car boot sale!

ini adalah penyertaan pertama aku kat car boot sale
3 car boot sebelum ni aku missed!
rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

tak pe, belom terlambat aku nak join carboot kan
so kali ni aku join
pakwe outstation, adik lelaki aku lak balik kampung, gigih la aku join car boot....alyssa lak request untuk ponteng kelas taekwando...berbelah bahagi hati ini, tapi hati aku kuat utk join car boot sale kali nih

actually car boot ini bertujuan untuk mengumpul dana bagi pembinaan surau kat sek rendah agama bandar seri putra kat umah aku nun, anak aku pun sekolah situ, so sebagai AJK PIBG, aku turun padang kali ni utk membantu
sebahagian hasil jualan aku dermakan ke tabung pembinaan surau
satu keta utk join car boot dicharge hanya RM7, korang leh jual apa je barangan terpakai, nak jual barangan baru pun bleh aje, tapi makanan dan minuman adalah dilarang!
utk tapak kat area umah aku ni, car boot diadakan sebulan sekali, pada hari ahad terakhir setiap bulan, so next car boot adalah pada 28/04/2013 ye!
time adalah dari jam 7.30 pagi - 11.00 pagi!

aku sampai jam 7.30 pagi, dah byk keta parking......
gigih la bentang tikar, letak hasil jualan.....so ni tapak car boot aku kakakakkakaka
apa aku jual?
buku2 novel tu, ada mama kawan alyssa derma...adalah dlm 14 buah buku, ada yang dijual pada kadar RM2, ada yang RM5....so laku 1 aje! dpt la RM 5 kan!
majalah2 lama, dari thn 2004 punya majalah pun ada, aku mmg jaga ngan baik semua majalah aku
car boot kali ni, aku cuma bwk majalah wanita, mingguan wanita dan pa & ma!
paling laku majalah pa & ma
aku jual 3 singgit.....tak kisah la, janji laku, dan aku tak perlu angkut majalah ni balik umah semula!
apa lagi aku jual?
adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kebanyakan barangan ini adalah baki masa buat bunga telur dan persiapan perkahwinan adik lelaki aku hari tuh....riben2, tape, tali tangsi, kertas crepe, gam UHU, manik2, butang2...ini pun ada few dah yang terjual tau
yang bawah 1 for RM0.50 tu tak tau nak panggil pe, tapi guna lidi yang disertakan, kita gores2 aje, nanti kuar la kaler dia, best gak buat benda alah ni, kalau kat pasar malam biasanya jual RM1 utk satu benda alah tu, tapi aku jual RM0.50 aje....murah kan!
ada gak aku jual sticker 1 dengan harga RM0.50...murahkan dari harga pasaran, kalau kat kedai mau singgit satu, ada setengah kedai RM1.50 ok!
pastu buku2 nota kecik tu aku jual RM1.00 je.....kikikikikikiki
pas tu ada jual brooch (baru) 1 for RM2, 3 for RM5...byk gak laku
pastu ada sepit rambut, aku jual RM1 je utk seunit
pastu ada la gelang2 masa zaman2 muda, byk aku beli kat bangkok, aku jual RM2 jek!
rantai2 pun ada, masa zaman2 blaja dulu, dok galak pi dinner bagai kakakakkakakak
skang dah tak pakai, so aku jual murah je
dan satu dinner handbag yang aku pun tak tau la nak jual brapa, aku beli kat vincci aje pun
so kalau ada org nak beli, aku suh dia letak price sukati ajelah!
tapi sampai la jam 11 pagi, tak de org tanya kikikikikiki
dan aku jual gak baju
kali ni aku sempat bawak baju2 alyssa ngan aira masa umo derang 2 tahun ke bawah
ni pun dah byk dijual, org dah beli byk, baru ingat nak snap pic
gaun2 byk yang elok2 lagi, dan kebanyakan gaun dibeli kat australia
baju kurung pun elok2, byk dibeli kat boutique dan ditempah kat tailor, ada gak mak dan mak mertua yang bagi
tshirt, jeans pun byk...satu tupperware besar aku bawak ok!
brapa aku jual?
aku jual, satu for RM1
nape murah sangat?
aku simpan kat umah pun wat pe, bukan ada sapa nak pakai
nak sedekah? tak tau nak bagi sapa, kang bagi2 org x pakai wat pe kan
baik aku jual murah RM1, org beli dengan murah, dan derang confirm akan pakai, see tak de la pembaziran kan kat situ
bila aku ckp sepasang RM1, terkejut beruk derang...dari yang elok2 amik satu dua pasang, ada sorang customer tu, terus angkat 10 pasang hahahhahahahahhahahhaha
bila aku jalan pi gerai2 org len, org jual paling murah pun RM5, ada yang jual RM10, RM15 hahahahhahah patut la derang borong abis kat gerai aku akkakakakkakaka tak pelah, aku niatkan pun utk kebajikan, so aku tak kisah sangat nilai aku jual tuh....semoga Allah terus murahkan rezeki aku dan kamu kamu semua!
nampak scooter kaler pink tuh?
tu bukan utk dijual, tapi alyssa ngan aira dok main, dari satu gerai ke satu gerai dia redah nek scooter
dan menghampiri jam 11 pagi, hanya baju ni aje yang tinggal
kagum tak?
baju yang kaler merah hati tuh baju aira, kain baju kurung tu dtg dari jakarta, kain tenun tau
baju kurung lagi corak bunga tuh plak, mak mertua kasi, tu baju alyssa, menurun ke aira
dan satu2nya gaun yang tinggal, gaun hitam putih tuh....tu beli kat perth! baju alyssa masa umo setahun kikikikiki sempat menurun ke aira

