MAID OHHHHH MAID

tak abis2 ngan masalah maid
maid lama abis servis ujung bulan...seksanya nak cari ganti.....dengan proses yang dibekukan oleh kerajaan malaysia ngan kerajaan indonesia......memang stress tul...
so maid kalau amik mmg tak leh wat permit....smalam pi imigresen mmg confirm permit tak leh wat langsung walau tukar majikan sekali pun....nak renew pun tak bleh...aduyaiiiiiiiii
dalam dilema nak ada 2 maid dalam satu masa, maid baru dan maid lama...
harap2 maid lama bleh ajar maid baru, walau aku pun nanti akan ajar gak
harap2 gak maid baru mau belajar ngan maid lama....ntah la kali ni rasa nak amik maid baru, gerak hati agak risau berbanding tahun2 sebelum nih....
Ya Allah, semoga segala urusan dipermudahkan olehmu....
apa yang aku mampu buat hanyalah redha dan tawakal......harap2 maid yang ni sebaik maid2 yang sebelum nih...insya Allah!
doakan AKU!

Comments

  1. wauu..sampai 2 maid. Tukang kebun ada tak?

    ReplyDelete
  2. daddy ziyyad bukan apa, maid lama tu nak balik, tu yang amik maid baru, so ada 2 weeks maid lama leh train maid baru....seram sejuk ni nak amik maid baru, tah camner lak pesen maid baru nih

    ReplyDelete
  3. amik maid sungguh la menyeramkan. benda tu insya-allah takkan ada dlm kamus idup lg

    ReplyDelete
  4. Ye ke ida? Mmg trauma sebenarnya, tp apakan daya, tawakal aje nih!

    ReplyDelete
  5. ko doakan yg baik2 je elly...
    harap2 maid baru tu leh lah diharapkan,
    tak buat hal..

    ReplyDelete
  6. yelah ogy...tah la, dah 2 kali amik maid sebelum ni, tapi kali ni cam tak berapa nak sedap hati nih....tah la nape....mmg selalu doa aje nih semoga maid baru tu okay hendaknya......tawakal kepada Allah ajelah aku nih!

    ReplyDelete
  7. psg cctv kt rmh ko la. sng ko nk tgk maid br buat pe.

    ReplyDelete
  8. ishhh tak mo la sampai pasang cctv...kang kantoi lak dia tengah korek montot wakakkakakakakakka bukan pe anisalya, masih menghormati privasi

    ReplyDelete

Post a Comment