its just my sincere expression

tertarik ngan satu entry daddyziyyad entry yang nih ye
jgn salah faham ye, selalu benar nama mamat ni tertype kat entry aku
bukannya apa, dia antara blogger terawal yang aku kenal melalui blog, dan antara blog yang aku akan bukak dan baca setiap entry dia!
nak kata kenal sangat ngan dia tak la sangat, tak pernah ada perbualan secara personal, kenal dia melalui penulisan dia di blog saja wkakakakakakakkakaka
setakat ni dia sangat sempoi pada aku, bleh  wat lawak bangang2 sket2 (byk2 aku lom test market lagi)
anak dia comel nak mati walaupun dedua lelaki, dan yang aku tau wife dia terror masak la, tingin aku nak makan macaron dia yang kaler2 tuh.....sumpah menarik tertarik ko!

gila ar panjang mukadimah aku!
actually nak share aku ni jenis blogger atau pengguna alam maya yang camner aje
start ngan friendster, lama gak aku men friendster nih.....ramai kawan dpt kat sini......gila ramai!
sambil2 main friendster, aku men gak myspace, tapi tak brapa nak suka la myspace ni, tah nape....so main2 gitu ajelah........
bosan ngan friendster, bila facebook awal2 wujud, aku antara pengguna terawal
ajak gak kawan2 men fb, tapi semua tolak, sebab derang lebih loyal ngan friendster
aku pun tak tau nak add sapa...men add je 2/3 org  yang tah sapa2
cuma aku ingat ada sorang mamat tu aku add....saja la kan aku add, pas tu borak2, loyar2 buruk sket......
(oh semua ni pakwe aku tau, sebab kalau kat umah laptop, hp, tab, ipad, note dll aku tak pernah off, dan segala password pakwe aku tau, cumanya dia tak pernah nak check pun, katanya dia percaya aku)
dlm pada aku dok loyar2 buruk ngan mamat tu, skali aku scroll info dia.....alamakkkkkkkkkkkk

mata tertancap pada university dia....pehal sama universiti ngan pakwe?????????
alamak, ni memang onar nih!

ngan muka selamba badak aku, aku pi tanya pakwe dia kenal tak mamat tuh?
skali pakwe kata:

"tu senior i la.....eh u gi tanya dia kat mana skang? mintak handphone dia skali....tapi sebelum tu you gi main2kan dia dulu ye!"

wakkakakakakka green light tuh!
makanya aku ni pun gi la, skali kantoi la sebab aku tersebut nama glamour dia wkakakakakkakakakak
sebab nama glamour dia hanya member2 universiti yang kenal aje tau wkakakakakakkaa

selepas kantoi, terus aku tak buat lagi kat org len, sebab ini adalah kali ke 2 aku kantoi ngan pakwe......oh keciknya dunia ni kan.....
lama2 men fb, makin ramai aku jumpa.....dr fb la aku jumpa semula ramai kawan sekolah rendah, sekolah menengah, dan kawan universiti, jiran2 lama, sedara mara jauh dan dekat
gila awesome la fb nih.....terus silaturrahim terjalin kembali

tak brenti kat situ aje, dr fb gak aku kenal ramai kawan2 baru dek kegilaan aku men farmville
dasyat aku men farmville, sampai aku leh set alarm bila pokok2 yang aku tanam harvest!
dasyat tak dasyat la kan.....
aku antara pemilik kebun yang berjaya bila aku sentiasa berada pada ranking top 5!
sampaikan kitorang saling calling2 bila pokok harvest la, nak mintak seed la, mintak binatang la, mintak brg2 la....gila ar....mcm berkebun betul2
pakwe aku pun pelik bila tengah malam alarm aku bunyi, dia siap tanya pesal aku bangun.....
jawapan aku, pokok harvest wkakakakakakkakaka
kadang2 kalau aku kat luar, pokok harvest, aku sanggup call pakwe suh dia tolong settlekan kebun aku wkakakakakakakkakakak
kalau kat kg, aku sanggup cari wi fi semata2 pokok aku harvest ko!

tapi skang dah brenti men farmville....lepas brenti men farmville aku men barn buddy plak
seronok tul cilok sayur jiran2 yang lupa nak tuai wkakakakakkaka
dari men farmville ngan barn buddy ni, ramai kawan baru aku kenal, ramai gak aku jumpa di alam nyata dan ada antaranya jadi sahabat baik aku skang....alhamdulillah!

