jom tag sana sini

bukak blog sorang blogger comei nih NAI yang suka betul mix and match bila berfesyen.....sangat confident ok bila dia berfesyen! keep it up nai!

kenal dia melalui blog seseorang...tetiba dia email aku, borak2 sambung kat fb message plak....jadi kawan lak....semoga ukhwah yang terjalin berkekalan hendaknya!

her blog fully written in english....i like!
coz im not quite good in english actually!
anyway, i will answer all your questions in bahasa rojak which i always did....that makes me answer better!

ELEVEN QUESTIONS FOR YOU

1. What makes you start blogging?

ntah .... tetiba aje rasa nak buat blog, ada la few friends yang jadi tukang ajar, tq so much....anyway ianya lebih pada apa yang aku nak type, luahan hati aku, dan tempat aku luah stress aku melalui tulisan....dulik apa aku org kata aku meroyan....its my blog ok! (gila ar statement poyo nak matik)

2. Do you mind if blog owners never reply your comments? Why?
ah hal kecik ajelah, kebanyakannya baca, cuma derang tak reply....apa ada hal....aku tak pernah pun mengharap org follow apatah lagi mengomen dan jauh skali reply apa aku komen....sebab niat asal aku adalah apa aku nak type! kalau nak tanya lelebey, kan leh aje email dsb kan kan kan

3. Which one is more important, beauty or brain?

dua2 la penting, cantik tak de otak pun tak guna, tapi ada je org yang suka pada kecantikan semata2....bagi aku kecantikan pudar, tapi otak, memang pudar juga seiring masa, tapi both is important!

4. How do you manage stress?

macam2 cara ikut situasi
kadang2 aku senyap jek wat bodo, kadang2 aku menaip kat blog, kadang2 aku bercerita ngan seseorang, selalunya pakwe aku la....kalau dia tak de, kawan2 baik la tempat aku luahkan stress.....nasib korang la ada kawan cam aku kan!

5. Who inspires you the most in life?

mestilah kedua org tua aku weiiiiiiiii.......

6. What is your biggest dream?

few dah tercapai, tapi soklan ni tanya the biggest plak......ntah la, susah betul kalau org byk dream nih....
aku byk dream la, so tak aci ar tanya biggest dream.....
ada satu dream yang tengah aku usahakan sampai aku termenung tahap tenuk sembelit nih....semoga Allah permudahkan cita2 aku itu

7. What factor is your fear? 

fear??????????????????????????
hantuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu walau aku tau mana ada hantu!
aku takut kehilangan org2 yang aku sayang disekeliling aku....tapi aku tau, aku wajib percaya pada qada dan qadar darinya!

8. Are you a morning or night person?

bergantung
mana2 pun okay aje!

9. Where do you want to go vacation the most?

tak tau disebabkan faktor usia atau apa, skang nih, aku rasa nak pi satu tempat yang menenangkan, yang aku  leh rehatkan badan dan minda aku yang penat nih.......masih lagi mencari2 tempat percutian bersama pakwe berdua2an....tapi asal plan aje, aku dok ingat anak camner nanti, penyudahnya sampai skang lom dpt direalisasikan lagi
aku suka gak nak buat aktiviti gila, seperti payung terjun, water rafting dan extreme sports len, tapi pakwe not into it.....cant want for our first flight next month....pakwe jadi pilot, aku jadi mem kat belakang ye

10. Which one do you prefer, hot or cold drink?

dah tua2 ni tak reti pilih air panas ke?
mau sakit tulang aku
tapi aku degil, aku suka air sejuk.............tapi ada kalanya aku layan air panas gak.....so dedua aku suka!

