Grand Lexis, Port Dickson - Cite 1

alhamdulillah, akhirnya berjaya gak bawak anak2 pi cuti...akakakkakaka
dah bukak sekolah baru dpt bercuti ye anak2 sekalian...ekekekekkeke

alyssa:  papa mama kita nak pi mana ni?
mama & papa:  balik kg la
alyssa:  balik kampung, nape bawak pelampung
mama & papa:  mandi kat parit depan kampung tuh, leh la pakai pelampung
wkakakakakakakakkakakak

saja nak surprisekan dia dan adik2 dia....suh dia off ipad, baca papan tanda, mana mama dan papa nak pi....dia pelik nape hala ke port dickson akakkakakakak
suka bila tau sebenarnya nak pi holiday....lebih2 lagi bila tau ada pool inside the room!

dari demam terus jadi sihat 3 bradik nih....hampeh tul!

check in agak lewat, menghampiri jam 11 malam, terus aku request late check out, ekekekke dpt la sampai jam 2 ptg.....

so let check in at sky pool villas!

finally our room....
paling penting, katil ye.....dpt 2 king size bed....

simple make up area

dapur dia ada microwave ye...leh la wat heat2 makanan dan minuman
complimentary items, tak abis, aku bedal bawak balik umah, prosedur biasa tu
                      area bathroom              
complimentary item, cam biasa, yang mana ada balance time check out semua clear ye
bilik air dia biasa je, aku tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yang ni buat anak2 melonjak keriangan.....tapi sampai dah malam, so ini projek esok pagi ye.....kalau aku layan, mau derang terjun gak malam tuh, bukan leh kira anak2 aku nih
bila 3 ulat nangka yang demam, tetiba jadi sihat....
lantak korang nak melompat bagai kat katil....kalau kat umah korang wat cam ni, mama sekel2 korang.....
bukan pe, katil aku satu dah patah, sebab derang wat lompat2
see dah puas main, gado, tengok tu aira dah start nak tido, tu sebab gado la tuh
lepas adegen gado ni, semua kena paksa tido ngan aku, tapi tak gak, aku ngan alyssa dan aryan leh lak layan cite king kong wakkakakakakakakakkaka
bangun pagi next morning, itupun lepas aku jerit bagai nak rak
lepas breakfast bagai, anak dara 2 org ni dah siap2 nak rasmikan kolam
lengkap ngan bikini masing2
gaya kena ada wkakakakakakkakakak
dan bila aryan buat kemunculan.....wakakkakakaka si kaki buli nih!
ni memang ulat air......
ni pun ulat air gak nih...tak padan kenit


aryan ni memang suka kacau org.....
lama2 alyssa nyampah, terus blah, mana leh tahan, asyik kena buli ngan aryan
pastu tak de sapa nak men ngan dia, dia nangis, kuasa veto betul la ko aryan
mana aira???????
taraaaaaaaaaaaaaa si penakut air nih....duduk kat tepi pool aje
tapi safety gila power, siap pelampung bagai ok!
oh jgn tak tau, bibik aku pun mandi ye.....walaupun aku majikan yang cerewet dan garang, aku masih lagi ada kebebasan bersosial dan bergumbira utk bibik aku....mandilah ko bibik, jgn ko lemas udah! at ur own risk ye bibik....sebab aku pun bukan reti berenang wkakakakakakakka
selepas hampir 3 jam jd ulat air....wakakkakaka pengsan
tido pun masih lagi pakai mende alah tuh...ish ish ish
apa aku buat lepas aryan pengsan???????????????
will story utk next entry ye!
jom layankan persekitaran grand lexis nih!

view hadapan grand lexis

yang ni view dari atas villa aku....cantik kan!
yang ni tak silap aku utk villa yang ada 2 rooms kot.....see the pool tak de bumbung, kalau matahari terik, perghhhhh terbakar badan nak mandi
villa aku ada bumbung, hujan panas selamba je leh mandi!


layankan sket gambar kat area lobi
mentang aku semua uruskan, amboi ko pakwe, rileks jek ye 
aku suka gila lampu nih


ok....mama kitorang cite sampai sini dulu....later2 mama kitorang update lagi.....
see ya!

Comments

  1. Salam. Best nye weh...! Menggelupur anakku tgk tadi masa salam nak pi skolah... Bagus ni pool dlm bilik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam.....sila masukkan dlm next holiday trip plan ye

      Delete
  2. Yang penting, anak2 seronok. Jangan bila balik ke rumah, demam semula dahle. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sakan derang, balik umah, semua demam kuikuikui

      Delete
  3. Replies
    1. mandi kolam best, mandi pagi tak best

      Delete
  4. bestnyaaaa....
    aku ni kannn?? dari thn 2011.. membawak ke 2012.. dh masuk 2013 ni ha.. takkk sampai2 lagi grand lexis ni. mak pun nak le feeling2 anak2 beranak mandi-manda kat private pool nun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan aku, dah bertangguh beberapa tahun, baru ni dpt sampai....cepat masukkan dlm list this year....a must place to go!

      Delete
  5. eh cop cop..bibik tido sekali satu bilik dgn korang ke?? biar betul!! bagus btl ko hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah la, tido skali satu bilik ekekekekke

      Delete
  6. nak bgtahu bos biar buat kursus kat sini pula...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya nanti ada je yang ilang time kursus kan sebab berendam tak ingat

      Delete
  7. Bestnye...cam safety sket pool dlm blk...sng, xyah nk berpiknik tpi pool.....anak anak pown dpn mta jew....ada rezki bleh la p cni...tpi travel list thn nie dh pnuh lew....ekekkee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, next year plak, mana la tau ada rezeki tahun ni, leh gak layan rietta

      Delete
  8. teringin pulak nak gi sini..berapa hengget semalam?

    bagus la ekau...majikan berhemah...bagi bibik mandi pool sekali...agagagagga...

    Soalan den sebagai org yg takde bibik:- kat mana bibik tido kalau gi hotel macam ni?

    a) bilik lain
    b) satu katil dgn ekau
    c) bentang toto kat bawah, bibik tido bawah

    ~wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku amik promo package 3 hari 2 malam dengan harga lebey kurang 1400+++++ with 2 breakfast ye

      Delete
  9. best gila okay! jelesnyaaaa.

    bibik taknak kalah tau,nak mandi jugak hehehe.

    ReplyDelete
  10. happysakan dorang tu. sama la anak2 akak bila msuk hotel terus melompst atas katil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. derang memang happy, mana taknya hotel ada pool, sengih je memanjang la

      Delete
  11. wowweeee mmg terbaiklah pool dlm bilik!
    kalau ank sy mau dia berendam je 24 jam kot? ohh ngeri pulak nak bayangkan kalau harraz masuk dlm villa nih T___T

    seronoknya tgk anak2 awk berendam..happy muka memasing.

    tapi mana pic tuan blog?

    nak tgk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan blog bz amik pic sampai lupa dia sendiri tak de pic wakakkakakakakka

      Delete
  12. budak2 mmg suka air la. ko mesti tak mandi kan ly? sbb tu tak ada muka ko sekeping pun. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku mandi la, abis dah tak de sapa sudi amik gambar aku kan, nak wat camner

      Delete
  13. Hi,

    Nampak bestnya cuti ke Port Dickson.

    Kalau next time nak dapat special member rate, boleh try book melalui website ni - discount rates at Lexis PD

    ReplyDelete
  14. Hi,
    Nampak bestnya cuti ke Lexis PD.
    Kalau next time nak dapat special member rate, boleh try book melalui website ni - discount rates at Lexis PD

    ReplyDelete

Post a Comment