makan seafood at senibong, johor bahru

first time makan kat sini
ramai2 pi makan
ramai2 itu kan lebih seronok!

not bad tempatnya, ramai tul org, maklum la, cuti tahun baru cina
kedai pun byk, pilih aje mana berkenan
masa sampai tu hari hujan


deretan seafood
sate pun ada jual

bersusun seafood
besar2 ikan, sangat fresh
ketam

ikan lagi
buah kelapa muda
rasa nak cungkil je mata ikan ni, cer tengok gigi dia, kikikikikikikuttttttttttttttttt kan
udang
cantik kan kaler biru
lobster
sambil tunggu makanan, makan kacang
manis kacang nih
muka lapar


order otak2 plak
makanan tak sampai2, nampak sangat semua  lapar
akhirnya, sotong goreng tepung
telur dadar
kailan
udang goreng tepung
tomyam campur
ikan apa tah nama dia, digoreng aje
udang seketul
pari bakar, sedap sangat2
ikan apa tah, masak lemon steam
tak sedap sangat dia masak
awat la gigi ikan tu ko x buang?????????????????????
spoil tul la

ketam masak ape tah
keseluruhan makanan sedap la dia masak, kecuali ikan masak steam lemon tuh, tak sedap betul
dtg time chinese new year, org ramai, memang kena katok la bila nak bayar
total 20 org makan, dengan semua makanan di atas, campur air, exclude otak2, kacang rebus, jelly kelapa.....
inilah jumlahnya

black list tempat ni
gila mahal.....agak2 la nak katok org pun time perayaan besar dan cuti panjang begini
pernah bawak org makan seramai ni byk kali, tapi tak pernah bayar semahal ini
yang pasti aku dah BLACKLIST!

tapi menurut kata cousin, kawan dia pi few days after kunjungan kitorang hari tu, harga tak la mahal mana......adakah sebab CNY maka derang katok harga semaksimum mungkin?
ntah la aku tak pasti, yang pasti aku bayar ajelah total bill, selebihnya aku redha!
puas dpt bwk semua org makan sama2 itu nawaitu paling utama!
korang ada yang pernah kena katok sebegini or kena katok lebih mahal lagi?

Comments

  1. Kat sabak bernam ada tempat namanya sungai nibong. Blh consider adik beradik dgn senibong tak? Hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Kakcik makan di situ hujung tahun lepas. Kena RM230.00 - rasa tersentak la juga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan kak cik, sebab kat tempat len makan tak la semahal tu

      Delete
  3. serius mmg kiuttttt ikan sebelum masak tu ekeke

    dan lebih serius nak pengsan tgk grand total tu!
    mahallllnya..pendek citer kalau nak g sini siap sedialah duit secukupnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mamy, seb bek bawak duit cukup, kalau tak malu i tau

      Delete
  4. Walaupun saya duduk JB,
    Saya belum sampai Senibong.
    Seram tengok bil tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi la try, tak dinafikan seafood dia sangat fresh

      Delete
  5. Ikan pertama tu ikan kerapu elly.. kakak ikan kerapu dan ikan siakap paling kakak kenal hihi...

    Sedapnya makan ramai-ramai mesti licin. Mahal sikit biasalah bila waktu cuti ramai pengunjung luar dia ketuk kita sikit - tak patut kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah terror akak, elly mmg fail bab2 ikan nih, tau makan je kak. makan ramai2 memang best, rasa seronok dan sedap je makan

      Delete
  6. Wow meriahnya..byk pilihan..
    Mhl jugak tu tgk bil :D

    ReplyDelete
  7. Weh.. Aritu aku gi JB dua mlm berturut2 gi makan kat situ.. Best nye la weh...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai aku pegi tu mkn penuh meja 5 adults 1 kid dlm RM300 lebih, ko brp org semer?

      Delete
  8. wak pon selalu gak datang senibong nii., kedai yg first yg sblh warong nasi lemak tu memey ohsem makk..ehHHee

    ReplyDelete
  9. uiks....mahalnye.....menu xde la banyak sangat pown kan...ikan biru? teringat avatar la plak....adehla...gg besar camtu xbuang...ngeri plak nk mkn...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha ntah gosok gigi ke tak ikan tu kan rietta wakkakakakakkaa

      Delete
  10. gila mahal. memang cekik darah. tak pernah mkn semahal ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time ni beb bayar makan seafood semahal ini

      Delete
  11. Melampau betul ketok customer macam ni.. Fresh orange RM15 Nescafe susu(?) RM15!! Semoga rezkinya diberkati....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh fresh orange tu satu jug tahir, tapi nescafe susu tuh secawan jek

      Delete
  12. pergh...8 rat lebih..memang kena katok ler ni

    ReplyDelete
  13. fuhhh nak dekat seribu...telan ailiyooo dibuatnye...aku penah makan kat situ...kami ber8 pergi..kene laa dlm 2ratus lebih....

    tapi betul kate ko, yg penting nawaitu nak makan n berkumpul bersama..

    gigih ko snap en ikan tu sekor2 yeak...siap zoom muke lagi ekekekeekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn xtau betapa gigihnya aku snap pic bagai....sampai cousin aku bising sebab aku nak snip pic derang lambat dpt makan kakakakakakkakakaka

      Delete
  14. Ok kot. Klu makan kt port klang 1 family, 2 mak pak 3 anak pun dah 200

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ke? aku makan kat tempat len, dengan askar yang lagi ramai tak la semahal ini tau

      Delete
  15. Weehhhhhh! Den org JB, den pernah keja kat spital JB...SENIBONG ni takyah la ekau poie makan...mahal membunuh! dari dulu lagi kitaorang ban makan kat situ. Tak berbaloi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umah mak mertua den dekat je ngan senibong ni. First time den pi. X sangka lak semahal ni.

      Delete

Post a Comment