Susulan WW 28/11/2012

seminggu aku cuti,
dok settlekan dan preparekan utk majlis menerima menantu utk mak ayah
alhamdulillah semua dah selamat .....fuhhhhh lega, lepas ni aku leh rehat ngan aman dan tenteram tanpa prasangka lagi!
layankan ajelah gambar ye!
gambar sekitar majlis, tang2 detail benda2 bagai yang berkaitan ngan preparation, props aku wat entry  len nanti, lebih details dan bakal menyebabkan lobang idong kembang kempis sebab aku prepare sendiri ok!
tambah kembang kempis bila ada org suggest aku jadi event planner plak.....
abis kije aku ni nak campak mana weiiiiii

menempatkan 6 buah khemah....itupun sesak ngan jemputan
tq utk semua yang dtg!
story board menyambut kedatangan tetamu
photobooth ngan tempat guest2 nak tinggalkan ucapan utk pasangan pengantin
enjoy the props
dah tulis leh gantung kat wish tree nih ye
ucapan dlm tulisan jawi oleh mak aku
cepat pilih mana satu nak guna utk props bergambar
candy buffet.....makan sampai kencing manis
centrepoint......ngan kerepek bagai ngan acar
bilik tido yang simple
karaoke dan DJ yang sungguh layan
meja santapan pengantin

pelamin


sang pari2 tangkap muat

mula berarak ngan paluan kompang.....
tu dia penyambut tetamu
jgn ngengada nak pau tol, no tol ye makcik pakcik
duk kejap tgk silat...sorry ar lupa nak amik gambar....akak pengantin bz ye
suka ko ye nek pelamin, sengih2....sekel kang...
sila jgn lupa, lepas abis majlis sila rewang ye!
aku tak arrange acara merenjis ye, duk diam2 posing2 je atas pelamin tuh
wakkakakakakkakaka
eh mak ayah jadi pengantin veteran lak.....dlm susah2 nak bergambar, padan muka kena paksa ngan photographer wakkakakakakakkaka
lepas makan bagai terus ke acara potong kek....
cam biasa la acara suap menyuap ni mesti ada kan!
tak paham tul nape

disebabkan aku missed time derang potong cake, korang potong balik cake tu
wakakkakakaka
kek dari juju cup cakes, member baik sekolah menengah aku
tq ju...it turns out very nice ok!
itu dlm cake red velvet ngan coklat
pose standard
ni keluarga adik aku yang duk kat terengganu.....dia anak dah 4...dah potong kuota aku
cetttt!

ni best friend aku...amy, jauh dtg dari kelantan
tq amy for coming hahahhaha padan muka kena buli tolong aku

single la sangat ye!
nampak tak kat belakang tuh...wish tree tu penuh ngan ucapan dari saudara2 dan kawan2

ni cik abang dia
US!
org jawa kata boncrot
korang tau ke boncrot tu apa?
mak aku ngan besan...mak mertua aku la tuh
boria kg dusun
mak ngan anak pompuan, terselit cucu lelaki plak
aku sayang ayah aku!
ngan ayahanda bondo
mak mertua aku pun boria kg dusun gak
mak mertua ngan cucu
one happy family

pengantin lama yang masih segar ye!
wakkakakakakakkakakakka



adik bungsu aku.....
rewang jgn tak rewang
bday anak buah sulong aku hari tu
tempah kek ni spesel utk dia, tapi disebabkan mak long ko ni bz tahap babun nak branak, dia lupa suh tukang wat cake tulis apa yg patut kat cake tuh
sorry ye syaya! tapi mak long tempah cake mickey mouse cam syasya nak kan kan kan
mak long ko ni poyo tul la!
yang lawak, lilin pun member aku lupa bagi
sebab umo syasya 11 tahun, maka mak long letak lilin besar gedabak jadi nampak cam nombor 11
canggih tak idea mak long?
wakkakakakakkakakakkaa
tiup cepat.....pehal gambar gelap nih....
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy dah 11 tahun syasya kan....
semoga berjaya dlm hidup ye.....jd anak yang solehah, panjang umo, murah rezeki, diberkati dan dirahmati selalu

tu ajelah sket2 gambar sekitar majlis terima menantu mak ayah dan bday anak buah sulong aku........kalau nak tgk lelebey meh sini, berlambak ada dlm thumb drive nih.......
kang byk2 aku letak ada lak yang muntah badang kan!
kalau muntah leh jadi perkasa cam badang oklah......wkakakakakkakakakkakaka
kepada pasangan mempelai, semoga bahagia sampai ke jannah.....hadiah korang berdua nanti kak long pi cari kat kedai ye....sebab december baru kedai tu ada promosi terbaekkkkkkkk

ada yang mau teka apa hadiah aku nak bagi kat adinda tercinta nih?
amaran:  kalau betul tak de hadiah ye wkakakakakakkakakakakakakkakaka



Comments

  1. wowwee sgt gorjes dan meriah!
    pelamin,pengantin,kek semua gorjes!

    ahli kuarga awk semua selim melim kan..kaler baju boria korang sy suka sgt my feveret kaler :D

    nak tau apa makna boncrot tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boncrot tu bahasa jawa mamy, maksudnya bila tetamu balik, kita bekalkan sedikit bekalan berupa nasi dan sedikit lauk pauk, biasanya diberi kepada saudara mara, bkn pada semua tetamu hehehehehhehehehe

      Delete
    2. eh lupa plak, tq for the compliments!

      Delete
  2. cantik dan meriah lagi..konsep yg kreatif elly!

    ReplyDelete
  3. Amboi3x... Sakaaaaan no? Tahniah. Tahniah. Tahniah. Terbaek dari ladang, weh! Tapi bila tgk lilin itiew I dah tergelak beso, sowey... Apa ko ingat party tu blackout kaa? It's the thought that counts, though.. :) Bliss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nai! wakkakakaka yeap thought that counts.....janji ada lilin kan!!!!!!

      Delete
  4. Meriahnye...semua ko arrange snirik?terornye....suka lew kt sebelah wish dr mak mmpelai, siap soh like....sukeee...sronok tgk...siap ada pari pari, candy bar....mmg mcm wedding planner profesional larr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. most of the things buat sendiri, pelamin ngan meja makan je mak andam buatkan, sebab mak dah bising bila aku kata nak buat semua sendiri, dia kata nanti aku yang pengsan sebab semua nak buat.......hehehehehehe thanks rietta....anyway memang terlari2 sana sini masa majlis, penat memang tak terkata, tapi puas bila apa kita buat dpt pujian! itulah self satisfaction yang sebenar!

      Delete
  5. meriah majlisnya..pengantin pun dah masuk kerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe padan muka pengantin dah kena kerja

      Delete
  6. Wah meriahnya.. Bagus sebab semua dibuat secara bergotong-royong... Saya orang Jawa.. boncrot tu sama makna dengan berkat atau tapau makanan bawak balik pada tetamu... Betul kan kak?

    Suka dengan idea wish tree tu..Cake pengantin dan kek anak buah akak tu pun cantik..

    ReplyDelete
  7. apa brg beli kek takde tulisan. bluek!!! hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment