layankan aje ntah mana aku pi

ni cite last week, masa aku balik kampung
ingat budak nama elly ni reti duk diam2 kat umah.....dia kalau duk diam2 kat umah, lama2 kulit dia jadi gatal2
wkakakakakakkakaka
lepas anto meja makan kat umah kampung, aku, pakwe, alyssa ngan aira memulakan perjalanan ke JPO
aryan tinggal sebab kitorang byk plan hari tu, kang takut aryan terseksa ngan plan kitorang yang tak reti duk diam ekekekkekekekekeke (ok tak alasan???)
jom cari jalan ke JPO

ni la ahli bersekutu yang pi JPO ngan aku, sapa lagi kan, ni la best friend aku!

sebenarnya tak de pun nak beli kat sini, saja nak jalan2 cuci mata
tapi kalau kata cuci mata, tak masuk pun kedai2 tuh
yang aku tau, aku masuk baskin robbin makan aiskrim ngan anak dara aku
pakwe je masuk kedai2 yang jual barang2 sukan
tah la, aku rasa aku tak de pe nak beli
(adalah faktor umur menjadikan aku cam ni???)

kena queue nak masuk butik burberry....perghhhhhh kira fareeda lagi terror la, sebab queue dia panjang nak matik dan org sanggup berkampung dari tengah malam tau nak masuk kedai dia

ni lak queue nak masuk coach men's factory.......still tak leh lawan kehebatan queue kat kedai fareeda!

dah puas jalan, tanpa beli apa2 kitorang menuju ke bandaraya johor bahru utk ke pasar karat
selalu disogokkan pasar karat ni best, tu yang buat aku nak sangat pi tuh
tgk pakwe aku jalan, ala2 melawat kawasan tuh, tangan kat belakang!
pakwe wat spot check sket wkakakakkakakakka


anak dara aku ni sakan men bubble
tengah2 ronda pasar karat, ada satu area tu sakan derang menari, kebanyakan lagu dangdut
tapi ada skali tu lagu gangnam style ko!
penari dia kebanyakan org2 tua...perghhhh sakan joget ko!
tgk pakcik tuh...perghhhhhhhhh
siap aku fokus amik gambar makcik nih, sorry la hp cap ayam kan!
puas berjalan, kitorang pun balik, tak beli mende pun, sebab memang tak de benda nak di beli
kitorang parking berdekatan ngan kuil, lupa lak thaipusam kan
jalan ni ditutup sebab ada perarakan sebentar lagi
sebelum stuck baik cepat2 blah!
meriah ngan gerai jualan bunga dll
 
semua dok pakat nak tgk perarakan, tapi aku pakat balik
otw balik kluang, kitorang melewati danga bay....cantik ngan cahaya lampu, nama nak singgah malas la, dah lewat masa tuh (sebenarnya dah penat)
itu je nak cite
tima kasih baca ye
wakkakakakakka nyesal tak baca?

Comments

  1. tak nyesal pun..hehe best gak jln2 saje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttttttttttttt paling best balik sakit kaki kikikiki

      Delete
  2. tak nyesal baca..
    sbb suka je baca stori jalan2 awk ni..
    hehe..kemain org malaysia kan.
    .sampai beratur nak beli brg branded..
    ohh my ai is jeles hehe

    ReplyDelete
  3. Kaaaaaaa? I pon x rasa nak beli apa2 pon kat JPO.. Takde magnet pon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe nanti i buat kedai jual magnet la ye! sure nai beli kan!

      Delete
    2. Cesss.. Maksudku, takde tarikan yg menarikku utk membeli.. Hahahha. Bukan magnet kat peti sejok tu.. ^_^

      Delete
    3. Kakaka matik2 kuingat magnet kt peti sejuk tuh!

      Delete
    4. Kesian ko! Hehehe.. My choice of words sgt tak clear, sowey...

      Delete
  4. wakakakaka..gigih! den sendiri tak pernah sampai pasar karatzzz tu! pokcik joget tu bawak bawak la pi masjid, lagi afdol..bahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wajib la gigih! Mungkin dia exercise kot!

      Delete
  5. Bestnye jln jln.....pcik pcik ngn mcik mcik gangnam style?hadoi la...JPO?hmmmm....tunggu ada ongkos lebey....ekekeke....

    Psss....klu nak bauce tu...sambung study bru dapat...sbb dia utk stdt ipta ngn ipts dr level sijil smpai phd.....semua pown dpt fulltime ataw pjj....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Derang pun update ngan muzik semasa! Ada rezeki sampai nanti rietta!
      Oh camtu ke nk dpt baucer, tq rietta!

      Delete
  6. tak pernah lagi ke JPO..lalu saja itupun masa ada kursus.... owh, sana pun ada pasar karat yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time singgah ye! Ada gak pasar karat, bleh tahan besar

      Delete
  7. salam elly..waktu muda muda ni mmglah camtu...tunggu tua sikit mcm nekcik nii..tengok Q panjang jer..tak payah
    nekcik orang johor pun tak sampai lagiik!!

    ReplyDelete
  8. Kalau Nur singgah pasar karat tu, banyak jugalah barang yang dibeli.. Seronok jalan2 dengan keluarga kan..

    ReplyDelete

Post a Comment