FIREEEEEEEEEEEE

aku tgh angin puting beliung pagi ni, so entry ni adalah entry dalam keadaan yang tak stabil
pinjam sat gambar kat FB Kedai Corellku ye
sebab aku nak cite sket angin puting beliung aku pagi nih ye!
set corning ware fesyen country rose ni aku dpt masa aku kawin dulu...so dah 11 tahun lebih la usia corning ware nih, aku sayang sangat sebab aku suka corak rose nih besides sebab dpt free kan
ko tau tak, pagi tadi aku sedar dari tido bila terdengar satu bunyi yang kuat......ko tau apa?
corningware yang saiz paling kecik skali tu, dalam picture yang paling atas tuh PECAH berderai
ko tau sapa buat?
BIBIKKKKKKKKKKKKKKKKK
aku punyalah angin, marah dah segala rasa ada dalam hati, sampai aku terus diam kelu tak terkata
cuma aku bgtau bibik:
ko ingat murah ke benda alah ni, bersama pesanan penaja tolong buat kerja hati2 bleh tak
takkan semua benda dalam rumah ni ko ingat aku byk duit nak beli.....ni ko pecahkan corningware kesayangan aku, hari tu ko jahanamkan baju anak aku, baju aku, tuala aku, alas kaki aku.....dah banyak sangat ke gaji ko nak ganti semua benda yang ko jahanamkan dalam rumah ni!

memang geram rasa di hati.....bleh dia kata licin pas tu jatuh corning ware tu....
itulah akibat degil tak mo dengar kata, aku dah pesan, basuh tangan lap tangan tuh, kain buruk lap tangan lap kaki tukar hari2, angkat barang hati2 .... byk kali aku peratikan lepas basuh tangan tak lap, angkat barang mana dan aje.....
ingat aku bebel marah2 dia, suka2 je ke, mesti la bersebab....
11 tahun lebih wa jaga elok2, senang2 aje ko pecahkan!
pssssst:  aku memang seorang majikan yang cerewet okay!

dah la weekend baru2 ni ckp ngan aku suh aku hantar dia balik ke rumah agen....katanya aku asyik marah aje, anak2 aku pun mcm tak suka aje ngan dia
jawapan aku senang aje:
bibik nak balik???? ok....kemas brg kepunyaan bibik aje, yang lain jgn bawak langsung, saya hantar bibik balik rumah agen.
tetiba dia jawab:
bukan gitu puan, bukan saya tak mahu kerja, puan asyik marah saya aje, saya takut

plotak ko la bibik....org gila aje suka marah tanpa sebab
kalau ko buat kerja cam bingai memang selayaknya aku marah lepas aku tegur byk kali
tak yah nak ugut2 aku ye, ko ingat aku mati ke kalau ko tak ada?

inilah manusia yang tak tau diuntung.....dah la tak bergaji....majikan layan mcm keluarga sendiri.....belikan itu ini, bila ditegur ckp kita marah....tak reti amik hati anak2 aku, ckp anak2 aku tak suka......

Comments

  1. Payah betul dpt bibik mcm ni...mau dpt darah tinggi ni..

    ReplyDelete
  2. jgn menyirap ye elly. kurang pulak pahala pose nnt. ke ko tak pose? hehehe...

    ReplyDelete
  3. Apa yg ko penah lalui ni sejibik aku dah lalui dulu. Sungguh diorang ni mmg bangsa yg tak tau diuntung. Sakitttttttt hati kan! Dia ada kat rumah patutnya nak mudahkan kerja kita, ni lg menyusahkan, jd satu bebanan plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang, xtau syukur, dh senang nk lg senang, kemas umah ngan jaga anak time kerja je, masak x, gaji besar, kualiti hampeh, geram tul!

      Delete
  4. sabar..bulan puasa kena banyak sabar... InsyaAllah, tuhan akan bagi rezeki lebih dari 1 set corningware :)

    ReplyDelete
  5. Sabar darlink...Kdg2 Allah berikan dugaan kt kita mcm Nie walaupon syg kan...:-)

    ReplyDelete
  6. adeii..
    kalau makneng pon luluh hati jantung weh tgk corningware berderai pecah...

    sabo je la elly...

    ReplyDelete
  7. sabar...sabar.
    Perangai mereka memang macam tu, tu pasal skang Amy dah tak pakai bibik. Buat menambah dosa aje hati pulak sakit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau x kerana terpaksa pakai, xgak amik, memandangkan kerja kdg2 diluar waktu normal, terpaksa gak la.

      Delete
  8. rietta xde bibik...tapi byk dgr citer bibik....suma 2 org kwn rietta nie...mmg bertuah...bibik dorg mmg baek...tukar bibik pown dpt bibik baik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bibik2 terdahulu mmg superb, yg ni mmg agak bingai

      Delete
  9. lalink. jangan marah-marah sgt yer...banyakkan bersabar...tarik nafas panjang-panjang dan lepas pelan-pelan...

    eh3x, kalau ema pun naik hangin satu badan...barang kesayangan lagikan....

    ReplyDelete
  10. Salam..
    Kak su slulu silent reader je..
    Tapi pasal bibik pecah kan CW memang buat kak su naik darah..
    Kak su potong gaji bibik kak su masa dia pecah kan peok Vision. Pas tu blh sound kak su ...pakai peok berat2.. Tangan dia x kuat...

    Selamat berpuasa
    Salam kenal Dari kakmsu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak su, dpt gak tau sapa silent reader, salam kenal! Mcm2 alasan derang ni kan.

      Delete
  11. kalau kita yg selalu rosakkan barang dlm rumah, sah2 hubby bising. kalau brg dia yg rosak, mestilah terasa.. normallah buat salah kena marah..sapa2 pun camtu. depa ni keje main2.

    ReplyDelete

Post a Comment