplyDelete
  8. pecel tu ada je jual kat sini...alah yang kuah kacang tu la wei....makanan org jawa nih...bezanya kat indonesia, derang sertakan ngan nasi...sebab tu aku balik sini gemuk.....sedap tul cik abg botak ko ngutuk aku gemuk ye wakakkakakakkakakakkaa

    ReplyDelete

Post a Comment