fathers day

sempena fathers day tahun nih .... papa ada lak kat umah hehehehhehehe.....alhamdulillah
aku?????? tak kemana pun....sekadar makan kat TGI Friday Alamanda.....kedai favourite si alyssa....memanjang kalau pi alamanda, mesti nak makan kat situ......
favourite dia fried macaroni and cheese.....samalah ngan si aira tuh!
tahun  ni alyssa design kad dia sendiri utk papa....cam biasa dia buat kat school......

 perati ayat yang bertulisan warna putih tuh....pandai dia tulis pakai kaler warna putih supaya tak nampak obvious ye!
tertulis:  dan papa jangan lupa saya punya birthday...amboi ko alyssa bday ko lambat lagi ye....bulan august nanti

aira pun ada buat kad utk papa kat school......
cantik ok......jeles mama.....masa mothers day aira tak buat kad secun ni pun tau....uwaaaaaa
 siap ada menda alah ni lagi...comel.....


tetiba alyssa ngan aira kata:  MAMA, FATHERS DAY CAKE TAK ADA KE????????
adessss.....ingat malas nak order cake.....tapi bila dah kena sound cam ni, wajiblah ko pi order cake tu cecepat ye elly.......
pening nak beli cake apa plak, sebab dah nak muntah ijo kalau makan kek kat secret recipe tuh.......
tgh2 browse2 baca blog tetiba jumpa satu blog....lalalallalallala
tokey kedai kek kat kajang......boleh order online, ada diskaun RM45 okay....yang paling best, dia bleh deliver kat opis.....
terus order online sebab tgk gambar kek sangat mengujakan.....perghhhhhhhhhh.......
di pagi jumaat yang mulia itu, opis bergema dengan bunyi TING TONG......
wahhhhh cake dah sampai......lepas amik, terus bukak ko....punyalah tak sabar wakakakkakakkaka
pas tu tutup balik, simpan dlm peti ais ye, jgn sampai kantoi ngan laki sendiri....sampai umah nanti baru kita makan okay!
sebab atas cake tu sarat bagai ngan buah strawberry spesies ala2 gajah (beso gila ko strawberry dia) dia bagi satu kad tertulis WE LOVE PAPA (aku yang request tuh) ekekekekekkeke
layankan ajelah gambar kek nih.....nampaknya aku lebih teruja amik gambar dari makan kek




comment:  cake ni berat okay......tebal dan tinggi....sedap bleh tahan....cream cheese dia byk.....hehehehehhehehhehe
aku sebenarnya pernah makan kek red velvet yang aku rasa sedap kat tekak aku nih, tapi nak order kat shah alam....ekekekekke....jadi belom jumpa yang sama mcm tuh la.....tapi selama yang aku order ni not bad la rasanya......

Comments

  1. ya allah.. menggoda betul. orang tengah diet nih aaaaa

    ReplyDelete
  2. yummy.....sedap lew plak nmpak picta kek tuh...bdk2 skang kretip kan....rietta pown suka buat kad handmade...walau xpndai...

    ReplyDelete
  3. Salam kenal.. Ni sowang lagi mcm Mama Gee letak gambo Red Velvet.. Adeh.. Dah la kita suka suka suka... ;)

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt terliur tgk kek tu weyyy...ni kalo kat umah aku ni konpem si mia mija korek bedal strawberinye ajek ....hohohoho...

    kad2 tu super duper cute tau...bunge2 hati en papa dpt kad n kek sempena hari papa nie .....

    ReplyDelete
  5. Perrrghh tak tahan... Rasa x penting..sbb aku tau x blh rasa.yg penting presentation tu..haha

    ReplyDelete
  6. ehh aku br perasan...kek ko aku tak rs lagi..........adesssss........

    ReplyDelete
  7. kek tuuuu hadoiii lemah iman den!

    kiutnya kad mesti papa terharu..lebih terharu mesti part reminder date birthday girl tu hehe kiut!

    ReplyDelete
  8. zila: sila abaikan diet anda untuk sementara waktu ye
    henrietta: aku pun suka...cantik!
    TPJ: mama gee tu geng baik...ekekekekke wajib la taste kena sama ye!

    ReplyDelete
  9. lieyalatif: strawberry tu bapak gajah besar weiiiii......papa dia terus pesan kat aku suh bawak kad tu pi opis semua, letak atas meja dia, hias kat bilik dia cun2...hampeh tul!
    salmiza: presentation memang penting, tgk gambar terus wa order....wakkakakakak seb bek sedap bleh tahan kek dia nih
    ogy: ko tu sebab dah tersandar lemang kekenyangan smalam, tu yang tak ingat kek aku bagi wkakakakakakkakakakak amik ko!

    ReplyDelete
  10. mamyharraz: iman kita memang selalu lemah kan wakkakakakaka...camner la bulan pose nanti weiiiii......anak2 aku memang suka wat message kiut2, muka kiut2...nak marah pun tak jadi weiiii

    ReplyDelete
  11. kad tu unik..serampang dua mata nak mintak hadiah sekali..ekekekeke

    mmg tebal cream cheese red velvet tu!

    ReplyDelete
  12. outch! kek yg menggoda jiwa ku... sweetnye ur dotter... buat hati ibu n ayahnya.. berbunga2..budak2 skrg bijak kan... da dpt adiah kek velvet...

    ReplyDelete
  13. daddy ziyyad: kad tu mmg unik.....bukan setakat 2 mata, bermata2 gamaknya! cream cheese dia memang byk, sedap makan!
    emme: harap2 hati kitorang akan sejuk sampai bila2 ngan anak2 nih...amin!

    ReplyDelete
  14. comel kad2 tu..kek yg menggoda rasa raga haaha

    ReplyDelete
  15. suka deco red velvet tu..menarik gile !!

    ReplyDelete
  16. nampak sedap je. nasib baik mmg sedap jugak walaupun tak sesedap kek yg ko nk sgt kat shah alam tu. shah alam kat mana ye?

    ReplyDelete
  17. waaahhhh. deco dia buat terus menggagau jap g nak pegi cari kek. Ape nama kedai kek online ni kak? nak suh anto ke opis juga la...

    www.lizazilda.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha terus menggagau ye
      anis bakery ye
      boleh google kahkahkah terus sampai atas meja opis ko nanti

      Delete

Post a Comment