ingatan tulus ikhlas

SELAMAT HARI GURU
nak ucap utk semua guru yang pernah ajar dan sedang ajar aku....guru tu bukannya yang ajar kat sekolah aje, tapi kat mana2 pun boleh dikira seorang guru....hanya Allah mampu balas jasa seorang guru......tak terbanding rasanya jasa mereka2 ini.....
aku mmg minat nak jadi cikgu, rasanya dah 4 kali apply KPLI, gi interview test bagai, tapi ntah la, rezeki tak ada nak jadi cikgu, agaknya aku ni garang sangat kot wkakakakakakakka.....
tak pelah, tak dpt jadi cikgu pun tak apa, alhamdulillah dengan karier aku skang ni yang telah berjaya merabunkan mata aku hampir 10 tahun......
lepas grad aku kerja 3 tahun dlm bidang operation dan customer services, pas tu memulakan kerjaya di bidang perakaunan.....dan di sinilah kerabunan aku bermula.....hahhahahahaha
lantak! bayangkan la, dah 10 tahun aku di bidang perakaunan, korang leh bayangkan tahap rabun aku ye!
oh ya udah ya....hari ni cite pasal GURU aje....suka tul nak nyelit cite tak berkaitan tau!
malam tadi tlg alyssa siapkan kad utk cikgu dia....dia request kad aje utk diberi kat cikgu, tapi aku ni kan mama yang baik hati, aku belikan brooch comel utk cikgu dia skali......harap2 cikgu dia suka!
yang ni utk ustazah kat sekolah agama dia.....dia sendiri tulis....aku tolong beli aje!
cantik tak brooch tu?
yang ni plak utk cikgu sekolah kebangsaan dia.....ada brooch gak...sweet kan brooch tuh! warna purple ye!

Comments

  1. kih kih kih....tegelak2 bace sejarah kerabunan ko...tapi takpe, sebab ko dpt rabun ko secara terhormat.....aku ni, rabuh due2 mate 450 tau...sejarah aku sadis sebb suke tgk tv dekat2, tu le punca rabun aku hahaahaha....

    so suweeeetttt...brooch tu sgt2 tomey....mesti cikgu alyssa hepi dpt kad n cute brooch tuh....

    ReplyDelete
  2. uishhhh tingginya power ko, power aku rendah lagi....lom lagi cecah 200 hikhikhik.....

    ReplyDelete
  3. ni yg nak jadi cikgu kat anak anak sis ni.bole dapat brooch comel.hakhakhak *gila tak ikhlas saya nih.

    ReplyDelete
  4. salmiza: alamak, ko nak gak ke? ahaks!
    ascil: meh jadi tutor ngaji mukadam meh....sis xde lagi tutor utk ajar ngaji kat umah ni, yang ada hari tu dah brenti hehehehehhe

    ReplyDelete
  5. cikgu semestinya menghargai niat ikhlas anak muridnya itu walau apapun pemberiannya. hehehe
    happy teachers day to all teachers in the whole wide world! God bless.

    ReplyDelete
  6. cantiknya kad dan brooch utk cikgu dia tu..bertuah!

    ReplyDelete
  7. mmg cantik brooch tu. aku nak jgk elly. hehehe.. cikgu suka je apa yg ank murid bg as long as ikhlas. ko tak sesuai jdk cikgu la. nnt ko dera bdk2. muahaha... dah 10 thn kt bhgn akaun ni mst dh thp master ni kan?

    ReplyDelete
  8. sebagai tanda ingatan utk guru2, appreciate their hard work at school.....
    anisalya, tak la master mana, biasa2 aje, ni pun dah 2 tahun plan sambung belajar tertangguh ni....how la!

    ReplyDelete

Post a Comment