its more than just monday blues okay!

ko sampai opis pepagi pakai jeans ngan t shirt pas tu ko kata nak pi servis keta....ko tau tak, keta aku tak leh start pun aku biar aje kat umah dulu, dan aku masuk opis!
ko tau kenapa? sebab ni kan waktu kerja, kena la apply utk cuti atau apply utk keluar beberapa jam!
pesal ko tak arrange servis keta waktu ko cuti.....waktu sabtu ahad....ni bukan kali pertama ko buat cam ni.....
sekurang2nya tanya la boleh tak ko tu keluar utk servis, ni ko dah wat appointment, pas tu masuk pagi ni, ko bgtau je trus nak pi servis....langsung tak de respect!
oh lupa, bapak ngan mak ko kan director kat sini kan......maafkan aku sebab lupa clause tuh!
tapi....ko jgn lupa, laki aku pun director kat sini....
tapi aku tak suka nak mengamalkan sikap cam ko tuh.....kerja adalah kerja, personal adalah personal...kena la pandai bahagikan kedua2 faktor ini ye......

***********sekadar luahan di pagi hari isnin.....its not about monday blues......sekadar luahan hati di blog aku nih, agar hilang sedikit rasa geram di hati!*****************

Comments

  1. bila dah luah timbul rasa lega.
    inilah untungnya ada blog boleh share rasa :)

    ReplyDelete
  2. hurm.... mmg ade org cam tu.. tapi bile turn kite buat cam tu.. bising satu opis! tapi kebaikan kite org tak nampak kan.. tapi kalo dah luahkan, lega la skit kan Elly...
    sabar je la kan....

    ReplyDelete
  3. kat blog ni ajelah aku nak luahkan....blog aku, cara aku, dan sukati aku la kan.....wakkakakakakaka memang rasa lega bila jari dapat menaip....sama mcm mulut bila meluahkan.....sekali dua leh sabar, tapi kalau tetiap bulan dengan beribu alasan, leh sabar lagi ke? aku ni bukanlah malaikat, cuma ada sedikit kesabaran yang mampu dipertahankan...lama2 meletup gak nih!

    ReplyDelete
  4. Org yg xde rasa tggjwb...pentingkan diri...rasa diri tu betul..itu la sidia

    ReplyDelete
  5. ahahahaha...bila isteri director marahkan anak director lain..

    tak professional...itu penyakit utama org Melayu

    ReplyDelete
  6. salmiza: bila tanggungjawab diabaikan dan tidak di ambil berat, hilang keberkatan rezeki .... itu yang aku amalkan sejak hari pertama bekerja....keberkatan rezeki itu penting....bukan nak kata diri sendiri baik, aku pun ngular kadang2, wat kerja personal time kerja, tapi berpada2lah dan pandai2 la gantikan apa yang telah kita gunakan di masa bekerja

    ReplyDelete
  7. daddy ziyyad: memang penyakit org melayu....selalu tak profesional....org len buat dia marah, tapi diri sendiri tak reti nak disiplin.....sebab tu org melayu selalu rugi!

    ReplyDelete
  8. uiks...bleh camtu erk? klu sni...hanya kes yang xdapat dielakkan jew bleh kuar waktu pejabat....itu pown siap borang bagai...dan xlebih 4 jam ataw separuh masa bekerja...jika tidak....haruslah pohon cuti tahunan yea...

    ReplyDelete
  9. lega sikit hati yang tengah hot bila dapat luahkan kat blog kan...

    ReplyDelete
  10. sapa yang sengal sangat tu elly? meh aku gantikan tempat dia. hahaha...

    ReplyDelete
  11. anak director la .... sapa lagi....

    ReplyDelete

Post a Comment