girls outing

hari ahad 24/06/12...sebelah pagi settlekan alyssa punya kelas taekwondo....anto pakwe gi LCCT...outstation lagi la pakwe aku tuh......dengan pesanan, kali ni i pi lama ye...tak tau bila baliknya.....yelah pakwe, sukati la, nak balik nanti call ajelah, i belikan ticket ye!
pakwe oooooo pakwe .......tapi after zuhur nak lepak ngan ogy ngan mya  ye....nak pi makan kat SERAI, EMPIRE kat subang ye....sebelah subang parade tu....tapi i tak bawak anak2, sebab rasa nak lepak ngan kengkawan aje ngan amannya.....
seb bek pakwe aku sporting tau!
pick up si ogy, mya pun park keta kat umah ogy...jom dari putrajaya kita ke subangggggggggg
dari parking area, sampai2 dalam mall tu, terus nampak restoran nih wakkakakakakkakakakak hebat betul perancangan Allah....dia terus buat kitorang nampak restoran nih.....
penuh gak restoran nih....bila penuh, kitorang jalan2 dulu ar....
bila dah penat baru reti nak pi makan.....jommmmm!

 aku pi ngan 2 kanak2 ribena, OGY & MYA nak makan pavlova nih....ekekekkekekekekeke......cermin mata ogy cute sangat......eleh ogy, kalau aku pakai pun nampak cute la...seb bek je wa rabun tau!
dtg sini, misi utama adalah nak makan benda alah ni....PAVLOVA....byk review dari org yang pavlova kat sini sedap.......tu yang nak try tuh......
 tapi kan, ada byk cake kat sini....segalanya nampak sedap di mata aku nih....adesss ni yang den lomah nih!
order air dulu ye.....
mya amik honewdew blast - ice blended with fresh honey dews, lychee and fresh lime RM10.50
ogy amik oreo cookie shake RM11.00
aku lak amik sirap selasih - rose syrup with basil seeds RM7.00
haaaaa inilah yang nak sangat di makan.....
pavlova tersedap aku pernah makan dalam hidup aku.....tak sesia drive jauh2 nak makan benda alah nih........
menu lain tak kurang hebatnya.....
pas tu kitorang order penne prawn aglio olio with prawns, fresh tomatoes, chili flakes, garlic, parsley in extra virgin olive oil RM25.00
order gak penne seafood marinara RM27.00 ye
dasar tak sedar diri....order lagi baklava cake......sedap weiiiiiiiiiiii
yang ni plak squid masak deedfried salted egg, standard saiz RM20.00....sedap jugak ye!
ohhhhhh dasar tak puas lagi, order plak pandan banana parfait - banana fried in pandan flavoured batter drizzled with palm sugar and served with vanilla ice cream......RM13.00
pisang ada 4 ketul ye.....
pas tu ni ice cream..........
overall, semua menu dia sedap....akibat kekenyangan, kitorang berhenti setakat ini sahaja.....lagipun mya ngan ogy dah lunch awal2.....pesal la korang lunch weiiiii........
len kali bleh dtg lagi utk try menu len plak.......
harap2 tak de yang meleleh air liur ye.......kalau meleleh, sila jgn salahkan aku, salahkan ogy atau mya
wakkakakakakkakakakakka bluwekkkkkkkkkkkkkkkkkk

Comments

  1. ni tempat feveret!
    pavlova dia mmg lazat berkrim.

    empire ni belakang je ofis sy..kalau dtg weekday boleh kita gether2 lunch ;)

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhhhhh dasat..sekali cube punye laa byk korang order...tapi syok camtu , sorang order lain2...so leh rase mcm2 menu kan...aku selalu gak buat camtu hihihih...siap le pinggan berjalan lepas tu......

    pavlova die mmmg terbaik org ckp kan...aku tak penah rase lagi...selalu order ngan org yg jual online tuh.....leh laa tahan sedapnye...manis kedaung gituuu!

    ReplyDelete
  3. oooo...ada pavlova erk....rietta bli yang homemade jew...sedap....tapi xkena ngan selera tekak rietta....

    ReplyDelete
  4. salmiza: secoet cukup la wei...kalau nak lelebiy order aiskrim terus ekekekkeke
    mamyharraz: dekat ngan opis ek....wahhhhh mesti ko selalu sental pavlova tuh kan.....
    lieyalatif: order share2 leh rasa semua ye.....pavlova dia terbaik, rasa masam dan manis tu balance okay....yang penting, kerak tu cair dalam mulut....adesss susah la nak cite, pe kata ko pi test makan situ
    henrietta: cuba pi makan yang ni, insya Allah sedap!

    ReplyDelete
  5. banyaklah ko...aku ni pak turut jek yaa....salah kan mya sorg udah laa...hahaaa...

    ReplyDelete
  6. hahhahah nasib ko la ogy weiiiiii

    ReplyDelete
  7. bessnyer i pun dah pi makan kat sini...desert mmg besssss!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow... makanan adalah super duper sedap ni...

      Delete
  8. posh: kannnnnnnnnnnnn sedap dan besssssss!
    ratu kebaya: try la, mmg super duper sedap okay!

    ReplyDelete
  9. meriah betul dgn makanan.. nasib baik baca entri ni tgk kenyang. kalau x menitik air liur atas kebot... kekekekeke

    ReplyDelete
  10. ko elly semua benda ko nak makan ye. nasib baik la 'ramping' lagi. hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment