yummy!


hidup utk makan
atau
makan utk hidup!

pizza hut time!
sila dptkan di pizza hut di merata cawangan di malaysia ye!

chicken chop 
seafood lasagne
garlic bread
sedikit hangus....sampai dah sejuk!
rasa nak sekel aje staff pizza hut tuh!
spaghetti carbonara, kids meal 
ni kat kedai belakang opis aku, kedai NASI ULAM
pulut durian....tak berapa sedap, rasa tawar, siap bagi aku gula dlm piring kecik, ada ke patut
so next time tak mo makan benda alah ni lagi kat sini
kedai baru bukak dekat area opis @GRILLS
harga makanan agak kebabom!
basically bleh ar makan, rasa okay gak, cumanya bukanlah pilihan utama yang akan aku buat la kalau nak pi makan!
cheezy mushroom....roti sedikit rasa hangus2
rasa nak sekel je tukang masak 
seafood platter
masa order tanya utk portion brapa org?
katanya 2 org, tapi aku rasa portion dia sket la dengan harga RM59
dah la gua tak lunch.....so tak cukup share ngan pakwe 
hampeh punya waiter!
so cheezy mushroom, seafood platter, ice peach tree ngan choc shake total RM98.00
aku rasa mahal gila ye!
ni balik kg hari tu, ada lak kedai nama FACEFOOD 
wakakakakkakaka
tah la pe dia jual, aku tak pasti
pi kedai berhampiran ngan FACEFOOD tuh...
lupa la nama kedai
aku makan rojak singapore
sedap ok!
murtabak
rasa so so je
otak otak
sedap 60 sen satu 
kunjungan ke DOME alamanda baru2 nih
harga makanan dah naik
ni seafood spaghetti
rasa kureng, tak sesedap masa aku makan kat KLCC, presentation spaghetti ni tak menarik, nampak sangat dull, seafood dia pun tak brapa nak fresh dan sket gila...harga naik tapi ko tak maintain quality of the food
dah 2 kali aku order spaghetti dia, tapi hancus, so aku banned diri aku dari makan main course kat dome alamanda
dome the garden sangat sedap ok!
rasa nak lempang tukang masak sebab tak reti ke ikut resepi bebetul
ni air favourite aku setiap kali ke DOME, 
ni caramel apa tah.....taburan coklat dan caramel aku dah bedal
rasa air agak ikhlas sebab terasa kopi dia berbanding dengan visit aku sebelum nih, 
tapi dia punya taburan coklat dan caramel sangat kedekut
sila jgn kedekut la wei, dah la ko charge RM20 utk segelas air ni
rasa nak sula je management DOME ni
ni masa makan kat bubba gump kat the curve
lupa lak apa nama makanan ni, tapi ala2 seafood la.....rasa sedap!
lamb grill
sedap dan portion dia menepati piawaian perut yang lapar
just nice aje portion dia
byk2 air, air ni menarik perhatian sket
sebab gelas dia ada lampu, blink blink ko!
sorry ar, lupa nak rotate lak gambar ni
ala, bleh korang wat exercise leher sket kan!
bahahhahahahhahahahha
okay...tu je cite pasal makanan.....

selamat berfikir kembali
makan utk hidup atau hidup utk makan!
wakkakakakakakkakakkaka
cam ckp ngan cermin lak aku nih

Comments

  1. Klu tgk ko pny post..hidup utk mkn nih...

    ReplyDelete
  2. mewahnya makanan itu semua.
    perut yg kenyang terus rasa lapar.hati yg kosong terus rasa teringin nak mkn menu semua yg kt atas tu! huwaaa sedapsnya..

    *lap ai lio*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni brapa bulan punya jalan2 cari makan ni mamy wakakkakakakka upload sekali jalan je.....ishh ishhh ishhhh meleleh lagi ai lio tuh lap cepat

      Delete
  3. Elly dearie.. You tgh tension ke tgh happy ni sampai abis semer makanan you rencahkan sekali? Heheheheh... Blissful Malaysia...! Bersepah2 food tinggal nak duit jer... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tak wat entry makan2, selalu tgk geng2 len je upload gambar makanan, kali ni i lak nak lelehkan air liur derang wkakakakkakaka
      malaysia mcm2 ada! bliss!

      Delete
  4. aoyoyooo dah laa bukak blog akak time lunch uwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. cian cik pengantin, sabar ye wkakakakaka nyum nyum

      Delete
  5. pulut tu sila la buat sendiri. jgn malas2. bukan ssh pun.

    ReplyDelete
  6. Perghhhhh terbaik! Ni klu ada yg mengidam parah gak ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehhehehe jalan2 cari makan la teacher

      Delete
  7. Hallamak...sume gambar makanan. Meleleh air liur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekekekekekekke ish ish ish gi lap air liur tuh

      Delete
  8. Mg yummy.....errrr....pasni rietta kena tukar konsep...makan utk hdup...hahaha...dua minggu out station dhhiduo utk makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahha berat badan pun naik nanti tuh

      Delete
  9. Wah banyak benor makanan sedap2.. Semua sedap2..

    ReplyDelete

Post a Comment