update update!

meh tgk pe progress projek buat umah kat yong peng tuh
culvert in progress, baru aku tau nama betul benda alah ni CULVERT wakkakakakakkaka
proses nak tumbangkan pokok sawit sebanyak 22 batang....pakai back hoe!
pokok sawit yang dah tumbang, ko tgk akar dia.....lepas tumbang, sure jadi lubang cam tu, air bertakung, so tanah ni kena la tambak plak kasi rata

jalan masuk dah start bertambak kekdahnya!


tapak yang nak dibuat umah.....kita start first house dulu di area paling belakang ye!
mana la nak buang batang kelapa sawit nih.....mahal gila derang nak charge, 22 batang pokok tu, angkat dan lupuskan dengan kos RM2,000.00.....gila tul la!
see parit dah cetek tak mcm masa kecik2 dulu, dalam dan jernih!

rumah asal buat masa ni tak akan dirobohkan, boleh diduduki oleh pekerja2 yang buat rumah lagi......so biar aje dulu!


itulah update setakat 2 oktober 2012....baru 10% nih!
more to go!
eh masa nak publish entry ni, umah dah nek lantai ngan dinding tau....cepat tul pembuatan umah ngan menggunakan teknologi baru....nanti aku upload lagi ye!

Comments

  1. perghhhh nama omputih!!
    umah jenis apa ni? menarik gak.

    ReplyDelete
  2. umah ko ke weh...future life ko nk dok y.peng?.. dekat la ngan aku nt...

    ReplyDelete
  3. hirda: ala wat umah kecik aje, utk mak ayah duk kg sesekali......depan tu umah kayu tu umah pusaka arwah atuk!
    salmiza: buatkan utk mak ayah, utk sesekali lepak kampung, alah, dah sah2 kg aku johor beb, bebila kalau free leh aje kita jumpa kan!

    ReplyDelete
  4. mmg cpt. nnt kita blh la lepak2 yong peng plak. haha... verangan.

    ReplyDelete

Post a Comment