bebelan mcm biasa

aku rasa pelik la, ketika aku menaip entry ni jam 12.31 pagi....esok isnin ek?
gila ar...cepat betul masa berlalu....
sabtu, aku bangun lambat...hahahahha...penat betul kepala otak aku this week, fully utilised betul
siap2 terus pi kenduri akikah jiran aku....sedap tul makanan, bgn tido tak sapan, siap2 terus pi melantak, memang la sedap....kambing 4 eko kekdahnya, pemakan kambing tegar ni, letak sket mashed potato, garlic bread dan salad.....perghhhhh burpppp alhamdulillah
pas tu bedal plak kuih2 yang maha sedap, ada gak roti jala, layan ngan kuah durian.....aduhaiiii mau meletop perut aku
nasi pun ada, tapi tak terlarat nak makan hahahahahhahahha
dah confirm kenyang, kita pi alamanda plak layan movie wreck the ralph.....
abis movie cam biasa, layan baskin robbin la kan....tgk2 ada package yang agak baik
kalau aku anak beranak ni makan, 50 hengget tu standard la......tapi tetiba aku nampak sesuatu!

pint
quart
half gallon
refer pint, quart and half gallon kat sini

dah quart tu, lebey kurang 50 hengget la.....baik la aku amik saiz quart tu dari aku amik asing2 kan...lagipun anak aku suka sangat ngan perisa cotton candy tuh!
so aku amik perisa gold medal ribbon ngan cotton candy 

so masa order tu aku kata aku nak amik quart size, pas tu aku nak eat in, aku nak 5 cup dan 5 spoon dan asingkan colour rice
ko tau pe dia ckp???????

staff baskin robbin:
akak nak makan sini, kita tak sediakan free cup dan spoon la kak
aku:
abis you expect i nak makan pakai apa?
staff baskin robbin:
kalau akak nak cup, kita charge satu cup RM0.50, pas tu colour rice tu pun kita charge juga
aku:
apa?????? cup pun kena charge???????? colour rice tu oklah you nak charge, memang selalu pun i bayar aje....tapi cup tu pun nak charge????????? apa2 lah dik, akak tak peduli, yang akak tau, anak2 akak leh makan aiskrim ni kat sini dengan cup dan sudu, akak ni selalu beli mcm ni tapi tak pernah dengar la lagi cup tu kena bayar!
kalau nak charge, kira aje, akak bayar

aku malas nak layan staff baskin robbin kat alamanda nih, sebab baskin robbin alamanda ni agak sengal, tapi sebab anak2 aku adalah peminat baskin robbin aku gagahkan jua kaki pi makan kat sini saban bulan.

staff baskin robbin:
akak tunggulah, nanti saya suruh staff saya pi amik cup tuh....

maka, aku pun tunggulah staff tu amik cup kat tingkat bawah ok!
dan sementara itu pakwe aku dengar aku membebel tahap gaban
wakkakakakakkakakkaka

aku bukan apa, yang dia bingai sangat pesal nak charge aku cup bagai....aku selalu beli package saiz quart tuh, tak de masalah pun mintak cup kat baskin robbin selalunya.....cuma pesal mamat nih nak charge gua????
gua dia nak charge okay aje, tak de hal, gua bayar, tapi ko tunggu la siap lagi wa report kat baskin robbin punya website
selepas tunggu hampir 10 minit, ada sorang staff dia hantar aiskrim ngan  cup ngan sudu, dan yang paling bingainya cup dan sudu tu free aje.....bukan la gua mintak mangkuk dia pun, cup yang gua mintak tu pun cup yang biasanya dia isi air suam/ice water percuma bila kita makan ice cream.....
kalau gua mulut longkang nak aje gua cakap, cik abang sayang, cup wat minum air complimentary pun nak charge ke?????
aku pun masih rasional la nak fikir kalau nak mintak apa2, takkan la aku nak mintak benda2 yang bukan2 kat outlet ko,
logik apa aku mintak cup ngan sudu, abis aku anak branak nak makan aiskrim tu camner.....

aku nak complaint bagai bleh aje masa tuh, tapi aku tgk queue nak bayar pun panjang, kang jem plak queue tuh, so aku malas la nak bising sangat, cuma dlm hati, siap ko, aku submit report kat website ko
aku selalu buat cam ni, dah kebiasaannya management akan bagi feedback wakkakakakakkaka
padan muka!

dah la layanan cam hampeh, meja nak makan pun selalu tak bersih kalau baskin robbin alamanda nih....cet!

dah kenyang makan aiskrim balik umah terus.....
ahad, aku stay kat umah, petang pi mandi kolam anak branak kat staffield country resort
pas tu gatal pi warehouse sale brg2 sukan kat south city plaza
dok baca entry si lieyalatif
gigih cari kedai nih.....sampai dlm jam 7.30 petang....gila ar penuh nak matik
beredar ngan perasaan kecewa sebab ramai sangat umat tak leh nak makan....sambil pakwe kata kita dtg len kali ye
pulang membawa hati yang lara, end up makan kat kedai mamak
wakkakakakakkakakak
happy monday everyone!
jgn nak blues2 ye, aku cuti!
wakkakakakakakkakakak see ya!



Comments

  1. uiks...habis baca semua...ayat last tu...jelessss....happy monday untuk kitorg nie...tapi elly cutikkkk....xpe xpe...esok rietta cutik....eleh cam rietta sorg cutik kan....

    ReplyDelete
  2. awk kalau mkn banyak mana pun tak mengapa sbb awk slim..efek nak gemuk tu jauhhhh lagi hehe.

    bab kesengalan kt restoran ni mmg undang amarah..sy pun pernah lalui gak situasi mcmni..rasa nak lemaskan diri jer atas kesengalan pekerja tuh!..bezanya sy kena kt piza. kesabaran jelah -__-

    happy new year to u elly :)

    ReplyDelete
  3. Haha terbaeeekkk bebelan ko..mesti muka ko x puas ati jek kat baskin robin tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. standard beb, terus aku wat muka sardin, sambil berkata dlm hati, siap la ko!

      Delete
  4. ko tak puas hati mesti bebel2 kan? mesti pening anak2 ko. ko patut tengok cite AKU TAK BODOH. kelakar bila budak2 tu dgr mak ayah bersyarah tp ayat2 kuar ikut telinga kiri.

    ReplyDelete

Post a Comment