bila tanggungjawab aku bertambah, langsung tak sempat men game, masih lagi kekal dan aktif di fb .... semua yang aku tak kenal aku remove, sebab aku tak men game lagi!
yang tinggal hanyalah kawan2 dan saudara mara!
kat situlah aku keep in touch ngan derang!

dlm pada tu, aku jumpa fotopages.....aku start buat fotopages, best la plak, sebab mcm2 ilmu, panduan dan perkongsian ada kat sana......
tetiba rasa nak buat blog, tapi tak reti
tanyalah kawan2, maka terhasillah blog nih!
aku memang buta IT, sket2 tu reti la, makanya, blog aku tak la secun mana, biasa aje, janji aku leh menaip
menaip ni pun terapi stress tau, rasa terluah stress melalui apa yang kita type
itulah yang aku rasa!

maka aku pun tak tau identiti apa aku nak buat utk blog aku
akhirnya aku rasa, tak yah la nak identiti sangat, sukati aku la, blog aku
apa aku nak type, apa aku nak cite, aku nak share atau apa aku nak buat.....lantak!
sebab masa tu pun aku bukannya tau mende sangat pasal blog
aku anggap apa yang aku wat kat blog adalah luahan hati, rasa, pengalaman, cite suka2, kadang2 cite kutuk2, kadang2 ngumpat dan kadang2 benda2 baik pun ada ye!
tak terniat utk kumpul follower, nak riak, nak tunjuk2, nak kata bagus sangat, atau apa saja statement yang seumpamanya
its just a personal diary where i can express everything in any way  i like!

tapi as usual, aku dpt ramai kawan baru, dari pelbagai latar belakang!
tapi yang ni aku rasa sangat mencabar, kenal melalui penulisan derang!
kebanyakannya aku tak tau umur, jantina, asal usul dll, tapi dari gaya penulisan yang kita baca setiap kali bukak blog derang, insya Allah kita akan tau sket2

aku plak, akan bukak mana2 je blog aku nak, sukati je aku nak click, dan aku jarang jadi follower utk blog2 ni, biasanya aku akan save dlm bookmark aku je, so everytime aku nak bukak blog derang, aku akan pi bookmark
dah sampai skang aku masih tak tau nape kena jadi follower utk satu2 blog tuh,
yang aku pernah nampak, kalau nak join GA blog tu, kebanyakkan kena jadi follower dulu....hehehehehe tak pernah join mana2 GA sebab tak reti, tapi bila tgk hadiah yang derang tawarkan, menarik2 gak ..... mcm2 cara blogger buat, which i do respect dan kagum.

oh sungguh sengal aku ni, itu pendapat sesetengah org.....biarlah itu cara aku, sebab aku rasa aku senang ngan cara tuh
ada la dlm 10 - 20 blog yang aku akan baca tanpa jemu dan culas, ada yang aku komen, ada yang aku suka jd silent reader je.......hahahahhahahahahhahaha
ada gak yang selalu berkunjung skang dah tak de lagi, aku tau napeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tapi tak peeeeeeeeeeeeeeeeeeee gua okay aje....dunia tanpa sempadan, ada baik dan buruk, apa ada hal, tak yah fikir banyak2 nanti sakit otak!

aku suka membaca, jadi apa pun entry dr blogger aku okay aje, as long as bukan pasal history atau politik!
i really hate politics and history!

komen2.....biasanya aku reply most of the comments kat blog aku, sebab aku rasa aku patut appreciate apa yang derang komen, tapi for other blogger, aku tau, walau derang tak reply, most of them baca apa kita komen....yelah, utk blog aku yang brapa ketul aje komen okaylah aku nak reply satu2, kena yang gila beratus mengomen, lenguh gak tuan blog nak reply satu2 ekekkekekekekekeke
gitu kot gamaknya, aku rasa2 la!
utk blog org lain, tak semua aku tinggalkan komen.....kebanyakannya aku lebih suka jadi silent reader, kadang2 kagum dengan bakat penulisannya, kadang2 terpukau dengan hasil gambar yang diambil, sampai tak terluah ngan kata2 ko.....(ni bukan dasar malas mengomen ye)
hahahhahahahhahahaha

kekerapan entry?
ikut suka aku jek, sempat buat, tak sempat terbengkalai, sesuai la dengan tujuan sekadar suka2  and its more towards my personal diary!
kekangan masa, tanggungjawab yang banyak kadang2 tak membenarkan aku dok kat blog ni lama2, kang terbengkalai semua tugas2 rasmi....its not easy to be a daugher, wife, mother to 3 lovely kids, 24/7 workers, dan tengah memikirkan utk bergelar student balik early next year....
tapi bila dengar i need to complete the course within 10 years with 14 papers, subahanAllah......i really need time to decide!

so korang lak camner?
anyway tq utk semua yang jadi kawan2 baru aku, really appreciate the friendship, hope its will remain forever!
pada yang memberi nasihat, ilmu, panduan, kritikan, komen dan yang sewaktu dengannya, hanya Allah saja yang mampu membalasnya!
amin!

