review makanan

meh layan entry makanan yang aku pi layan utk beberapa dekad ye ..... layankan ajelah ye!
kalau tak de mention apa2 tandanya sedap, kalau x sedap baru aku bgtau ye!

yang ni cendol biasa aje...layan kat bawah pokok area seksyen 4 tambahan bandar baru bangi
yang ni plak rojak biasa....layan bersama cendol memang sangat mengasyikkan, nak2 bawah pokok, bersama2 ngan angin sepoi2 bahasa.....kat seksyen 4 tambahan bandar baru bangi gak ye
ke TGI Friday Alamanda sempena fathers day baru2 nih......
makanan favourite alyssa ngan aira....fried macaroni & cheese
yang ni stok dpt free utk kids meal....nachos ngan cheese......nama utk benda alah ni aku  lupa la
ni plak menu baru kat TGIF....spaghetti apa tah nama dia, tapi byk shrimp ngan cheese....makan byk2 bleh muak ye
ni plak burger apa tah nama dia....kat TGIF Alamanda gak.....tebal nak matik burger tuh
jom kita pi bubba gump kat sunway pyramid plak ye....tengok apa yang ada!
layankan dulu persekitaran restaurant ni....cun gak ambiance dan jugak design dia


 ok dah ready nak order, meh kita ubah tag nih....automatically waiter dia dtg ye!
 air yang belah kanan tu sedap....choc campur ngan peanut butter dan tah apa2 lagi tah.....sebab aku ngan pakwe order lagi segelas lepas abis yang nih....so tandanya sedap la kan! yang belah kiri tuh, orange campur tah apa2 la agaknya...
 starter....base dia adalah shrimp ye!
pakwe order benda alah ni, udang yang di masak dalam 4 cara berlainan....ada fries, coleslaw and few sauce ye.....mabuk udang dibuatnya
tgk tu antara udangnya....amik ko!
coleslaw, fries and few sauce
aku makan spagehtti......udang dia banyak nak matik!
jom pi tgk kat DOME, Alamanda plak....apa yang ada hahahhahahah
sementara tunggu makanan sampai leh kaler2....kat dome ni best sket, dia bagi sekotak colour pencil, kalau kat TGIF dia bagi sebatang je crayon.....

tadaaaaaaaaaaaa air dah sampai
 air apa ntah nama dia, tapi something to do with caramel.....sungguh heaven okay!
 alyssa memang setia ngan chocolate milk shake ye
 aira paling kelas....hot latte okay!
 bedal linguini creamy seafood....terbaekkkkkkkkkkkkkk
 kids meal - fish & chips
 layankan pulak Little Penang, Alamanda
antara yang diorder...
korang mesti tak tau kan......ni sebenarnya sayur kailan...batang kailan aje ditumis...daunnya digoreng rangup dan bila makan rasa cam keropok.....first time makan....masa dia anto terkejut, tapi sebab sedap, bedal ajelah!
 yang ni plak fish masak sweet sour
 tomyam campur.....masa panas memang sedap betul, bila sejuk tak brapa sedap utk dinikmati ye
 ni ketam ... lupa lak masak pe...tapi masa makan memang tak budget ni ketam...rupanya dia amik isi jek
sekian terima kasih
wakkakakakakkaka

Comments

  1. wah macam-macam yang kamu jamah..sedap-sedap pulak tu

    ReplyDelete
  2. kalau kt kl macam2 restoren ada...jd dpt mkn macam2..

    ReplyDelete
  3. ni tempat tempat makan urang kaya...ekekeke
    saya makan kat warung aja..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali belajar mkn pakwe pesan, jgn nanti sampai xtau plak, gerai pun aku bedal gak ye! No baundries!

      Delete
  4. Yummy...nasib baek rietta tgk nie dh mlm....klu tgh hr td, msa pwut berkeroncong....hahhaa....abis la.....

    ReplyDelete
  5. Ya Tuhan...meriahnya makanan!lazat2 belaka pulak tu..haii lah perut ko jugak yg untung =P hehe.

    ReplyDelete
  6. yang penting cendol di bangi adalah lebih murah dari air choc peanut butter di bubba gumps tu.. huhuhu


    ps: klu nak rasa cendol, saya ke fasa 1 je atau depan kilang sony tu. kat seksyen 4 tu asyik ramai je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depan kilang sony pun selalu gak lepak, apa pun cendol mmg layan

      Delete
  7. stress tgk semua makanan ni..hehe..semua sedap2 :)

    ReplyDelete
  8. jgn la stress....heheheh baik gi cari dan makan ye!

    ReplyDelete
  9. seb bek aku br je lepas lunch nih...taklah seteress perot aku... :)

    ReplyDelete
  10. semuanya nampak sedap..terliur ni..dah ler pose..dah kurus poser tgk makanan kat sini

    ReplyDelete
  11. ogy: wakkakakak stress tang perut aje ke?
    mamaEma: alamak ciannya dia pose

    ReplyDelete

Post a Comment