cerita bday aira punya present

tahun ni sebab aira dah 5 tahun, jadi dia lebih berakal la berbanding tahun2 sebelumnya!
awal2 dah request kek konsep strawyberry shortcake kat mama!
kek ni tempah masa kat umah nenek hari tu, bday aira jatuh pada hari ahad!
senyum lebar, kembang kempis lobang idong aira dpt cake yang dia request!
balik KL lepas zuhur hari isnin.....sampai KL jam 5 petang....terus dia wat soklan poyo:
"ishhh dah petang nih, bila la mama ngan papa nak belikan bday present aira kan kat alamanda"
mama dan papa yang mithali ni pun, lepas je punggah barang dari keta masuk dlm rumah, terus start enjin balik, menuju alamanda utk cari bday present yang dia nak sangat tuh.....see sayang betul mama ngan papa kat aira tau....tapi yang beria2 betul si alyssa hahahahahhahaha kakak pun nak share ye bday present aira....politik ko kuat la alyssa hahahahhahahahhaa

kamcingnya aira ngan papa, scene yang jarang dpt dilihat
susah nak amik gambar dia, tetiba je dia sporting gila nak amik gambar ngan papa
restoran pun pilihan aira.....cam biasa makan kat restoran favourite dia TGIF kat alamanda
gambar makan nanti aku story later ye.....

air favourite aira, ice lemon tea!
inilah bday present yang aira nak sangat, baby alive!
aku pun bukan tau sangat pasal toys nih, nampaknya anak2 aku lagi advance dari aku 
kat mana ada jual pun dia tau ok!
sampai alamanda terus aje tuju kedai yang ada jual baby alive nih......derang dah browse dulu rupanya
tu dia, baby alive....meh tgk pe yang alive!






memang alive la baby ni, dia siap bagi makanan utk baby tu lagi dlm bentuk serbuk, kena bancuh ngan beberapa sudu air, dan kita leh bagi makan......minuman plak, amik air biasa je......ada sukatan utk makan dan minum.....lepas bagi makan dan minum, kita kena la tukar pampers dia....sebab lepas makan dan minum, dia akan buang air besar dan buang air kecil tau!
satu kije lak aku nak kena bersihkan baby nih!
so dia ada jual food refills dan pampers secara berasingan......adehhhhhh
dah cam jaga baby betul lak...........
seronok la aira men, sebab cam jaga baby betul kan....leh bercakap lak baby nih....membebel je tak brenti tau!
selain dari itu, aira pau jugak puzzle pack cute nih....seb bek tin dia cute tau, so mama tak kisah la aira nak beli, aira kata beli puzzle nih utk main sama2 ngan alyssa......
tapi yang aku perasan, aira ngan alyssa memang suka main puzzle sejak age 3 years....nak2 si alyssa....byk betul puzzle kat umah tuh, dari saiz kecik sampailah ke besar......ada skali tuh, 5 puzzle bercampur2, tapi alyssa cool aje settlekan kelima2 puzzle yang bercampur aduk tuh!
yang aku paling stress, kalau beli puzzle baru, tak sampai sengah jam dah siap! pas tu derang akan main puzzle tu ulang2 sampai la bosan....tapi so far tak pernah lak nampak derang bosan men puzzle, sebab memang byk puzzle kat umah nih!

yang ni puzzle dia jenis besar2, lagi la cepat siap derang buat, hahahahahhahahah
biasanya derang akan amik saiz yang lebih kecik....aku pun join gak derang men puzzle nih, memang seronok la!
derang ni pi mana2 mesti ingat sesama adik bradik
so derang siap sempat pilih toys utk adik derang si aryan!
derang tau aryan ni suka benda2 cam handy manny, so derang belikan ni utk aryan!
happy betul si aryan dpt tool box lengkap ngan toolsnya skali......

masa aira dah tido, aryan senyap2 masuk bilik aira ngan alyssa, skali aku skodeng, dia tgh gasak men baby alive aira....wakkakakakakakka sabar ajelah aku tgk anak bujang nih!


ko tgk tu aryan wakkakakakakkakakaka

dia letak kat car seat plak wakkakakakakkaka



memang la bday aira kan, patut present utk aira aje, tapi biasanya memang tiga2 dpt present la.....
layankan aje la, so pagi ni, nak wat celebration kat tadika aira plak
dia request cake tema yang sama gak, strawberry shortcakes, cake plak nak rasa vanilla!
tempah ngan senior aku!

esok lusa ajelah aku update pasal cake yang gojes ini!

Comments

  1. Replies
    1. opssss ye ke??????????
      production shut down dah!

      Delete
  2. wahh mmg mcm hidup..
    sbb dah mcm jaga baby betul hehe
    teruja pulak nak tgk baby alive tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn kata aira, aku pun teruja tau mamy! Jakun plak rasanya!

      Delete
  3. cantik kek aira....mmg ramai2 budak suke strawbery shortcake ni kan...katun pemes kan...comel lak tu....

    mmg best baby alive nie....seb baik ko belikan aira ni...comel jek tgk die tekedek2 kendong baby tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq lieya, mmg comel tgk dia kendong baby tu!

      Delete
  4. Replies
    1. memang manis! leh kencing manis tau kalau aku yang makan!

      Delete
  5. dah pndai request...siap sebut alamanda so sweet....pernah tgk iklan jerr...xsangka plak seALIVE itu....mmg chantek kotak puzzle tu....tools aryan looks real...alamak, anak bujang men baby alive....dia nak baby real life kot....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kotak puzzle tu leh wat collectible item tau....aryan mmg suka tools cam tuh....
      baby real life? oh, noooooooooooooooo!

      Delete
  6. mcm baby betul tu..hahaha..aryan pun teringin men ngn baby tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, bukan derang aje, saya pun tingin gak main tau! hahahhahaha teruja gitu!

      Delete
  7. eeee sedih plak takde anak pompuan tau. klu ada mesti aku belikan gak baby alive ni sbb mcm best jer klu dapat joint main sekali hahaha.
    tool set tu semua aku tak heran dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh teacher, usaha tangga kejayaan, ko nak dptkan ahli keluarga baru kan this year, cepat sket proses ye! tak sabar tau!
      anak pompuan best, leh riben2 bunga2 hahahahhahahah leh masak2, leh lipat2 kain

      Delete
  8. mcm dah tambah seorang anak lagi ni...hehehe

    ReplyDelete
  9. kah kah kah...dah satu kerja pulak nak salin pampers bagai....baik ekau tambah baby betul...ekekekeke..apa apa pun, mainan tu mmg gojes la...selamat la den takyah boli baby alive ni...pasal anak anak den hero belaka..:)

    baik baik tau...ekau peratikan si aryan tu bilo dio main...kang ado dio gergaji kepala baby alive tu dengan tool set dia! bahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah kan, dibuatnya dia gergaji bebetul mampus aira ngamuk plak wakakkakakakakkakakaka
      cam siot la ko nih

      Delete
  10. hi, do ur baby alive still working? do u want to sell it? if yes, pls contact seowpeh@yahoo.com. thx yar

    ReplyDelete
    Replies
    1. still working
      my daughter still enjoy her baby alive till today
      sorry!

      Delete

Post a Comment