penangan gulatis

sempena ngan gulatis bukak sebelah opis, ko ingat aku nak duk diam aje ye
selepas hari pertama pembukaan, bila tgk tak berapa best aku wat bodo ajelah....malas ar nak beli pape...
skali ko, hari jumaat tuh, balik dari merayau kat warta, aku tengok ramai tul org kerumun depan pintu masuk gulatis tuh......
apa la yang derang buat agaknya.....
demi untuk mengetahui apa yang terjadi, aku ajak assistant aku sama skodeng....walau sedar jam kat tangan dah menghampiri 2.45 petang
tu diaaaa................HAPPY HOUR!
kain contton digital print RM5 semeter....4 meter baru RM20!
patut la ramai kerumun....
calling2 member kat dalam opis ajak sama2 berkampung kat gulatis
wakakkakakakakakakkaka mau terjojol bijik mata nak memilih ko!
hasil tangkapan aku hari tu.....
ni dia total tangkapan ye!

ni dia cotton digital print.....RM20, 4 meter.....beli byk2 ni sebab nak sedekah kat few people yang dah ada dalam otak nih.....comel okay kalau bebudak yang pakai corak polkodot tuh!
yang ni plak RM148 untuk 2 pasang....beli utk mak aku, mak mertua dan selebihnya tu sapa lagi kalau bukan aku punya wakkakakakakakkakaka
tipis la wallet aku sat hari tu....
tapi time balik kije, aku turun lagi kat gulatis tuh....cotton printed yang tadi RM20 for 4 meter telah jadi RM35 for 4 meter......so berbaloi la kan aku pi beli time happy hour kan!
memandangkan ada lagi yang aku nak beli, aku pi bodek tokey gulatis tuh, bagi aku harga happy hour tuh kat aku.....
ala, ngan jiran sebelah pun ko kedekut ye......bodek punya bodek, dapat harga happy hour.......aku borong lagi wakkakakakakakkakak
sabtu singgah opis pi amik barang sat, tgk ada lagi harga happy hour.....bedal lagi 7 pasang wakakakakakakakkakaka.....dpt la bagi mya sepasang, ogy sepasang dan mak ogy sepasang..........
alhamdulillah........next week misi nak pi sedekah kain tu plak ye.......
yang misi ni, kena tunggu pakwe balik dari outstation, semoga segalanya dipermudahkan bagi kami!

Comments

  1. Bestnyer....smlm ada g gak Gulatis utk beli kain fot nureen..da rembat gak pokodot hapu hour tue..dpt ler 20 hengget..ok la kan...murah....:-)

    ReplyDelete
  2. memang berbaloi beli time happy hour...murah betul !!

    ReplyDelete
  3. macihh..
    mak aku suh sampaikan ucapan terima kasih gak..
    dia kata semoga murah lg rezeki ko lepas ni :)

    ReplyDelete
  4. wah, memang berbaloi lah...seronoklah duk sebelah jer..

    ReplyDelete
  5. wahhhhh mmg betul2 sakan nie....syok2....harge pun mmg berbaloi2 tu...murah wey.....untung ko dpt borong byk gitu...sonok laaa yg bakal dpt buah tangan dari ko nanti nieh......aku mmg tergoda tertawan tgk sume corak2 yg ko pilih...cun2 beb....

    tgh bygkan kalo dah jadi baju plak...fuhhhhhhhhhh sure cun melecuns laaaa...pening laa laki ko nak cari lemari tambahan ekekeekekekekek

    ReplyDelete
  6. btmbh lgikk bju raya thun ni kn????shoping sakan letewww !!!

    ReplyDelete
  7. Tu dia..kan dah tergoda dan terbekenan jugak..
    cantik2 kain polkadot tu..
    tu yg bagus bila berdekatan dgn kedai kain tu..apa yg murah org yg dekat tahu dulu..

    ReplyDelete
  8. senyum sampai ke telinga tokey gulatis tu kan..:)

    ReplyDelete
  9. cer buat teka teki ke GA ke pastu jadikan kain pasang tu hadiah hehe manatau untung sabut sy pemenangnya hehe nak jugak tu ;P

    ReplyDelete
  10. saya beli baju melayu semalam dapat 30% discount~percuma smpin lagi~keh keh~~

    ReplyDelete
  11. Byk nye borong....bestnye sales....

    ReplyDelete
  12. wahhh..untung la ko...tiap jam blh tgk apa yg dorang buat..ada hepi hour je ko turun..

    ReplyDelete
  13. gieyana: apa lagi kan....oh mesti semua gulatis dia buat cam tu kan!
    liza: memang berbaloi2, pembelian yang tak merugikan dan berjaya menipiskan wallet
    ogy: sama2...doakan aku murah rezeki ok!

    ReplyDelete
  14. mamaEma: berbaloi2...memang seronok la kalau ada duit, kalau tak de duit mau menanah nanti wakakkakakak
    lieyalatif: memang cun kalau dah jadi baju...hehehehehehehhe....memang lemari tambahan amat diperlukan kerana baju aku dah siap tumpang lemari anak2 nampaknya ahaks!

    ReplyDelete
  15. baby lydia: tak de tambah baju raya pun, sebab tailor tak mo terima lagi, may be simpan dulu and buat later, tapi most of the kain nak sedekah kat orang hehehehehhe
    rosidah: rezeki kedai sebelah opis nampaknya
    daddy ziyyad: well u know, tokey mesti senyum lebar kalau customer borong kan wakkakakaka

    ReplyDelete
  16. mamyharraz: amboi ko....tak reti la GA nih atau seumpamanya, tapi setakat teka teki tu oklah kot....akan dipertimbangkan ye! amboi ko, tang nak mengepau kain aku pandai ye wakkakakakaka (joking ye, do not take it seriously)
    bujal X: wah free samping ye.....kaler apa beb baju melayu?

    ReplyDelete
  17. rietta: sesekali borong kan!
    salmiza: untung la tang ada duit, tang wa kering nanti, tara untung la...untung tang mata aje kuikuikuikui

    ReplyDelete
  18. cantik2. utk aku tak ada? hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment