susulan WW 13/06/2012

referring to yesterday post ye!
aku memang pengguna SK-II sejak 2 tahun lalu......bila mana si pakwe yang tersayang tu presentkan starter kit of SK-II utk makwe dia yang cun nih......lalallalalalalallalala
tq pakwe, i luv u babeh!
tapi dasar makwe dia ni, memang malas tahap gaban, jadi aku ni tak de la dok belek muka aku hari2 kan.....tak sempat la weiiiiii.....
pada aku, kalau nak start guna SK-II ni, memang agak mahal, sebab kena beli few things kan...tapi since pakwe yang nak beli as present wa bedal aje la.....
kalau tak silap, starter kit hari tu pakwe belikan at RM800+++ - which consist cleanser, clear lotion, treatment of essense, and few cream and few free gift set......see nama pun leh lupa aku nih!
asalnya nak beli facial treatment clear lotion (refer botol belah kiri ye)....sebab dah abis......
skali facial treatment essence tu ada special edition ko....seee kat bottle ngan kotak dia ada flower2 kan....comei la plak......
terus pi jalan pelan2 kat pakwe explain kat dia....plus explain kalau beli botol besar ekonomik sket kan berbanding botol kecil, cumanya harga mahal la sket kan wakkakakakkakakakakkaakakka
pakwe sengih2 sambil kata, beli ajelah!
ni yang wa tambah sayang nih! terus wa borong dedua botol ni ye!
tetiba baru ku perasan, kad SK-II aku tuh expired end of july 2012, trus wat semakan point........
wahhhhh leh redeem la.....ni yang best ni.....seee botol kiri skali tuh!
dengan point yang terkumpul.....aku dpt facial treatment cleansing oil nih secara percuma ye....
ni kalau nak beli hampir RM200 gak weiiiiii......
disebabkan jumlah pembelian melebihi RM700, makanya....aku dpt set ni secara percuma......sengih lebar2 ye........
hehehehhe balik ngan senyuman sampai tinga......berjaya mengepau pakwe hari tuh....
kalau tanya aku....ni jawapan aku:
kulit aku tak la bermasalah sgt....setakat ni guna brand apa pun, okay aje....since pakwe yang nak belikan wa bedal aje....alhamdulillah kulit ni tak la alah sgt....
SK-II ni sesuai aje ngan kulit wa, wa suka sebab dia lembut kat kulit wa........wa suka....dia jadikan kulit kita glow....
tapi kan kan kan......mahal la sket....
sejak 2 bulan nih, kulit muka aku ada masalah sket....akibat kestressan yang melampau.....nilah dia bahana menyiapkan akaun syarikat yang bertambun itu....abis naik jerawat ko.....sedeyyyyy tau
so sebagai penyelesaian, aku tengah mendptkan treatment kat Rees Skin....alhamdulillah semakin menampakkan kesan.......
tapi sebenarnya, WUDHU itulah ubat terbaik utk tubuh badan kita.......
5 kali sehari....kalau rajin jadi berkali2 sehari kalau dicampur ngan yang sunat ye.......
cover bahagian muka, tangan dan kaki.....memang superb!
insya ALLAH!

Comments

  1. kan betul aku kata. mesti muka ko berglow2 gitu. hehehe... jgn stress2 ly. relax. minum kopi lu. nnt dah tak cantik kulit. ^_^

    ReplyDelete
  2. jerawat boleh hilang....ada duit leh pi rawat...beryukurlah jerawat naik skit je...ko masih cantik...

    aku dulu2 jerawat penuh muka...sampai rs rendah diri sgt2.... :) Puas tukar produk....sampai malas nk tempek apa2 pun ada.....bila dh berusia je br lah jerawat surut....

    seb bek ada gak org nk kahwin dgn aku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik rasa sengal je wa nih, tetiba jerawat timbul bagai nk rak

      Delete
  3. ohoooooooooooooo.....berbaloi2 laa kalo gitu....siap ade leh redeem plak yeak

    tapi kan mmg tau, ade kat opis aku ni pakai skII gak...mmg cun bersih gile kulit die ko.....ye laa berbaloi laa ngan jenama dan harganye kan....alah ko, dah serasi jgn tukar2...pakai jek...lagi pun bukan tiap2 bulan nak membeli kan...once dah abis baru beli...so boleh laa bajet timing tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, benda2 cam ni kena sediakan budget, so masa nk beli x la terasa sgt

      Delete
  4. bestnye dpat pakai SKII..siap orang sponsor lagi tu :)

    ReplyDelete
  5. untung de org belikn..klu serasi jgn lh tukar2 product,maintain kan je kay ! faktor jerawat mybe persekitaran,kena bnyk kn mkn vit c,minuman atau supplement.. :)

    ReplyDelete
  6. nampaknyer lepas ni mmg la kene belai kulit muka dgn baik..
    kalau tak mesti pakwe rasa hampa... hahaha

    unutnglah dpt pakwe yg ambik kesah tentang penjagaan kulit..

    gud luck k?

    lepas ni leh la jadi klon fauziah latiff

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ikhram! Pakwe terima aku seadanya!

      Delete
  7. kak aku pakai ni. aku just menumpang time balik kg. so nk tgk kesan dia tu sure x nampak kan?
    tapi ramai puji ok. yer la.. tgk le price dia brapa. mesti la elok.

    ReplyDelete
  8. waaa sgt baik pakwe...hehe tapi untuk siapa jugak kannn...

    ReplyDelete
  9. wahhhhh... baik hatinya pakwe dia... alhamdulillah... :)

    ReplyDelete

Post a Comment