Angkara Susulan WW, teka teki tekuk

itulah aku,
dari entry suka2 utk WW 16/01/2013, terus jadi teka teki tekuk
seronok lak tgk korang menjawab, mcm2 jawapan ada
wkakakakakkakakakakakkakakak
susah ke??????
senang aje kan!

as promised, penyertaan tamat pada hari ni, tepat jam 12 tengahari kan....
kekekekekekekekekeke



jawapan adalah:

PUTU BAMBU
sapa yang pernah melewati pekan ayer hitam johor, atau penduduk yang sewaktu dengannya, atau apa jua faktor, akan tau kewujudan spesies makanan nih
ayer hitam dan putu bambu spesial nih sangat sinonim

dulu kedai dia betul2 tepi jalan, kecik je, lama2 makin besar, pelanggan makin ramai.......
harga pun dari murah jadi nek nek dan skang 5 ketul RM2.00
sedap....tapi aku selalu order yang spesel sebab nak gula lebey.....hoooyehhhhhhhhhh
ni dia rupa putu bambu tuh....
skang lokasi gerai dah berganjak sket....kalau dulu betul2 tepi jalan, skang ni tepi jalan gak, tapi dah ada open car park yang membolehkan kita parking keta betul2 bila nak beli benda alah ni
sebelum ni parking asal boleh je tepi jalan, sampai sesak kadang2 tuh

komen aku:
sedap la, tapi tak sesedap dulu2 aku makan......ntah la nape agaknya
pas tu, harga makin naik, tapi saiz kuih ni makin kecik gamaknya....ntah la tak tau gak nape, tak pernah tanya!
korang ajelah tanyakan utk aku wkakakakkakakakakakkakakakakka

kita ada pemenang bertuah....terror la akak nih!
as promise, aku akan courier hadiah kat pemenang
bila penerima hadiah dah dpt courier, baru aku akan up entry hadiah apa dia dpt
so sis, email nama, alamat penuh dan no tepon kat elly@sigmasetia.com or ellynadyra@yahoo.com

pada yang meneka kurang tepat tu, len kali tetiba aku nak wat teka teki tekuk boleh cuba nasib ye hehehehehehehhehehehehehehhehe
peace yo!


Comments

  1. laaa.. lebih kurang le tu.. buah melaka.. putu bambu.. dua2 inti gula melaka... (nak jugak betul kannn??) kah kah kaj

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah, salah ye, ish len len len tak sama

      Delete
  2. cis! ini tak adil...bahahaha..

    awat den tak tau pun putu bambu air hitam ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakkaa tu la ko eksen, balik johor lalu highway je, cuba sesekali layan jalan lama, baru la ko tau!
      nanti balik singgah air hitam, makan putu bambu, pau dia pun sedap tau, pas tu makan murtabak ye

      Delete
  3. looor!!!! first time meneka dgn tepat ni ! tq elly..nnti akak send all the details...

    ReplyDelete
  4. hehehe...ku teka onde2 salah ghupernya....
    OO tau sgt lah kt sini sbb kalau blk Kluang kdg singgah gak beli. Oklah biasa2 jerk kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe kannnnn dulu2 sedap betul, sebab gula byk, skang cam kureng sket la, gula pun sket tau!

      Delete
  5. Hahaha... kakak boleh kata apam tabur kelapa elly:)

    tahniah pada whitecapucino!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhee kak....
      apam tabur kelapa kalau kat johor lain kak!

      Delete
  6. weh..br2 ni je dia jual 5=$2..
    sblum nih dia jual $2.50=6btg...
    tp mmg makin kecik..apa2 pon rs dia tetap walllahh..

    ReplyDelete

Post a Comment