Wedding Card

amboi ko   DADDY ZIYYAD
ko kata aku kudukut ye??????
agak2 jari tangan ko 10 tu dah amik insurans???????

actually ni adalah wedding card utk adik lelaki aku
majlis belah keluarga aku adalah pada 25/11/2012 ni
utk wedding card memang aku yang settlekan dan disponsor oleh adik perempuan aku!

disebabkan masa sangat suntuk, maka aku pun submit design ala kadar kat kedai printing dah suh derang settlekan!
yelah, ko ingat senang nak printing wedding card dalam masa yang singkat?
asal jumpa mana yang okay ngan request aku, leh siapkan dlm masa less than a week, aku setuju aje!
yelah, aku aritu menunggu samada mak ayah dpt panggilan haji ke tak.....sebab kalau x dpt, date 25/11/12 tu proceed, tapi kalau dapat pi haji, date reception belah aku kena la postpone!

memandangkan tak de panggilan haji utk mak ayah, maka seminggu sebelum raya hari tu, mak ayah kata proceed ngan kad kawin dan segala mak nenek printing.....oh terus jadi gelabah ala2 mak nenek!

selepas aku tgk draft bagai, aku approve utk printing....sehari sebelum raya haji, kad siap.....kembang kempis lobang idong bawak balik kampung nak bagi mak ayah!

ni rupa bahagian hadapan kad!
ni plak bahagian dlm ye......aku tanya kan kat entry kat sini

mak:  eh long, ko buat kad kawin ni tak de nama mak ayah ke?
aku:  buat pe nak letak nama mak ayah kat turut mengundang tu, wat sibuk jek....mak pak pengantin kat bz, biar jemputan call anak2 je....mak pak pengantin rileks aje ok!
pakwe:  biasalah mak, anak2 skang mak ayah diketepikan!
mak:  eh ko tgk bebetul kad ko nih.....tak de langsung nama mak ayah tau tak???????
aku:  ahah laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

rietta  meneka ngan betul.....salah sebab tak de nama mak ayah aku!

sadisnya la oiiiiiiii.......terus gelabah tak cukup tanah
camner ni, nak printing balik ke, tulis tgn ke, tampal ke apa ke????????
rileks dan cool, sebab cuti kan, isnin pepagi call budak yang printing kad aku!
selepas mengambil keputusan malas utk salahkan sesapa, dan atas persetujuan bersama, kitorang design sticker khas ada nama mak ayah sebagai nak cover kesalahan kat kad itu
maka inilah hasilnya
bila dah lekat jadilah cam ni! 
amacam????????
ni pun bahagian dalam kad gak, belah bawah ye!
dan bahagian belakang kad adalah peta nak ke rumah mak pak pengantin ye!

kalut sungguh la aku nih......inilah akibat kalau terlalu bz, overload of work!
korang jadikan pengajaran ye, wkakakakakakkakaka
apa pun tak bley blah, yang bley, gelak ajelah dekah2
wkakakakakkakakakakkakakakakka
pada yang sudi dtg, jom sama2 meraikan majlis ni ye!
wakkkakakakakkakakaakakakk

Comments

  1. wakakakakaka..pandai cover eh...tampal sticker pun, tampal lah..asalkan maksud tercapai!..hihihi..

    ps: insurans jari ni satu juta sebatang jari tau..wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la kena pandai cover wei, dah salah besar tuh......
      sejuta sebatang jari ko.....syarikat insurans mana la yang malang insured jari ko tuh!

      Delete
  2. oklah boleh cover balik kan.
    walau tampal nampak cantik kad tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah masih bleh diperbetulkan gamaknya

      Delete
  3. Cantik jugak janji kreatif utk menutup kekurangan..klu tak ckp org mgkin tak perasan tu.

    ReplyDelete
  4. bila dah dibetulkan jadi comel la pulak kad tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. the colour pun blend well tau.....sis pun suke!

      Delete
  5. okay je in the end. mesti ko lupe letak kan elly kan? hahaha... tarikh tu SIL aku punya majlis daa kat JB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tah la beb, byk sgt kije, sampai x perasan!

      Delete

Post a Comment