(sebenarnya aku stress lepas laptop aku kena godek, aku tak leh view gambar direct, aku kena click satu2, jadi dasar pemalas aku ni......dan akibat masa yang sangat terhad, manakala kadar menaip aku memang laju bagai nak rak, maka entry yang perlu aku menaip adalah lebih baik utk dipaparkan)


Comments

  1. dulu kan..sy pun silend reader kt blog awk..lama2 baru berani komen..pastu hari2 nak baca dan drop komen.

    asal sy ber blog dulu pun tiada arah..saja suka penulis entry..tp takde follower dan komen2..sy menaippp je entry sesuka hati hehe sy pun malas nak follow org..lebih suka baca secara senyap blog2 kesukaan..

    lama-lama adalah beberapa follower dan pengomen setia..sejak tu barulah rajin berblogwalking sana sini.

    apapun mmg happy apa yg dibuat setakat ini..dan happy sgt dapat kenal blogger sempoi mcm awk ni :D

    ReplyDelete
  2. i am touched! sob sob
    mamyyyyyy dulu kita pun silent reader kat blog mamyyyyyy tauuuuuu....lama2 tak leh tahan la, terus start komen2......tak sangka kita serupa la!
    apa pun aku memang rajin bukak blog org sebab byk manafaat leh dpt.....sakan baca blog org, kdg2 lupa nak update blog sendiri....nice knowing u too....ko pun sempoi gila ok!

    ReplyDelete
  3. Elly... Aku Datang...! Hehehe, meh pi Istanbul, Lisa? *mode selesema*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nai for coming heheheheheh istanbul? lets jom!
      ala ciannya dia, speedy recovery ye!
      hv some rest, consume more plain water!
      u take care!

      Delete
  4. -wakakakakakaka...letih tau den baca satu persatu essay STPM ekau ni!

    - wakakakaka..kantoi nak menipu mamat tu! Tu la, kena ada skill tau nak mainkan org ..bahahaha

    - Gila gigih main farmville, sampao siap set alarm, gigih carik wifi bagai..hahaha

    - den tak larat nak balas/reply komen2 kawan blog..tapi pircayalahhhhhhhhhhh..den baca setiap satu komen tu, dan yg mana perlu dijawab, den pi jawab kat blog mereka..;)

    PS:
    - sertailah GA terbaru di Macam Macam Ada..hadiah menarik sebijik kereta lembu hybrid. Tak perlu jadik follower. ~kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh ko baca satu persatu ye essay STPM den.....den sekolah sebulan je kat Form 6 tau.....
      - arhhhh aku pakai skill semulajadi je, tak kose ar nak berskill2 bagai
      - hahahhaha aku memang gigih ok!
      - tau ko baca komen2, kalau tak takkan ko leh laser den balik
      - GA, alamak allergic la plak! org buta IT memang cam ni weiiiii cam siot punya olang!

      Delete
  5. PS:

    - den nak jadik kawan fesbuk ekau, boleh? letak email add fesbuk/nama fesbuk thru email tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. add aje den kat ellynadyra@yahoo.com nanti den approve! ada fb rupanya ko! ingat tak de!

      Delete
  6. hehehe....teringat zaman memula kenal it dulu....

    ReplyDelete
  7. wah... kau memang Fb tegar ni. sampai semua yang boleh tenet kau on je. kahhhhhhhhhhh

    so far tak poernah main game farm ville tu rasa buang masa ada la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang buang masa, tapi dah addicted, so tak dpt dielakkan la nampaknya hahahahhaa

      Delete
  8. Ish jarang aku baca entry org yg pnjg lebar giler nih...tp bile bc ko pny n3 ni makin lma makin sama lak ngan aku..tu yg smpi abis aku bc..tahniah utk aku..hehe

    Agak2 pasni bosan dgn blog apa mende plk yg kuar eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sal sebab gigih ko baca sampai abis, mesti ko selalu ngelat baca entry org kan wakakkakakakakkakaka
      apa pun tahniah beb sebab baca sampai abis, ishhhh mak buyong nih.....
      so far blog lom bosan lagi wakkakakakakkaka if ada yang tawarkan package yang lebih baik insya Allah!

