Grand Lexis, PD - Cite 3 (last part)

holiday kali ni memang menepati matlamat yang ditetapkan
mandi mandi dan mandi mandi dan mandi lagi wakakkakakakaka
budak yang paling awal masuk kolam sapa lagi kalau bukan aryan!
air punya la sejuk, selamba je dia dok berendam dlm kolam tuh!
hantu air betul budak sorang nih!

ni lagi sorang hantu air, tapi tetap tak dpt menyamai level si aryan
aira jangan tanya la, dia duk sipi2 kolam jek, nama nak masuk kolam jangan harap....byk2 pun dia gasak layan shower ni....aryan cam biasa, kalau tak kolam, shower ni dia layan!


alhamdulillah anak2 semua puas hati dpt mandi....selalu kalau mandi pool, sejam jek aku dah jerit kat derang suh balik...tapi bila ada pool dalam bilik, lantak korang la nak berendam brapa kurun, mama korang rileks jek!

so, kalau korang tanya review aku pasal grand lexis pd ni, so here are few comments....dari sudut pandangan mata aku yang rabun jauh nih:

  1. lokasi amatlah senang nak cari, dekat ngan glory beach resort....lagipun dalam sejam perjalanan je dari umah aku, so tak de la jauh mana sangat....jimat masa, tenaga nak drive, minyak keta, tol juga berbanding aku nak travel jauh2 la kan
  2. disebabkan aku late check in, aku request late check out, derang okay aje, sebab bilik available pun....receptionist dia berbangsa india, cun ooooooooo.....makin ayu lak aku tgk bila dia berkebaya
  3. yang ni aku kurang berkenan, hampir sengah jam beg aku masih tak berhantar ke bilik, call concierge pun tak berangkat....ni yang aku paling tak suka bila servis cam hampeh!  penyudahnya pakwe turun, selamba je dia tarik troli luggage yang selalu bell boy buat tuh...kelam kabut bell boy tu amik balik troli tak bagi pakwe tarik....sampai kat bilik aku rasa ada 3 kali dia mintak maaf sebab lambat! siap ko.....ni ko punya marketing manager dah anto email utk suh aku bagi review, mmg wajib aku komplen!
  4. bilik, not bad la, aku suka, cuma aku tak suka toilet dia yang aku rasa kecik la....buat la bath tub walau ko dah letak pool in room!
  5. pool in room sangat superb, memudahkan bebila nak mandi, pagi petang, tengah malam, subuh, lantak dan yang paling best, aku dpt mendugong dengan sungguh yakin.....paling best dpt makan megi in cup dlm pool!
  6. nak reheat makanan, microwave pun ada, so tak risau la kalau kelaparan lepas mandi manda....paling best bleh order pizza hut delivery ye kalau malas keluar!
  7. karaoke room dia aku tak berkenan tang seleksi lagu.....ntah apa2 je lagu, tak up to date betul la! pas tu lagu ngan penyanyi dan negara mana bercampur sana sini.....jenuh nak cari lagu nak nyanyi!
  8. game room dia kena lebih variety......bosan gila game yang ada!
  9. aku suka kat sini byk aktiviti luar bleh buat, memancing, berbasikal dll....so tak la boring, tapi camner la aku nak buat semua aktiviti tuh kalau 24/7 berkampung dalam bilik dek anak2 tak brenti berkubang ekekekkekekekekekeke
  10. rate?????????? bagi aku standard la utk bilik yang begini.....utk 3 hari 2 malam, breakfast for 2 adults,  aku kena charge RM1,400++++, so kalau korang nak pi, visit website dia, look for promo rates......memang sedikit berbaloi kalau amik promo rates ye! kadang2 ada gak promo yang dibuat bukan kat website rasmi dia, kena rajin browse la
  11. dia ada byk pilihan bilik, so ikut la selera korang, brapa katil nak, brapa bilik nak, brapa luas bilik tu korang nak, pool ni ada yang berbumbung ada yang tidak, so utk aku yang mau berkubang tak kira panas atau ujan, aku memang amik pool yang berbumbung, sebab aku tak mo sunburn....ekekekekkekekekeke
  12. utk yang ada anak kecik, memang kena ada extra safety la kat dlm bilik, sebab takut la kan, bebudak ni merayap2 kang jatuh plak kat kolam, naya jek...tapi sebenarnya derang ada je safety door and window bagai, so kita la kena make sure everything in order kan.......so sepanjang derang mandi manda berkubang bagai, kenalah ada org yang perhatikan.....better to be safe than sorry!
itu aje kot....so kalau rasa minat leh la pi nanti.....teknologi di hujung jari, tekan aje sana sini dah leh book!
happy friday everyone!

Comments

  1. Pool dlm bilik memanglah menyeronokkan buat mereka bertiga beradik. Selagi tak letih dan menggigil tak berhenti. Bila dah letih tidur pun lena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, bila menggigil, derang lap2 badan, terus selubong dlm selimut, pas tu mandi lagi, dan ulang2 benda yang sama sampai keletihan...kuar bilik pun tak mo, kita lak kena menapau utk derang sebab room service mahal betul charge

      Delete
  2. tapi kalau datang time cuti service dia akan tersangatlah lembap~checkk in sepatutnya 2.30 tapi saya cuma dapat masuk dekat pukul 5~

    *bilik tingkat atas eh? bumbung terbuka tu~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah la bujal.....kawan pun complaint benda yang sama tau kalau dtg time cuti, nak2 peak period....memanjang dpt late check in.......amik yang pool berbumbung, so tak la panas atau hujan bila nak mandi

      Delete
  3. Rasa rasanya dia tak pasang bath tub tu, pasal dia suruh ekau berendam ajo dlm pool tu...bahahaha

    3D 2N RM1400++...den tak mampooo la...den pasang khemah jo kek pantai teluk kemang tu...~bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kumpul duit sket2 la beb, reward utk satu family...aku ngan pakwe penat kerja, anak2 lak selalu terhutang masa....so this is reward for all of us....bukan selalu pun, sekali sekala aje hehehehehehhehe
      pakwe den tak brapa nak adventure, so pasang2 khemah ni kurang la sket, walau den sebenarnya suka berkhemah hehehehehehhehehe

      Delete
  4. bestnya...sng pool dlm bilik...privacy sikit kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang privacy gila.....dan tak perlu nak susah payah bercover bagai dan berebut ngan org len, sgt spacious!

      Delete
  5. Nai duk pk, kalu nak ke situ, mau tak balik kot.. Si Junior nak tido pon dlm pool gamaknya! Heheh... Bedugong dgn konfiden tu yg mahal tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la, baru berbaloi amik pool in room kalau junior betul2 manafaatkan dan enjoy mandi mandi...
      memang mahal berdugong ngan confident tu yang sampai gambar tuan blog pun tak de hehehehehe

      Delete
  6. sakanlah ank2 awk berendam ya..hehe
    sukalah diorg kan..tskkk kalau ank sy tak taulah camana nak kawal emosi dia bila nampak pool dlm room nih..mau hidup dia tak keruan hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhehehe memang sakan, tak sesia pilih bilik camni

      Delete
  7. Best nie....utk yg mls nk trun pool kt bwah cam rietta...sgt seswai...tp klu pool kt rooftop...bleh plak rietta naek...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sesuai....nak mandi tinggal terjun aje!

      Delete

Post a Comment