mimpi agaknya!

cam kena pukau pagi ni
sms assistant aku,
aku nak pi bank sat
lps ke maybank, aku ke cimb....
melewati klinik lita alis...dlm hati eh kul 9 pagi dah bukak?
pas tu mestilah lalu klinik pergigian lisa alis kan....eh dh bukak jugak?
parking keta jalan kaki
brenti depan klinik pergigian lisa alis
tolak pintu, kuarkan IC terus daftar

mimpikah aku yang penakut gila nak jumpa dr gigi nih?
ntah apa yang merasuk tetiba aku terbukak hati nak ke sini

sebenarnya sakit kepala dah seminggu
sakit kepala yang maha teruk
ntah la, nak ckp pasal kerja, memang aku tgh siapkan audit account utk 5 company
memang agak stress, ditambah dengan tanggungjawab len

so amik keputusan check gigi, mungkin itu satu puncanya
dr check....katanya hanya ada lubang kecil satu, pastu tampalan lama dah pecah, kena buat balik
so aku proceed semua tu pagi ni

aku memang penakut ngan dr gigi
padahal almost every week aku dok dtg sini bwk aira check gigi
kakakakakkaka
pandai suh anak tampal gigi, diri sendiri penakut tahap gaban

alhamdulillah selesai tampal
amik ko...bil RM210!
RM200 leh la claim company (limit utk rawatan gigi RM200 setahun leh claim)
lagi RM10 kuarlah duit poket sendiri kan ekekkekekekekekekekekekek
so sapa yang penakut ngan dr gigi kat sini?
kakakkakakkaka

Comments

  1. Aku nak jd doktor gigi la.. Kaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jadi dr gigi?????
      bagus gak leh aku mintak diskaun! kakakakkakaka

      Delete
  2. den pun tak suko jumpa dentist..hahaha

    ReplyDelete
  3. tak suka..tp terpaksa...hehehe..yg seronok boleh klim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah, kalau dah sakit sure kena pi

      Delete
  4. adoyaii..lama tk check gg..huhu..

    ReplyDelete
  5. Oklah juga boleh claim sampai RM200/- Sykt kakak kalau bab jumpa dentist semua tak boleh claim. Sakit lain boleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh kak, setahun 200 je, lelebey sendiri bayar!

      Delete
  6. wah....mahalnye....rietta mmg buat check up tiap 6 bln...pkai kinik separa gomen jer...rm 5 hengget....tpi cuci gg jerr la...tmpal sehengget kot stu gg...alhamdulillah...gg xyah tmpal...

    ReplyDelete
  7. dia gerudi tak tadi..?
    yang zingggggggg mencengkam kalbu tu!!??

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course gerudi!
      ngilu la doc!
      kalau diberi pilihan memang tak mo pi!

      Delete
  8. Erk aku salah sorang yg penakot!!! Tp bab heret anak pi jumpe dentist mmg aku nombor satu hahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kohkohkoh lieya....wakakakkakakakkakaka ko mmg pomps!

      Delete
  9. ayu berani.

    semua gigi ayu ayu ada lubang dan crown.

    so. setahun 3 kali rwtn.

    tu y dh xkisah jumpa dok gg

    ReplyDelete
  10. dah tu apa cerita sakit kepala ko?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit lagi beb, tapi dah semakin kurang!

      Delete

Post a Comment