bday treat for my bff! i love u so much!

lama tul cite terperam hahahhahahha
akibat nak transfer pic dari camera itu
akibat nak choose gambar lepas tak sedar diri click camera, note, handphone...padankan muka sendiri
akibat kekangan masa
akibat berlebihan vitamin M
akkakakakkaka

****
amaran:  entry panjang nak matik sebab gambar punyalah banyak!
so please be patient dengan entry ni .... sebab gambar banyak tapi tak brapa cun, kamera aku terperap dah lebih 6 bulan, skill hancus, gambar semua guna automatic mode aje kakakakakkakakakakakaka
kalau sifu aku tau, bising dia, sure kena repeat kelas!

bday my pakwe on 21/03/2013
actually tak tau nak bagi hadiah pe, sebab dah 14 tahun kenal each other, rasa tak tau nak bagi pe lagi, lagipun kalau nak beli apa skang ni, jarang tunggu date2 penting, sebab hari2 adalah hari berkasih sayang, bagi hadiah, nak pi date, nak pi jalan atau apa2 aje......hihihihihi
selalu kalau nak apa2 kitorang discuss aje terus, kalau budget ada, beli terus, tak de budget kalu, diam2 suda!

so awal tahun, aku tanya pakwe:
aku:  nak tak bawak kapal terbang
pakwe:  nak! bleh gak
aku:  ok, ni kira bday present u this year, so sila book 21/3/13 tu as annual leave, sebab i nak book date, jgn ngada2 nak outstation or wat meeting! (biasa la, aku kan PA dia yang tak bertauliah, ingatan memang kena garang2 sket baru ada kesan!)

so aku pun wat booking bagai, ngan aku2 skali amik annual leave (which until now lom isi2 lagi borang cuti tu) kakkakakakakakkakakaka
Cessna 170 with 20 mins flying experience for 1 co pilot and 1 passenger...passenger tu akulah!

bila tiba hari yang dijanjikan, kami sepakat celebrate bday dia dengan menggunakan kaedah berdating berdua2an
arrange teacher pick up aira kat rumah, sebab kitorang kena kuar awal dari rumah, memandangkan appointment kat subang sky park jam 9.00 pagi!
kuar umah menghampiri jam 7.30 pagi, ikut elite hway suda, tak yah nak berkira sangat tol bagai, janji aku sampai tepat pada masanya.....walaupun dia bday man hari tu, tapi dia tetap kena drive ye kakakakkakakakakkakaka

awal sampai kat subang skypark!
alhamdulillah, parking keta terus kat mana2 aje yang aku nampak tanda P.....lama betul tak ke sini!
dari parking, sila la exercise jalan kaki ye!

terus pi cari checkpoint kat mana nak jumpa person in charge!
senang aje, kat sini aje!
Cafe Barbara.....tunggu aje kat sini!

muka bday man di pagi hari!
layan breakfast lagi baik!
sepakat order coffee
aku tekak mat saleh, jadi order breakfast cam ni
pakwe tekak jawa, jadi mesti cari nasi lemak ye
kenyang betul sapan nih....sambil tunggu person in charge
sengah jam lewat, dia punya person in charge dtg....
lepas isi borang bagai, sign sana sini, dia bagi sedikit explanation tentang jenis kapalterbang, laluan etc
khusyuk nampak....aku cam biasalah, serahkan pada yang pakar bwk kapal terbang, aku just nak menikmati pemandangan KL sahaja

dari cafe barbara, kitorang kena jalan kaki la pi ke flight area
alah bukannya jauh pun, cumanya, derang ni jalan laju betul la
jalan mcm nak pi perang, aku ni dah la fesyen jln terhegeh2
see berapa jauh tinggalkan aku!

sebelum naik meh kita amik gambar ngan pilot of the day
lupa la nama dia, up lagi entry sampai basi, nama pilot pun dah lupa!
 
eh eh aku nak bergambar gak ok!
dan kami pun amik kesempatan bergambar berdua
 buli pakwe posing2 bagai dengan kapal terbang yang dia akan bawak nanti



aku mesti la kena interframe sket kan
laki bini kerja dlm industry minyak dan gas
safety adalah priority, sila pastikan benda alah ni ada ye!
lambaian pertama bila kapal terbang mula bergerak
enjoy ur flight!

bergerak perlahan2 ..... ada kapal terbang nak landing....so kena tunggu turn
pastu tunggu lagi bila ada lagi yang nak landing
dan tunggu lagi bila kapal terbang ketiga landing akakkakakakkakak
brapa lama punya tunggu daaaaaaaaaaaaaaaaa
layankan persekitaran lapangan terbang

abis aje kapal terbang landing bagai.....bermulalah pengembaraan kami
teruja aku bila time nak naik tuh, yelah selalu kapal terbang kecik, tapi kali ni kapal terbang cute
so layankan aje few snaps aku dr udara
sorry ar, aku punya lens standard, nak amik gambar dengan bukak tingkap tak berapa mengizinkan


shah alam






menara rebung
KL
menara maybank, puduraya

menara KL

KLCC
library



istana
tayar kapal terbang
kami dpt mengesan pendatang haram wkakakakakkakakkaa
sekitar shah alam dan subang kembali








about to landing
tak sabar tunggu tayar cecah jalan raya
aku mmg suka moment tayar cecah jalan raya

sampai suda!
tak de sapa nak amik gambar aku, snap sendiri je le!

best!
ok....pasni nek benda alah len ye!
dah sampai.....penerbangan 20 minit yang awesome!
tq pilot!
snap2 pic bagai




update status kat fb, bbm dll wkakakakakakkaka
itu standard procedure rasanya utk kebanyakan org kakakakkakakakakka


amacam pakwe?
bila nak belikan makwe u ni kapal terbang cam ni 5 bijik?
hahahhahahaha
ada gak pilihan kalau nak naik helikopter
tapi pakwe dah bosan nek helikopter sebab selalu sangat naik helikopter masa dulu2
gila ar eksen, aku mana pernah naik kan! bukannya nak offer aku nek helikopter


tamat suda perjalanan membawa dan menaiki kapal terbang
apa pakwe dpt?

dapat la benda alah ni!


review:
pada yang adventerous cam aku ni, aku rasa oklah as first experience bwk kapal terbang....menarik
tapi kalau ajak repeat, aku  kata no, sebab aku rasa cukup utk sekali
at least dah pernah rasa bwk kapal terbang
kapal terbang agak kecik dan interior tak brapa nak cun sangat la kan....biasa aje! cumanya kalau dia well maintain aku rasa lagi best la
kadar kebisingan utk tinga agak tinggi, so ko tak leh expect aman sentosa la, kena dengar bunyi enjin bagai, tapi masih lagi bleh tahan la tahap bising dia, takla sampai aku rasa terdera sama skali
aircond totally tak de dlm kapal terbang tuh, so kita akan hirup udara segar dengan membuka sedikit tingkap ye utk dpt pengudaraan yang sesuai
kalau nak beli package ni, ada kuar voucher murah2 kt groupon etc...bleh dpt murah sket, dan ada package yang lagi menarik yang mana bleh dpt 2 take off....aku hari tu dah beli, baru nampak yang ada 2 take off dan bleh picnic lagi ok!
overall:  OK

aku memang tak de perancangan yang terperinci utk ke mana 
yang aku tau bwk kapal terbang, aktiviti lepas tu aku tak fikir langsung kihkihkih
akhirnya kami decide nak ke The Garden/Mid Valley sebab nak tgk wayang

disebabkan masih lagi kenyang makan breakfast yang agak heavy, kitorang mulakan dengan sesi urutan kaki di thai odyssey mid valley......ni kedai massage favourite aku....selalu pi kt the mines!
amik package urut kaki utk sejam......bestnya....ilang lenguh bawak kapal terbang (poyo punya statement)
abis urut....terus pi tgk wayang....cite cloud atlas....akkakakakkakak
pakwe aku suka ar layan cite2 cam ni......stress sbb gold class cite tak best!
so layan class biasa je!
abis tengok wayang, kitorang plan nak beli kek utk makan dan celebrate kat umah ngan anak2
akhirnya sepakat nak pi serai kat cyberjaya, sebab aku nak makan pavlova dia
ko tgk, gambar kat lift tu...kek tu la aku nak
ngalahkan org tu punya bday, aku lak request nak makan kek bagai
dah terlanjur sampai, makan dulu la kan
aku order serai iced tea.....speselnya air ni, dia letak scoop ice berperisa serai, dan sebatang serai utk kacau air tuh
pakwe order milky bandung
pakwe masih tekak jawa, mesti nak makan nasi
dia order nasi kerabu
sedap la katanya, tapi sedap lagi kat kedai kawan dia!
aku masih tekak tak sedar diri tu org jawa + banjar
order penne pesto chicken
sedap.....tapi sedikit muak lak rasanya! krim dia pekat gila, cheese pun byk
alhamdulillah kenyang!
tapau 4 slice kek utk di bawa balik celebrate ngan anak2

