makan makan makan

jom layan je le entry nih
aku tak bertanggungjawab atas apa2 yang terjadi lepas entry nih ye

aku panggil kuih telinga keling (tak de niat rasist ye)
makcik aku buat sendiri, sedap ooooooo secukup rasa!

ni koay teow goreng style kawah masa wedding adik aku.....sedap oooooo basah2 dia buat
ni plak lontong goreng atau sesetengah org panggil lontong darat, pun dibuat masa wedding adik aku hari tuh.....sama je kaedah memasak cam koay teow atau mee goreng, cuma dia guna nasi impit ye
bosan la asyik makan nasi minyak, nasi beriani, nasi putih time2 wedding, jadi mak ayah panggil caterer utk buat style kawah masak koay teow goreng dan lontong goreng nih! perghhhh memang laku!
ni plak, kedai sup kambing terbaekkkkk di batu 3, perjalanan antara ayer hitam - yong peng johor
makanan len2 pun ada, bleh tahan dia masak!
memang terbaekkkk sup kambing nih, layan lak ngan sambal kicap perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

aku panggil ni oren bodo......dulu2 masa aku kecik sebotol dua posen jek.....
jajan paling aku suka masa kecik....dpt ni masa wedding
nilah nikmat dunia semata2.....aku panggil kucing tido kalau durian cam ni punya style
ni lak waffle, food court alamanda.....makan ala2 romantik share ngan pakwe
tahu jepun, chakri xpress alamanda, memula dia masak masin gila, aku suh masak balik, kali ke 2 dia masak ok sket
apa la nama pun dah lupa, kat chakri xpress gak, dlm tu ada cheese ngan crab, cam popiah la style dia

ni lak black forest cake kat coffee bean bangsar, sedappppppppppppppppppppppppp
sila telengkan kepala anda kejap, kasi exercise sama itu kepala
mocha ice blended favourite aku kat coffee bean, aku rasa coffee bean buat coffee lebih ikhlas sebab coffee dia terasa betul kat tekak nih
ni plak seafood and mushroom lasagne kat coffee bean gak....simple dan sedap!
ni lak waffle lagi, chocolate theobroma restaurant kat the curve
terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, tapi waffle dia tak berapa lembut, so walau terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tetap tak menepati piawaian ok
tapi kalau korang nak cuba ok jek, mungkin masa aku makan tuh, dia angin puting beliung, atau angin pus2 so waffle tu tak brapa lembut, mana tau time korang dtg waffle tu lembut!!!!!!!!!!
ohhhh nikmat dunia dtg lagi!
ni popiah kat food court alamanda....tak deny memang sedap la kan!
ni plak spaghetti olio kat belakang opis aku, red card restaurant, bleh tahan la
ni masa balik kampung hari tuh, aku pi kluang rail coffee...
favourite aku, kopi ais
favourite lagi, telo sengah masak
favourite lagi, roti bakar bentuk bulat

sekian terima kasih
wakakkakakakkakakakakkakaka

Comments

  1. adusss..pagi² da dijamukan dengan gambar² makanan yg lazat²...semakin bergoncang pewot dibueknye tau!

    ReplyDelete
  2. 1- telinga koling mmg feveret den..wakakaka..tapi ramai yg jual byk sangat minyak...kat kampung den makcik tu buat mmg terbaik.

    2- lontong darat ni sama dengan lontong kering ka? den selalu makan kat Hutan Bandar, JB...nasi impit letak kuah kacang, letak kerisik, letak sayur campur jawa + rendang = Lontong Kering...keh keh keh..sedap wooo..

    3- kedai sup kambing ni kat jln lama air hitam- yong peng? soheh den jarang lalu kalau balik JB...bercinta driving jalan tu, jem...kereta banyak..mmg den ikut PLUS terus exit Skudai...hahaha

    4- Kluang Rail Coffee tu kat Kluang kah? Kampung ekau bukan kat BP ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. makcik kt kg ko? bak aku try sket!
      2. lebey kurang la, yang ni dia buat stail mee goreng basah!
      3. wei, bebawak la insap ingat tanpa jalan lama takkan ada highway....jalan tu dah 2 lorong la wei......tak de jem2 dah.....seberang kedai tu ada nursery ok! silalah balik ke pangkal jalan
      4. ye le kat kluang....paling best lepak kat original kedai dia kat stesen ketapi tu, tapi penuh ya amat....umah mak ayah den kat kluang la....batu pahat tu kg sedara mara dan seluruh daerah di johor tu penuh ngan sedara mara aku so mana2 aku pi ada je sedara.....so ko tak mo jadi sedara aku ke? senang sket, aku balik umah mertua kat jb leh lawat kg ko skali wkakakakakkakakaka

      Delete
    2. hahahaha...Kluang girl rupa rupanya...umah mak ayah den kat Skudai tu...suami ekau pun org JB rupa rupanya...

      Org Johor mmg hensem2 & cantik2 kan..
      Wkakakakakakaka

      Delete
    3. ntah la camner aku leh dpt suami satu negeri...tak sangka jodoh dekat2 je.......perghhhh org johor memang hensem2 dan cantik2 beb wakkakakakakka gila ar confident nak matik wakkakakakkaa

      Delete
  3. Aduhai.... Sape2 yg prego bleh termengidam serta-merta woooo....! Hahahah

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hehehehehhe yeeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaa makan makan

      Delete
  5. aku panggil telinga keling gak.
    lontong darat??? tak pernah dengar tak pernah makan. 1st time dengar hihi...
    yg lain2 western tu emm..aku tekak kampung! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. serupa la kita!
      teacher nak try, rebus nasi impit, masak stail mee goreng basah, buah kuah lebih dan pekat, campur telo banyak2 perghhhhh meleleh air liur aku nih!
      tekak kampung ek? aku semua leh bedal! tolak batu kayu tiang tepon dan yang sewaktu dengannya aje!

      Delete
  6. cop..ekau dah tau den lahir tahun gajah kan( entri den pasal PMR tu)...so ekau ni akak den ko, adik den? bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. den ni akak ko la....den ni dah tua tau tak, zaman den SRP lagi ok! wakakkakakakka

      Delete
  7. makaihh, kecur habis air liur nengok segala makanan kat sini

    ReplyDelete
  8. denderamkah? penderam? ikut la mana suka pun. lontong kering first time aku rasa ada sorang makcik tu jual. husben aku la beli. sedap jugak rupanya.

    ReplyDelete
  9. yummmy....banyaknye makanan....paling xpernah adalah lontong darat....hmm...nak kena trun jhor nie p cari...errr ada kew jual? ataw spesial utk majlis tertentu jew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada je jual, kalau nk try masak, nasi impit potong kecik2 masak ala2 mee goreng letak telo byk2

      Delete

Post a Comment