      Delete
  9. panjang giler entri nih tapi akak bca sampai abis tau! hohoho.. dahsyat tu main farmville! tak kisahla, tulis apa saja bukan ada syarat pun utk berblog kan? akak pun suka baca kisah2 orang kdng kita sendiri tak trfikir pasal tu semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis baca sampai abis, jari ni kalau menaip tak reti nak brenti gamaknya....memang dahsyat penangan farmville tuh......membaca ni memang tak de limitation kan!

      Delete
  10. Weh gile ko pjg lebar bebenor menulis..i do appreciate bila ko selalu dtg blog aq..means tht ko save link blog aq kt bookmark ko! Kik kik..

    Aq suka men farmville gak dedulu n now dh x men dh..n mula2 kenal sosial page friendster la but now dh berkubur dh..ekekke..

    Fb still remain..jgn lupa add me yer..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. link ko memang ada kat bookmark aku kikikikikikik
      nanti kita add kat fb ye!

      Delete
    2. Kang aku dh dtg balik tgk komkomen ape..thks psl add me..:-)

      Delete
  11. bila ada fb..friensdter pun tak dgr lagi...

    ReplyDelete
  12. tu la kan ema...tq add elly kat fb!

    ReplyDelete
  13. saya pun suka main farmville... main yg masak2 tu ntah apa ke nama game tu.. masak ligat dalam alam maya, tapi realitinya haram tak masak.. jangkit dengan hasben pulak.. sampai bergaduh2 nk guna pc.. eh abang punya tak harvest lagi.. eh ayang tengah harvest ayang punya ni.. sampai anak pun tak terlayan.. teruk betuii..

    tapi sekarang dah taknak main2 tu.. penat la.. melalaikan pun ada gak... tp best gak la penah main kan..

    niway tenkiu sebab komen2 kat blog saya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. main masak2 tu hahahhahaha aku tak men lepas tobat main game kat fb hehehehhe semua invitation men game lepas tu aku ignore hahahahhahah
      eh sama la kita, rajin di alam maya, kat realiti, lom tentu mampu pegang cangkul bagai.....
      agak melalaikan tapi dari sudut positif, dpt la memenuhi masa lapang, bersosial dengan skala positif

      Delete
    2. baru ingat, cafeville nama dia kan!

      Delete
  14. Salam.. First time singgah blog ni dari blog Daddy Ziyyad.. Nur pun baru je kenal Daddy Ziyyad dan wife dia masa gathering Sabtu lepas.. Mereka berdua memang peramah dan kecomelan anak dia memang terserlah.. Geram sangat bila tengok keletah anak2 diorg.

    Bila baca cerita Kak Ely.. Semuanya lebih kurang sama.. cuma memang tak pernah ada akaun MySpace je.. Bab main farmVille tu Nur tergelak bila baca yg akak siap kunci alarm... Gigih benar harvesy tengah2 malam ye.. Hehe.. Sekarang dah tak main game tu semua.. cos melalaikan.

    Nur suka baca entri2 rakan blogger.. Nak tulis atau mengarang memang tak pandai.. Blogging memang boleh sedikit sebanyak hilangkan stress dan dapat juga tambah kenalan.. Panjang pulak komen ni.. Salam perkenalan ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha komen panjang pun sis tetap baca, salam perkenalan gak ye nur.....sis lom pernah jumpa mana2 blogger, hahahhahahahhaha

      Delete
  15. aku skg mcm mls2 je nak update blog. berebut laptop dgn anak2. penat der. tmbhn seminggu lebih ni Azfar demam kejap tak. lg la mood ke laut. tp aku dtg blog ko. cm tak smpt nak komen je. tp aku akn dtg jugak kemudian bila ada kesempatan nk bw. see, setia tak aku dgn ko. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni pesal malas2, cer rajin2 ...... ko jaga azfar tu elok2, bahaya kalau bebudak ni demam aje.....ko memang setia beb, aku tau kalau ko lama tak muncul mesti ada hal punya la.....ko jgn risau, ko antara blogger yang aku dtg baca entry tanpa pernah culas ok! eh tak de hadiah ke utk aku wakkakakakkakakakakkaa

      Delete

Post a Comment