ginikah kita di hari cuti atau sebagai seorang suri rumah!

aku totally respect dengan suri rumah sepenuh masa
aku belum tentu dpt jadi seperti mereka
memerlukan kekuatan fizikal dan mental!
tapi lom cuba lom tau kan!
utk kita yang bekerja
pastinya risau tinggalkan anak2 samada pada pembantu rumah atau nursery atau mana2 saja destinasi
mau tak risau!

sekadar perkongsian yang aku rasa sangat bagus utk ibu2 yang bekerja
sejuk sket hati aku bila baca bait2 ni!
semoga Allah memelihara anak2 dan segalanya!
aku bekerja mencari rezeki yang halal utk dikongsi bersama, semoga Allah permudahkan segalanya bukan saja utk aku, tapi utk kamu kamu dan kamu semua!

****
pic semua dari goggle sana sini

Comments

  1. Tinggalkan anak yg belum tahu berdikari waktu kita kerja memang saat yg susah dimengertikan. Hanya yg dah rasa tahu itu elly. Kakak dah hampir melepasi semua itu. Berbelas tahun kakak guna khidmat bibik jgn katalah elly, perasaan curiga tetap ada.. Betul semua kita tawakkal dan berserah pada Allah moga semuanya berjalan dgn baik..

    ReplyDelete
  2. susah nk suruh isteri jd surirumah sepenuh masa sebab pendapatan suami pun x leh cover semua keperluan rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, isteri bagus kalau dpt bantu ringankan beban suami

      Delete
  3. Akulah yg dlm 1st pic itu di hujung minggu huhuhu...sadisss!

    ReplyDelete
  4. Alhamdulilah nekcik telah berjaya melepasi fasa pertama..membesarkan anak. .amat memahami keresahan ibu ibu muda...insyaallah bnykn berdoa smuga mereka sntiasa selamat di mana jua mereka berada....nekcik ada 4 org anak..tanpa bibik..jiran jagakn...x.takde kereta..naik bas gi kerja..bayangkn lah...alhamdulilah semua dah esar..nekcik pun dah pencen...syukur...lepas susah ada senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah nekcik, tiba masa utk nekcik berehat......syukur kalau diberi peluang seperti nekcik dpt saksikan anak2 sampai la dah besar....semoga saya dipanjangkan usia seperti nekcik

      Delete
  5. yup! hujung minggu berhempas pulas di rumah pulak.

    ReplyDelete

Post a Comment