item utk dijual

selepas aryan memasuki usia 1 tahun 9 bulan, aku amik keputusan untuk sedekah, lelong, jual, letgo dan yang sewaktu dengannya utk segala harta yang berkaitan.....aku production dah shutdown ekekkekee.....rasanya cukup bersyukur ngan 3 org cinta hati kurniaan Allah....itulah kegembiraan dan kepeningan aku.....cukup2 bersyukur....
selepas apa yang aku lalui, serasa aku dah tak mampu ada cahayamata, tapi kuasa Allah itu hebat, kun fayakun....3 org aku dpt.....memiliki sebelah tiub fallopion, org kata, aku tak mampu memiliki anak lelaki, tapi kuasa Allah memang tiada tandingan, aku dpt anak lelaki pada kandungan ke 3.....
daripada brg2 ni terbiar dan tak de faedah, rasanya aku nak let go la semua benda alah ni.....
awal2 dah ada org book....member gak, dia tgh pregnant dok nak beli breast pump Madela ni...
brand Madela ni memang terbaik.....aku dpt susukan aryan sampai dia 1 tahun 1 bulan.....alhamdulillah...
nape tak breast feed lagi? bukan tak nak, tapi kekangan masa, outstation sana sini menyebabkan aku ada masalah ngan milk production dan supply.....bila perjalanan yang mengambil masa lebih 10 jam, abis stok susu aku rosak....masam, tak leh guna, dan disitulah titik tolak aku ada masalah ngan supply susu yang makin kurang untuk aryan.....masalah ni timbul bila aku outstation luar malaysia....ngan rules & regulations yang mcm2 kat imigresen tau.......
ada skali tu 30 botol susu yang aku perah buang mcm tu aje, sebab masalah perjalanan yang memakan masa lebih 10 jam....huk huk huk...penat den perah!
so memandangkan aku pun production dah shut down, aku nak let go benda alah ni semua......
elok lagi ok, cuma ada few accessories kena beli kat susuibu.com la....dalam RM120 je......
see.....memang elok lagi.....dulu beli ni dari member alam maya gak kat FB hasil usaha keras main Farmville.....dia beli tapi tak guna, sebab dia bersalin kembar 3 you....masalah milk supply tak cukup gak tuh....plus dia berulang alik ke NICU ngan dia pun dalam ICU...so program breastfeeding dia ke laut akhirnya
ni harga dia beli RM724.90....tapi dia tolak kat aku RM450.00 aje hehehhehehhe aku nak tolak kat member aku pun tak tau berapa laaaaaaaaaaaaaaa
warranty card pun ada lagi okay, tapi ni dah berkurun kan, warranty dah abis ye.....see date of purchased 11/11/2010....boleh kira barang antik nih!
sebagai seorang mama yang sangat teruja utk breastfeeding aku siap beli home & car bottle warmer....tapi aku guna 2 kali aje, sebab leceh ar.....biasalah dasar malas kan aku nih.....beli RM99.90 kat kedai manjaku bandar baru bangi......yang ni pun member aku beli skali!
ni lah rupanya home & car bottle warmer......brand BEAN....sebelum aku pakai breast pump madela ni, aku guna breast pump dari jenama bean ni, tapi dah jahanam wakakkakakakakakakkakaa
yang ni plak accessories utk breastfeeding, beg dan ice pack ye!
ada 3 ice pack ni...elok lagi.......
dan juga beg utk simpan susu yang diperah.......selalu aku guna kalau aku pi opis ngan time aku kuar jalan2 tanpa bawak aryan.....
ni adalah stok2 botol untuk simpan susu yang diperah....aku memang pembeli tegar dari outlet susuibu.com
yang ni ada 40 botol kesemuanya ye
gigih tau aku susun nak amik gambar nih! cantik tak?
plus ada botol ni 6 ketol ye......aku beli dulu sebab botol ni cute!
plus 3 botol ni aku tak tau mana aku dpt.....hehehehehehhehehe tapi rasanyabelah kanan dari kotak madela tuh la kan, yang tengah dari breast pump jenama bean yang dah jahanam tuh dan yang belah kiri tu dari present2 yang org kasi hehehehehhehehe
so semua item di atas telah di ambik oleh member aku tuh...dia tak lama lagi nak bersalin anak ke 4, so dia pun teruja nak breastfeed
so tak tau nak let go kat dia brapa la.....item2 kat atas ni dulu hampir 1200 gak aku beli...tapi kena la kira depreciation skali kan....masih lagi berfikir berapa nak jual....
last2 aku kata kat dia hari tu, ko bagi je lah brapa ko nak bagi wkakakakakakakakkakakakkaka
dia plak kata, ada ke cam tu?
adessss tak bleh ke? nanti2 ar aku kira....aku pun tak tau la .....
bukan kisah sangat pun....as long as ada sedikit value
ada cadangan??????

