a day with durian

msia ngan thailand seri!
apa nak buat, derang dah main ngan sehabis baik kan.....they need to work harder later...
kalau tak bye2 la kan.....
aku tak ke stadium, kasi chance la kat pakwe, enjoy ke stadium ngan kawan2 dia, kang aku join, tetiba kawan dia jadi supan lak nanti!
hahahahhahaha

jumaat hari tu aku bilang sama assistant aku nak cuti,
tapi kan kan kan
pepagi seawal kul 9 pagi, dah ada meeting kat kedai kopi, hahahhaah sedikit terhegeh2 aku sampai sebab dok hantar anak2 pi sekolah dulu.....abis meeting kezasssssssss terus ke bangsar.......
eh eh, ke bangsar ni kerja opis gak ni.........
abis bangsar, kezassssssssssssss ke pusat convention nun dekat ngan KLCC.....
eh eh ni pun kerja opis gak.....wakakkakakkakaka pehal la aku baik sangat apply cuti!
masuk kerja esok ni, mau aku kena kansel itu cuti...hahahahhahahahahahhahaha

sabtu, alyssa ngan aira gi sekolah, kali ni schedule derang start 11 pagi sampai 10 malam kekdahnya.....siap ada bbq di malam  hari bersama parents!
lepas drop derang kat sekolah, aku ngan pakwe cadang dating ngan aryan.....kalau ada 2 anak dara tu, susah nak concentrate kat aryan.....so aryan dilayan ngan penuh konsentrasi kali nih! akakakakakkakakakak
so aryan, ke the curve kita semua!
malam tu, join alyssa ngan aira kat school, ada bbq......derang kata reunion camp best!
jumpa balik kawan2 dia masa tadika, tu yang seronok tuh!
next time ada lagi camp cam ni, bleh la join lagi!

ahad?
hari ini dalam sejarah weiiii.....
lama tak buat kerja cam ni, sehari suntuk 24/7 duk umah ok!
kalau tak ada je kerja aku menanti di luar sana, kalau tak kerja, dok bawak bebudak 3 orang ni jalan2
seronoknya bangun kul 10 pagi.....terlebey tido lak aku rasa!
bangun2 terus wat jemput2 kentang + carrot + bawang, cicah sos...perghhhhhhhhh.....meleleh air liur kan!
dah kenyang....

btw, borong durian ni kat jiran sebelah, kampung mak mertua dia kat pahang nun, ada kebun durian.....
katanya ni durian campur....
sekilo RM7....so ada la dalam 20kg +++++ aku borong.....puas hati aku!

layankan aje gambar2 durian nih!
puas tul dpt makan durian fresh....memang sedap la rasa durian nih!
tah brapa ulas aku bedal!




aku panggil durian fesyen ni ngan nama KUCING TIDO


konon tak kuar umah kan, aku ngelat sket la, aku pi ronda2 ngan pakwe ngan aryan nek z4....dekat seminggu tak gerak keta tuh.....
hehehehehehhehehe ala ngelat sket aje kan, ala pusing2 taman jek pun!
balik pusing2 taman, terus masak spaghetti bolognaise......hahahhahaha makan lagi!
gila lama aku tak masak! lari skill!


lepas maghrib, aku paksa adik aku pi beli santan
aku buat serawa durian lak
layan serawa durian ngan lempeng ni!
aku rasa perut aku penuh durian wei, dan ketika entry ni di buat, aku tengah kepanasan akibat durian!
wakakkakakakakkakakakakka

apa2 pun syukur dengan rezeki kurniaan Ilahi....
bila tau mak dan ayah berkeinginan nak wat umrah, mak mertua ajak mak ayah skali juga, aku ngan pakwe suarakan hasrat nak sponsor apa yang patut.....alhamdulillah, syukur dpt tgk mak ayah ke sana memandangkan derang pun tak dpt panggilan haji utk tahun ni, harap2 dpt la panggilan haji pada tahun hadapan....mak mertua dah beberapa kali ke sana, baguslah bleh la bantu mak ayah mana yang perlu.......
hari rabu lepas, pakwe ilang ipad.....sedikit kecuaian hilang la ipad tuh.....
(nanti aku cite kat entry lain ye....kang panjang lak entry ni)
bila kita bagi rezeki kat org, kita hilang lak sedikit rezeki, Allah kurniakan byk rezeki2 lain yang tak terduga!
alhamdulillah, atas rezeki2 sepanjang minggu lepas, dari gadget2 baru, brgan penjagaan diri, perfumes, imbuhan dan juga laptop baru dari opis
cant wait la nak tengok laptop baru, sebab laptop yang aku pakai skang ni, dlm sehari tah brapa kali aku kena shut down sebab hang  memanjang!

itulah dia, sebenarnya entry ni nak cite pasal durian aje, tapi dah melalut sampai ntah apa2 agaknya 
wakakkakakakakkakakak
stay cool korang....walau kepanasan makan durian, tapi tetap cool ok!

Comments

  1. hehe...kenduri durian nampak! makan selagi bleh makan yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheheh selagi leh telan, maka telanlah! waakkakakakkaa

      Delete
  2. tgh musim durian ni mmg mane2 ajek laa durian ade...best2...aku durian lover gak.....serawa durian sodapnye la haiiiii...aku suke cicah roti....satu buku leh licin ekekekeeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko kaki durian ye....wah kita leh geng ok!
      lama tak nampak, patut la, bercuti rupanya.....cepat sket upload gambar, seronok aku dpt tgk!

      Delete
  3. - final (kalau masuk), ekau poie la ikut pakwe tgk kat stadium...meriah weh...lain atmosphere nya..tak sama macam tgk kat tibi

    - bangun kul 10am on Sunday is lewat? wakakakaka..den boleh aja bangun kul 12pm on Sunday...

    - gi check sugar level sebab dah melahap durian tak ingat dunia..kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kalau bleh, mau ke thailand ok! bukan tak mo ikut, handbag aku ada 3 berderet nih ar!
      ko huduh la perangai, lagi lewat ye ko bangun......aku mama mithali wei, tak leh la lewat sangat!
      hehehehehehhehe ala, aku contrakan ngan air masak je nanti....bleh kan kan kan

      Delete
  4. doyannnnnn.....yummy....fresh....moga mak abah ngan mertua elly selamat pergi selamat kembali....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang yummy rietta, penggemar durian memang cam ni...tq rietta atas doa dari kamu! amin!

      Delete
  5. Bestnyer makan durian..x sempat nk g mencari durian nie..dok tunggu umah mertua punya durian x gugur2 ag...:-)

    ReplyDelete
  6. mkn elly. sedap tu. berat pun naik dgn sedapnya jugak. hahaha...

    ReplyDelete

Post a Comment