DIY Hantaran

alhamdulillah adik dah selamat menikah!
welcome adik ipar to our family!

meh layankan gambar2 as present to adik ipar
actually utk wedding ni tak de hantaran lagi, sebab semuanya dah diberi masa tunang hari tu, tapi malu ar dtg tgn kosong, so kitorang decide nak bagi 5 dulang sebagai hadiah pada ahli baru nih!
aku gubah sendiri semua hantaran ni!
mengekalkan bunga rona putih ye!
lapik pahar adalah biru + brown = warna tema belah kitorang nanti
wakakkakakakakaka biasa2 aje gubahannya sebab tangan lom lembut 100% ye

yang ni adalah himpunan 4 helai baju kurung moden yang sudah siap berjahit!

yang ni adalah sirih junjung!
percubaan kali pertama wat sirih junjung lepas mak suh aku buat last minute!
sedikit hampeh, tapi bleh le dari tak de kan!
bunga pinang, bunga kapur dan bunga tembakau, mak ayah buat sendiri, aku tinggal letak kat sirih junjung aje!
yang ni plak adalah seutas rantai bersama mas kahwin RM22.50!
duit mas kahwin RM22.50, aku buat simple aje, sebab tak mo rosakkan duit tuh!
ni plak seutas rantai dari adik aku utk isteri dia......cute sangat!
mini fondant cake....tempah khas dari kawan baik .... tq juju sebab bagi harga kawan2 ekekekekekke
dlm tu chocolate cake!



yang ni plak, biskut buah manggis.....dalam biskut ada jem nenas....di buat ala2 isi buah manggis....kulit luaran adalah kacang + air gula.....pas tu kita terap dan bentukkan sampai jadi buah manggis ye!
sedey sebab mak buat dulu, tak tunggu aku buat sama2....rindu plak nak buat biskut nih!
dulu masa sekolah, jenuh buat biskut ni kalau org menempah tau!
tengok, ada tak sebiji cam buah manggis????????????????

dan inilah kesemua 5 dulang sebagai hadiah utk adik ipar.......ready to go!

Comments

  1. Bliss... Especially biskut manggis itiew... Mengguda!

    ReplyDelete
  2. dah selamat pian jadi suami yer..tahniah..tp tak tahulah dpt pergi ke tak majlisnya nanti..kirim salam kat dia yer

    ReplyDelete
  3. nak tanya mini fondant tu bape hengget? ekekkee.
    biskut manggis tu sangat unik. tak penah jumpa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mini fondant to RM20 sebijik.....hehehehhehe kawan sis yang buat so murah sket la!
      biskut manggis tu memang tak de jual, sebab tu speciality mak sis dari dulu lagi....selalu ada mcm2 buah, jambu air, nenas, rambutan, cuma kali ni mak tak larat nak buat semua tuh!

      Delete
  4. walauwehhhh..unik la biskot buah manggis tu...ada buat tak biskot buah durian? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha mcm2 ko ar ko nih!
      kalau ko nak biskot durian, bleh aje aku buatkan!

      Delete
  5. simple tu cantik. pada aku la. cuma sireh junjug la aku bg minus 5. blh gitu? hahaha... tapi paling aku suka buah manggis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. minus 5 pun okaylah, memang tak reti, aku main bantai je tuh, tapi percubaan pertama not bad la kan wakkakakakakkakak

      Delete
  6. biskut manggis paling mencuri pandangan!lawa,unik dan dan terus teringin nak makan ..mesti lazat kan..nak seulas :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mamy!
      biskut belah dlm, ala2 rasa kuih tart, luar adalah kacang yang ditumbuk bersama air gula yang disatukan

      Delete
  7. Cantik hantaran.. First time tengok biskut manggis tu..

    ReplyDelete

Post a Comment