meh bebel

tadi aku kata nak kuar pi anto pakwe gi LCCT kan
hoh! baru sampai opis, nak sambung bebel lak.....

smalam tu aku pi seminar bajet 2013 dalam mode santai kekdahnya....kat dewan perdana felda tuh....
perghhhh memang santai la weiiii....pakai je jeans ngan t - shirt apa ada hal...dah santai kan!
sampai lepas daftar aje, makan la kekdahnya....masuk dalam dewan, MC dia Helmi d gimmick (tul ke aku eja nama dia) heheheheheheheh
lepas perasmian, makan pagi lagi ko....makanan memang dalam dewan tuh gak....ko leh bawak makanan dan minuman kat meja ko
lepas makan pembentangan bermula....ko masih leh makan dan minum ye walau pembentangan sedang berjalan
dah konsep santai, sukati la nak makan dan minum
tu lom campur kerepek, gula2 atas meja, perghhhh memang tak mengantuk la, sebab mulut dok ngunyah aje wkakakakakakkakakakakak
lunch plak, dalam dewan tu gak....bukan secara buffet, dihidang ko......lauk memang superbbbbb bertambah nasi aku dibuatnya walau pagi tadi dah bedal mee goreng 2 pinggan (pinggan dia kecik ok!, sebab tu aku makan sampai 2 pinggan)
abis makan, siap buah2an dan desert bagai....astaga!
alhamdulillah rezeki rezeki
lepas solat, pembentangan berjalan cam biasa.....baru sejam lebih pembentangan, dia kasi minum petang plak.....wkakakakakakkaka jem perut aku........

komen aku untuk seminar bajet 2013 smalam:

  1. nice concept.....tak bosan, sebab dibuat ala2 santai, dah la pembentangan agak heavy, nak2 tang global economic, perghhhh wa rasa cam paper sejarah  yang wa tak minat la.......
  2. utk tarik peserta duduk diam tanpa kuar masuk, every pembentangan dia wat cabutan bertuah, cumanya aku yang tak bertuah smalam hehehehehehehhehehe
  3. aku suka sesi Q & A sebab dia buat mcm2 kekdah...kadang2 ada yang malu nak tanya kan...so medium yang digunakan utk tanya soklan aku suka, sebab wi fi ada, so leh tanya guna FB, twitter, email, sms dan tulis kat kertas.......i really like on this!
  4. cuma aku tak puas hati la ngan pengisian seminar bajet 2013 tu smalam, dia tak betul2 into the budget detail......patut dia highlight more on the budget itself....hanya ada satu sesi pasal budget nih, yang berakhir dalam sejam aje tau......second presenter cite pasal global economics, and 3rd presenter cite pasal GST......sedey dan agak frust la sebenarnya!
nampaknya gua sendiri la kena browse.....hampagas tul.....abis la tax agent gua kena alarm tak brenti2 lepas nih....nasib la ko!

hohohoho
tadi kan hantar pakwe gi LCCT......kejap je dia pi, seminggu aje, 2 days before aidiladha reti la dia balik tu!
dalam pada drive tadi, sambil tangan gatal cari lagu kat ipod, tetiba aku terbabas exit bangi la.....aduhaiiiiiii
terpaksa la amik exit kajang, kan dah membazir bayar tol kan!
bengong sungguh!
ada hikmahnya aku terlajak ok!
aku terus pi area uniten, dekat ngan round about, aku cari makan tengahari....bosan ar makan nasi!
so ini hikmah aku terbabas, aku dapat beli mcm2 makanan, tapi 2 aje yang aku sempat snap gambar, yang len2 dah selamat parking dalam usus aku wkakakakkakakakka

ni murtabak legend
beso dan tebal....ayam RM4, daging RM5 sahaja....sangat berbaloi!

ni takkan la korang tak tau kan....kuih keria la kan....5 ketul RM2 ok! lembutnya kuih nih.....
makan ngan gula tuh perghhhhhhhhh nangis wa ckp lu kalau tgk wa makan!
oh sila jgn sentap ye! 
dah2 gi lunch semua...syuh syuh 
wakakkakakakakkakakaka

Comments

  1. fuhhhh keria diaaaaaa. bersalut! aaaa nak cari laa petang nih

    ReplyDelete
  2. sedap....lembut keria dia.....gi cari cepat!

    ReplyDelete
  3. Yummy....murtabak legend? Cam sedap jew npak...hehhee....

    ReplyDelete

Post a Comment