11. What do you do when you are bored?

baca buku, tengok tv, men game
wat masa skang aku tgh mabuk men candy crush saga kat note II aku wkakakakkakakkaa
gila ar kawan2 aku nih, kul 2 pagi pun still main lagi dok mintak nyawa kat aku...dogol tul seko2, termasuklah aku.....gila ar masing2 nak berlumba.....tapi kawan2 aku ni dogol tol, derang dah level jauh baru ajak aku men, rasa nak tajang lelaju hikmat ke 7 aje kat perut derang
dah la kdg2 whatsup aku mintak nyawa, rasa nak lempang aje, kalau time derang mintak tu aku tgh meeting!

biasanya org kalau buat2 benda2 cam ni dia akan tag kawan2 dia yang len kan.....so aku pun nak tag la few blogger randomly ye....mana yang aku tak tag tuh, jgn kecik ati, you are most welcome to do this entry.........
lepas korang buat, sila bagi link kat aku ye, nanti aku akan baca, sebab takut kang korang buat2 aku miss lak time BW

sila jawab soklan ni utk aku

  1. camner korang leh baca blog aku?
  2. apa pendapat korang tentang aku
  3. korang ada nama glamour tak, kalau ada sila nyatakan!
  4. apa korang buat time bosan
  5. kalau diberi peluang bercuti, mana korang nak pi dan kenapa
  6. kalau diberi pilihan, korang nak gemuk atau kurus
  7. meroyan di blog, releven atau tidak dan mengapa?
  8. bf, gf, suami atau isteri baca tak blog korang?
  9. nape korang berblog?
  10. korang rasa apa jadi kat korang 10 tahun dari sekarang
  11. agak2 korang, kalau korang terserempak ngan aku kat luar, korang tegur tak? dan apa yang akan korang buat kat aku?

so sapa aku nak tag?

  1. wajib adalah aku tag paling org yang tag aku....padan muka ko nai (http://takpeje.blogspot.com/)
  2. tuan dr, sila sudi2 ye jawab soklan tuh - http://alwaqiahalmulk.blogspot.com/
  3. lieya yang ada gedek2 yang comei http://lieyalatif.blogspot.com/
  4. cinta hati aku http://nwatimor.blogspot.com/
  5. rietta yang simple http://hati-dan-bicaranya.blogspot.com/
  6. mamy yang comel lote http://mamyharraz.blogspot.com/
  7. sudi2 jawab ye sis http://whitecappuccinol.blogspot.com/
  8. hirda, jom join jawab2 http://myhardyboy.blogspot.com/
  9. mak buyong, meh share jawapan http://www.gieyana.com/
  10. jom TA, mai la jawab http://iemael.blogspot.com/
  11. ni lak, org kampung saya.... http://zakiepurvit.blogspot.com/

Comments

  1. Hahahaha. Padan muka hakoooo....! Job well done, Elly. Terhibur aku baca! Thanx...

    ReplyDelete
  2. Weh.. Ko lupa Rule No. 1 - kena bg 11 random facts about yourself. Ke aku x nampak? Ngeee...

    ReplyDelete
  3. Wahhh x aciii..nama makmada..mcm menarik nie! Nnt sy free sy buat k..lama x layan tag nie..:-)

    ReplyDelete
  4. Hadoiiiiii kena jugak! Aku malas btl nak jawab tag2 gini hehehe...give away pun aku malas joint tau. Aku blogging ni jenis syok sendiri jer hehehe...so klu aku tak jawap jgn marah yer elly cayang....

    ReplyDelete
  5. Ooo...bru taw elly sekampung ngn kak zakie....hmmm...jap nk p buat karangan plus esei...t rietta jawp semua soklan tu....kasi markah penuh, pastu ksi bintang sekali yea....ekekeke....

    ReplyDelete
  6. dengan adanya soalan dan jawapan diatas,
    sy lebih mengenali mu elly :)

    soalan itu akan sy jawab nnt :)

    tengkiu tawwww

    ReplyDelete
  7. haha...jawapan elly ada yg lucu tol! okla nnti free2 akak jawab...ade dateline ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde kak. Ikut suka asal bleh je. X de paksaan.

      Delete
  8. kah kah kah..
    den kena tag..
    nanti den jawab...
    nak ambik kertas kajang dgn pensil 2B jap....:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhhhh weiiii type ajelah, pehal nak amik pensil lak wakkakakakkaka

      Delete
  9. Halamak kite dpt homework laaa...

    Camne ni teacher sy anak murid yg malas lagi lazy hahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakkakaka nak kena babap ni montot dia nih

      Delete
  10. akak dah jawap tag elly ni ya.

    http://whitecappuccinol.blogspot.com/2013/03/jawapan-tag-dari-ellynasi-beriani.html

    ReplyDelete

Post a Comment