makan lagi

cam biasa
kongsi gambar makanan 


makan kat satu restoran di bangsar village
salad apa tah ni, 
tak sedap
sebab pasta dia tak brapa nak lembut
ni lak mushroom lasagne
tak sedap, sebab mushroom dia byk sangat
apa tah nama kuih ni
kuih yang org india selalu jual
sedapppppppppppppp oooooooo favourite nih
ni beli kat gerai tepi jalan kat PD
ni kalau tak tau saja la kan
roti canai la
ni masa office punya lunch
buat kat Kampachi Restaurant, Equitorial Hotel, Bandar Baru Bangi
ni first time makan kat restoran Jepun ok, nak order pun cam ngok ngek je sebab tak reti kakakakkakakakka siap tanya boss, nak order ape kakakakkakakakaka pas tu mintak sudu garfu sebab tak reti pakai chopstick wakkakakakakakakka
starter, salad cam biasa kita makan
ni pun starter, ada brocolli ngan mushroom
ni pakwe makan, selamba dia sound depan chairman:
"bak camera, i amik gambar, nanti u bleh post kt blog"
wakakakkaka kan dah kantoi ngan chairman, aku ada blog
dibuatnya dia baca????????????????
ni aku punya!
sedap!
korang tau kuih nih
dulu arwah nenek rajin buat sendiri
nasi belen2, campur apa tah bahannya, tepek2 kat dulang, jemur
pas tu kering leh goreng
selalu kena bedal ngan nenek, sebab bila hari hujan lupa nak angkat
ni aku dpt masa pi kenduri kawin kat pontian hari tu, selamba je angkat botol dari meja sebelah dan makan, pas tu snap pic
yang ni lak patin tempoyak terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkk
restoran belakang opis aku je
RM10 seketul ok, kedai ikan sungai ye
makan ngan nasi dan sayur kacang, perghhhh sedapnya!
ni plak pavlova terbaek pernah aku makan
dari restoran serai empire subang
mahal gila, tapi sebab nak makan sama2 ngan uncle auntie dan cousin x de hal
aku beli gak
RM148 for the whole cake
ni lamb chop
garden restaurant, alamanda
bleh tahan
ni plak tosei rawa
restoran mamak kat warta bandar baru bangi
tak sedappppppppppppppppp frustrating gila ok!
tepung bancuh pun tak hancur, lempang kang
tak mo makan lagi tosei rawa kat sini
ni plak cheese nan dari kedai mamak kat warta bandar baru bangi gak
sedapppp gila 
lembutttttttttttt
dah nak abis baru ingat snap pic

ni plak roti sardin, dari kedai mamak kat area umah
sedap, sambal dia terbaekkkkkkkkkkkkkkkk
ni plak koay teow sup ekor
dari restoran sup urat ketin kat bandar baru bangi
sedapppppppppppppppppp
better dari ani sup utara aku rasa
ni nasi kerabu dari sebuah cafe kat bangi lama
actually member pakwe punya cafe
sedappppppppppppppppppppp ok!
ni plak nasi goreng kambing....member belikan dari sebuah kedai kat cheras
bleh tahan la!
okay lauk2 kat bawah ni adalah dari restoran penang village alamanda
restoran ni memang pilihan aku la utk makan lauk2 
sedap di tekak aku
ni soft shell crab
ni plak daging kot...aku pun lupa! kakakakakakakkakaka
ni sotong sambal ngan petai
aku tak makan petai ye, ni pakwe yang makan, aku makan sotong jek
ni tomyam terbaekkkk
kebabom ok!
ni starter dia la....ada kerabu mangga, ayam pandan, tah apa lagi tah, dah lupa plak 
cam biasa telo dadar
ni ABC
sedappppppppppppppppppppppp
yang ni plak masa makan kat nando's
lama gila tak makan nando
lebih 3 tahun kot
sedap plak makan kali ni kakakakkakaka


ni karipap aku beli di sebuah kedai mamak kat seberang jalan bertentangan ngan KPJ Kajang
member rekomen, bleh tahan la karipap dia, isi byk dan agak sedap!
ni mcm la korang tak kenal, meatball spaghetti dari pizza hut
selalu RM11+++ kan
skang ada promosi 50%, so hari tu beli dpt la RM5.95 kikikikikiki

itu ajelah gambar makanan wakkakakakkakaka
amacam???????????????
dah2 pi wat kije semua, nanti lunch kita makan lagi ye!

alamak, hari ni nak kena blanje assistant aku makan la, last week bday dia, tak sempat nak blanje......ni assistant terbaekkkk....kena la jaga bebaekkkkkkkkkkkkkkk kan kan kan

Comments

  1. Set makanan jepun ni mmg best la...sebab den tak makan sushi...yg geng2 tepanyaki daging goreng dia semua tu, den suka.

    Nandos mmg den tak makan, tak kena dgn selera den.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah la, baru aku tau, tak semua makanan jepun tu tak best, ada byk variety rupanya kakakkakaka

      Delete
  2. mengapakah begitu kejam?? T_T

    kak,saya dah le lapor,foodcourt kat kampus ni tutup sbb dah dierang habis tender.takde makanan nak makan. wuwuwuwuwuw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.....soryyyyyyyyyyy makan megi dulu dik!

      Delete
  3. Meriah gila ko punya menu elly. Ni utk seminggu ke? Klu ler aku mengidam...jenuh lar nak pi jauh2 nak dptkn mknn ni semua. Abc tu nmpk best gila masa tgh panas ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni menu berbulan2 dan merata2 aku makan...aku kumpulkan dan wat satu entry kakakakakakkakakaka

      Delete
  4. dah mkn pun rasa lapar blk bila tgk gmbr2 nie..uhuhuhu....

    ReplyDelete
  5. Yummy...eehhh...kueh yg buat dr nsi tu xtaw plak rietta....nmpak cam empeng...lpa plak pizza hut ada diskaun...leh larr wt pojek lunch ai jumaat....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa la nama dia rietta, tapi mmg layan la
      wah! selamat berpizza hut!

      Delete
  6. terbuntang2 mata akak tgk menu ni..telan air liur je laaaa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, sekadar berkongsi air liur kak ekekekekekkekeke peace!

      Delete

Post a Comment