red velvet
varlhona choc cake
hazelnut roche
tiramisu
dan inilah hasilnya
pakwe tak suka beli whole cake, sebab dia kata bazir
nanti beli whole cake tak abis, sebab masing2 ada preferance kek tersendiri
so beli mcm2 kek, cantumkan dan himpunkan begini
4 slice = tanda bday pakwe yang ke 40
(still thinking apakah wahyu pertama pakwe at age 40)
celebrate ngan anak2....memasing berebut nak tiup lilin
abaikan alyssa yang sedikit bad mood sebab dia tengah tido aku, aku suh bangun join nyanyi dan tiup lilin
they blow the candles together

and they cut the cake together
itulah cite ttg bday my bff yang sorang nih.....utk pakwe i love u so much! 
semoga panjang umur, murah rezeki, diberkati dan dirahmati selalu
so jom terjun payung terjun bulan may ni pakwe yang kusayang!
kata sehidup semati kan! kata nak share each other interest!
i know you are my silent reader ye.....ada brani?
koh koh koh

Comments

  1. wowweee!!!
    giler haibattt hadiah bufday bwk kapal terbang okehhh!
    teruja iolsss tgk..
    berapa agaknya kos tu meh lah citer nak tahu nak tahuu *kaknam*
    hehe

    makanan kt entry awk mmg tak mengecewakan
    mcm biasalah iolsss akan jeles terus teringinnnnn kooooo ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM790 with insurans coverage mamy...ada kat 2 pic!

      Delete
  2. saya ada rasa nak beli groupon tu..dulu..tapi rasanya tak berani nak naik kapalterbang sekecik tu!!

    saya suka gambar tayar itu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de pe la dr...rileks je saya naik, siap nyanyi2 lagi ahaks!

      Delete
  3. huyoo bestnya... tapi seram gak sebab belum penah nek tinggi ni... tapi kek tu memang la sedap.. beli macam2 jenis bleh rasa semua.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh bestttt ...kek tu sedap, tapi frust sebab x dpt pavlova

      Delete
  4. wahhhhh best2. emm tetiba rasa nak request dr hubby hadiah adventures mcm ni for my birthday hehe. rafting maybe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. water rafting pun best tau TA, kalau dia tak mo pi, jom kita pi sama2

      Delete
  5. Ohhh, happy birthday to pakwe elly.... Seronoknya naik kapal terbang pakwe pilotkan ekk...

    ReplyDelete
  6. FUH CAYALAH BEB!!!

    mmg adiah yg tak dijangka dan tak dicapai dek akal...tapi tu laa, kalo aku mmg idok le aku bagi adiah ni sebb aku penakut tinggi atau penggayat yg tegar hahaahahah

    so aku tabik kat ko sebab ko berani....ape yg pasti pakwe ko mesti hepi gile2 dgn celebration n adiah besdei die tahun nieh....

    ko mmg wife yg ohsem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq lieya....he's enjoy so much katanya.....seb bek aku tak gayat!

      Delete
  7. wow!! bestnya... lain dari yang lain :D

    ReplyDelete
  8. Wahhh... bestlah elly. Kakak rasa seronok sama menghayati sehari suntuk celebration dibuat utk bff elly itu. Anak-anak pun nampak happy sama..

    Mesti en hubby elly ingat sampai bila-bila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak, saya pun sama seronok hehehhehe
      semoga jodoh kami kekal sampai ke syurga!

      Delete
  9. takde ekon? aiyoo..
    KL mmg hazy ke hari tu? ke lens ekau yg kabur? hahaha..

    terjun payung terjun? bungee jumping laaaa ohsem...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de la....
      KL tak la hazy mana, cumanya aku amik pic dari dalam kapal terbang, itu cermin tingkap kapal terbang tu tak la clear mana.....aku duduk belakang, tingkap kapal terbang seat depan je ye....
      bungee jumping jauh aku nak pi.....payung terjun sini pun ada!

      Delete
  10. wehhhh..setakat lompat kijang, lompat galah...kacang ajoooo den lompat tau...dulu den atlet lompat kijang wakil negeri Johor ke Sukan SEA Laos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. den pun wakil utk lompat jauh, lompat tinggi dan lompat pagar, tapi setakat wakil sekolah aje le kihkihkih

      Delete
  11. the best birthday gift ever nih! pasti pakwe tak lupa sampi bila2.seronok layan gambar dari atas nun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis for reading and viewing all the pics!

      Delete

Post a Comment