makan lagi - MEDAN IKAN BAKAR MUARA SG. DUYONG

30 June 2012, kita pi makan lagi!
dasar tak sedar diri, lemak dah tepu dalam badan ko elly!
kali ni perjalanan pergi balik di taja oleh spesies binturong dogol ye.....kos makanan adalah secara perkongsian!
sampai destinasi ngan bantuan papago ye....aku tau sampai utk melantak aje.....duk belakang layak mem besar okay bersama ogy dan mya!
org lelaki sila drive dengan penuh berhemah!
nak makan mamee slurrrrrp pun ada okay wakakkakakakakakkakakkaa
pergi bersama2 ngan kanak2 riang.....OGY...see riang betul dpt nescafe okay!
ni lah binturong dogol tuh....perjalanan pergi dan balik ditaja sepenuhnya oleh dia...dan dialah supir terulung utk  hari itu...tq kerana menjadikan perjalanan pergi dan balik selamat!
ishhhh couple nih....iklan tayang gigi ye.....
bersama bobo mang gak.......dia adalah co pilot utk hari ini ye
dan jua mya......sengih lebar ye!
pasangan bahagia......wakkakakakakkakakakakkaka mana2 pun ko nak gayut ye mang
memilih utk makan nasi lemak dengan tujuan utk tambah lagi lemak yang sedia ada......
nasi lemak dia nampak bodo je, sebab nasi ngan sambal, tapi sambal dia sedap okay!
ko tgk....sampai stim dogol ni makan nasi lemak tuh....wakkakakakakkaka (bleh kutuk lebey sket sebab dia tak bukak blog aku) wakakkakakakakakkakakka
pepahat masak pedas....first time try benda alah nih....mya la suka menda alah ni...not bad...sedap!
ni kupang rebus....favourite si ogy
ni sotong goreng tepung......aku suke!
jenahak bakar....kalau sambal dia kasi banjir lagi sedap!
ketam black pepper...kalau pekat lagi, memang superb!
kerapu stim.....stim terus bila kerapu ni sampai
last but not least....kerang rebus....tapi kerang ni tak berapa fresh....potong la wa nak makan.....seb bek ko sampai last dan ketika perut aku dah agak kenyang ye
syukur alhamdulillah kenyang bagai nak rak.......
semoga diberi kesempatan untuk menikmati rezeki2 dari Allah lagi
perut dah kenyang.....memasing dah tersandar lemang....tak reti2 lagi nak balik
ohhhh buli si dogol ni  lagi
kitorang  mem2 beso 3 org ni nak pi jonker walk ye.....
hehehehehhehe seronok jalan kat jonker walk...tak daya ar nak amik pic.....
tapi masa singkat....dalam sejam je dpt jalan....derang dah mula bungkus bila jam dah tunjuk 12 malam......

tq atuk dogol sebab taja perjalanan pergi balik...seronok sangat.....harap2 ada lagi peluang cam ni....ni yang sayang ko sangat2 nih....ekekekekkekekekekekke

Comments

  1. pepahat? tak pernah makan ni...? Rasa dia macam kerang ke?

    ReplyDelete
  2. Wah...banyaknya rezeki...terliuqnya..

    ReplyDelete
  3. yummy....pling best bila xyah drive....hehehe....

    ReplyDelete
  4. uncle gedek: pepahat tu rasa kenyal2 cam ala2 kerang kupang tu la...tak reti la nak explain....next time try ye, sure layannnnn
    norh: alhamdulillah rezeki hari itu
    rietta: memang best kalau dah kenyang tak yah drive kan wkakakakkaka

    ReplyDelete
  5. gambar aku berdua tepi sungai di sinari cahaya lampu jalan tu takde ke wei?

    jom pi lg!

    ReplyDelete
  6. wey!!saje la tu nak mendera perasaan dan mental aku...aku ni bukan boleh tgk seafood2 nieh...sambil telan air liur tau aku scrool satu2 gambar ko nie....slurppppppppppppp....


    re : beb, bukan aku yg sambung belajar...aku dah tepu dah hahaahah...laki aku le beb....he he he

    ReplyDelete
  7. Aik sama je weh gmbo ngan si mama gee tuh... Sape curik sape pny gmbo nih...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama curik gambar elly 2 keping! heheee

      Delete
  8. ogy: eh lupa plak, nanti aku post kat fb ye....pi lagi? jom jom....eh pe kata kita pi bagan lalang nak?
    lieyalatif: weiiiiiiii padan muka ko, aku message fb ko bukan ko nak balas kan......oh laki ko ke? heheheheheheh
    salmiza: mana de curi2 gambar2 .... ekekekkeke dah pi sama2 mesti la gambar lebey kurang sama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ok je...bagan lalang pun bolee....try tempat lain2 lah seronok...

      Delete
  9. makan je kerja ko ye elly. selama menimbangkan diri.

    ReplyDelete
  10. ala anisalya...rileks la, tak lama lagi pose kan...kena habiskan program makan ni ngan jayanya....

    ReplyDelete
  11. Waa sedapnya tgk makanan tuh.. :))

    ReplyDelete

Post a Comment