Comments

  1. Untng ko dpt hasilkan susu smpi 30btol dlm.1 masa...tp kekangan keje plk jd hal...
    Opal dpt rasa susu bdn cuma 4bln jek..tu pun jenuh mnyedut yg kuar sket je..

    ReplyDelete
  2. memang kagumlah sapa yg boleh BF baby.
    sbb semua ni kena kuat semangat kan.plus brg2 semua tu boleh tahan harganya - tapi takpelah sbb mmg berbaloi utk yg konsisten BF baby ;)

    harraz dpt BF cuma 4 bulan je.apakata bab harga tu amik je half dr harga yg dah dibeli..lgpun benda2 ni dlm keadaan elok/lengkap.

    ReplyDelete
  3. salmiza & mamyharraz: alhamdulillah, dulu anak sulong dpt 4 bulan nyusu badan, yang ke 2 dpt 3 bulan je, yang ke 3 ni mmg superb.....memang kena kuat semangat, kawalan emosi penting, makan kena jaga, segalanya perlu di kawal....tapi progress baby memang bagus, xde kembung perut yang paling penting.....tapi yang paling aku terkejut, bonding mama & aryan sangat kuat!

    ReplyDelete
  4. anak2 aku semua direct breastfeed sbb aku ada kat rumah kan? kalau kerja mesti jdk mcm ko elly. hahaha...

    ReplyDelete
  5. Good luck dlm menjual :)

    Manusia mana yg bijak tu kata takleh dpt anak lelaki kalau fallopian tube tinggal sebelah?

    ReplyDelete
  6. semoga mendapat pembeli yg dicari...alhamdulillah....sikit sebanyak dpt menyokong ibu2 lain dlm usaha breast feeding anak kan....amin...

    ooo baru lieya tau kisah sebelah tiup fallopion tu....kuasa Allah kan...alhamdulillah ade juga zuriat perempuan dan lelaki.....

    ReplyDelete
  7. adakah kawanmu itu sepupuku?...ibu kembar 3?

    ReplyDelete
  8. anisalya, best kan dpt bagi direct!
    daddy ziyyad, ntah la.....derang kata kalau anak sebelum2 ni pompuan, susah nk dpt lelaki pas tu....tapi kuasa Allah mengatasi segala2nya

    ReplyDelete
  9. ascil, gitu la hajat di hati hehehehhehe
    lieyalatif: aku mmg sokong sapa2 nak breastfeeding tau.....

    ReplyDelete
  10. mokcik ida shazana, sapa lagi yang branak kembar 3 kalau bukan sepupu mokcik tuh, kiut2 kan baby dia....geram!

    ReplyDelete
  11. nak beli pun aku takde tanda nk dpt baby lg...adess....huhuhu

    ReplyDelete
  12. ko jgn putus harapan, doa dan usaha, yang selebihnya tawakal dan redha....ramai doakan utk ko nih....insya Allah!

    ReplyDelete

Post a Comment