assistant paling setia aku, tentu la alyssa ngan aira
kikikikikikiki
bila tak tahan panas masuk dlm keta, 
tu bear alyssa since dia lahir...hadiah dari rakan mak mertua
sampai skang dia dok bwk ke hulu ke hilir
kalau beskal dia leh setacing itu, kalau bear ni aku buang, ntah brapa tempayan air mata kuar dia nangis kan
kakakakkakakakakkakakaka
pelan2 angkat barang masuk keta bila jam menghampiri kul 1, nampak tak bekas bawah meja tuh, penuh bekas tuh ngan baju alyssa dan aira, tinggal 4 helai aje tak laku ok!
alhamdulillah
next car boot, ada baju edition lain plak aku nak jual kikikikiki
yang pasti, harga memang murah kebabom!
inilah cerita car boot aku kali ni
not bad utk penyertaan kali pertama
collection? lagi sket menghampiri RM100
happy gila alyssa ngan aira!
katanya mama, next car boot kita join ye!

so sapa2 nak join, bleh la, do join us!
sebagai penjual bleh, sebagai pembeli bleh
sapa2 yang menderma atau nak wakaf utk pembinaan surau pun bleh
boleh aje hubungi aku direct ye!
semoga Allah merahmati kita semua!
amin!

Comments

  1. menarik ni..

    tenkiu for the info..

    ReplyDelete
  2. Ameeeeen.... Tahniah kat korang! Semoga Allah Memberkati dan Segala Kegiatan Direkodkan Sebagai Ibadah...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mai la, kalau nak jd penjual gi register ye, ada few area bleh jual

      Delete
  4. kat mana babe?
    aku mcm nk bwk gak baju2 lama the boys... serius berkotak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hirda, kat bandar seri putra je...area umah aku!

      Delete
  5. Rajinnye join...wah murahnye elly jual...moga next time semuanya akan sold out...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali layan kerja2 kebajikan, not bad!

      Delete
  6. best nie..byk jerk brg yg blh dijual tp jauhlah pulak hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari terbiar tak pakai, elok la jual, pahala dpt, duit pun dapat

      Delete
  7. salam kenal ;)
    bagus jugak ada car boot sale mcm ni
    dari simpan buat semak kat rumah ada jugak hasil

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu irfa, salam kenal, tq for dropping by!

      Delete
  8. menarik jugak ko jual baju RM1 je. maunya org tak berebut beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ko ada, ntah2 ko pun beli kan kikikikiki nama pun jualan amal nak kumpul dana beb....alhamdulillah, harap2 dpt kumpul dana yang cukup!

      Delete
  9. kalau berminat untuk car boot sale di kota damansara. Tapak hanya RM10 je.
    www.facebook.com/CarBootSaleDamansara

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for info....aku suka2 aje tolong PIBG sekolah agama anak aku utk kumpul dana wat surau hehehehehehhehehe

      Delete
  10. Salam.. Sy merupakan pembekal perfume.. Berminat nak jual perfume di car booth anda? Boleh wassap sy 01125755565.. Original dan gred perfume.. Juga victoria secret

    ReplyDelete
  11. Salam.. Sy merupakan pembekal perfume.. Berminat nak jual perfume di car booth anda? Boleh wassap sy 01125755565.. Original dan gred perfume.. Juga victoria secret

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf
      car boot sale berkonsepkan barang terpakai
      barang2 baru adalah dilarang sama sekali
      harap maklum

      Delete
  12. Saya dekat kota damansara kak.... In shaa Allah dua minggu lagi nak book :) Doakan tau. First time ni .. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment