cite aku admit

susulan cite
SINI
SINI
SINI

akhirnya teringat seorang kawan yang dulu kerja kat HUKM
terus contact dia, kebetulan esok hari tu ada klinik orthopedic....
terus buat janji kul 10 pagi ngan dia

alhamdulillah urusan dipermudahkan.....tak yah la cite banyak kan pasal proses bagai
kita sendiri leh fikir  kalau kena ngan gayanya, insya Allah urusan dipermudahkan
terus ke bilik x ray....mcm2 gaya aku buat kat bilik x ray....sakit bagai nak rak pinggang aku dibuatnya!
lepas tu terus jumpa doktor...
doctor diagnos:  lower back back with muscle spasm

katanya aku perlu menjalani fisioterapi
nak dtg hari2 ke HUKM utk fisio atau admit saja
lepas berbincang dengan dr dan pakwe, aku amik keputusan utk admit
pertama, supaya aku dpt betul2 berehat kat wad
kedua, supaya aku dpt menjalani fisio lebih sket dan dr dpt concentrate lebih

so segalanya diuruskan oleh kawan aku, LYEA.....tu nampak tu yang baju putih tuh
dia tengah uruskan pendaftaran utk aku masuk wad
aku akan ditempatkan di wad trauma G katil 13


kena masuk wad jam 12.30 tengahari
tapi sebab member yang uruskan, bleh la tolak ansur sket
amik keputusan masuk wad lewat sket
kita mulakan dengan makan tengahari dulu
ayam kampung valedrom

Address:
Dataran Velodrome, 
Jalan Yaacob Latif, 
Bandar Tun Razak, 
Cheras, 56000 Kuala Lumpur

Koordinat:
E 101 degree 43' 46.3"
N 03 degree 6' 33.7"

makan bertiga, aku, pakwe dan lyea....amik style berhidang
ayam kampung, gulai daging, sambal belacan, telo dadar dan ulam2 ye


ayam kampung yang aku rasa terbaekkkkkkkkkkkkkk gila ok!
total cost RM43.00 - nasi putih 3, ayam kampung 5 ketul, telur dadar utk 2 org makan, gulai daging sepinggan, sambal belacan, dan ulam2an sepinggan besar
lupa nak snap gambar kedai dia, sebab nafsu makan meluap2 tak sabar .... tapi kedai dia lot tepi skali, ada port bawah pokok, which aku rasa best la, sambil makan dengan angin sepoi2 bahasa

lepas makan, aku balik umah kejap, amik baju dan keperluan untuk duduk wad
pas tu terus check in kat wad

wad trauma G
actually wad ni wad lelaki, kakakakkakakak ada 7 katil je utk patient perempuan, tapi hanya ada 4 patient perempuan kikikikiiki
patient sebelah kanan aku budak lelaki, yang pisahkan aku ngan dia hanyalah dinding papan
tak risau mana, sebab majoriti patient lelaki bersimen sana sini hahahahhahahahha so tak la takut pada ancaman apa2 pun
aku patient termuda utk perempuan akkakakakkaka ada 2 org makcik sebaya ngan umo mak aku, lagi sorang nyonya tua
dengan cerita mereka bertiga, memang bleh trauma aku duk kat wad tuh
aku pun tak brani nak merayap sangat kat wad tuh, sebab makin aku merayap makin trauma aku dibuatnya lepas interview patient



katil aku....bosan ok!
aku dok layan makcik 2 org sebelah katil aku berborak
sesekali tengokkan derang, takut2 jatuh ke masa nak pi bilik air
sesekali tlg derang chargekan tepon etc
sesekali layan nyonya tua di katil hadapan tuh.....bukan pe, kesian lak aku tgk
sepanjang aku 3 hari 2 malam kat wad tu, sekali je aku tgk anak dia dtg
mungkin dia bosan, tak de sapa dia nak borak, dia lak tak leh bangun, berpampers, jadi aku la layan borak ngan dia.......pakwe kata aku ni dah macam wakil rakyat walau duk spital

tu dia, dr yang jaga aku....dr azwa...tq doc!

uniform rasmi kat sini...kaler purple ko!
nurse pesan, kalau aku nak kuar minum bleh, nak ngeteh bleh, tapi bagitau je nurse
ingat aku larat sangat ke jalan, masa sampai pun pakai wheel chair
lagipun, tak tergamak nak kuar pakai uniform nih hehehehhehehehehe

amacam, cun tak aku pakai uniform.....aira ikut skali masa aku nak masuk wad.....seperti biasa songlap aira senyap2 masuk wad, ikutkan bawah 12 tahun tak leh masuk

pas tu, kena amik darah la
aku tanya pesal kena pasang benda ni, aku bukan nak masuk air or apa
nurse kata nak masuk ubat tahan sakit nanti
apa2 la......tak suka benda ni, sakittttttttttttttttttttttttttt

kalau dok spital gomen....menu la jadi cite
menu mesti tak best
but  so far, aku duk sini, not bad menu dia ok!

lepas check in, dpt minum petang
air teh o ngan kuih lapis
lupa snap pic, tapi kuih sedap!

dinner hari pertama
komen:  not bad la rasa ikan tu, masak ngan black pepper......nasi abis aku bedal kikikikikiki

ni lak breakfast hari ke 2 - nasi goreng kampung
mungkin sebab ujan dari pagi2, makanya perut lapar
tak sempat amik gambar, terus ngap
dah licin baru amik gambar, licin cam ni, tanda sedap la kan!

tak lama lepas tu, dr fisio dtg, ajar nak wat fisio
sebab keazaman yang tinggi untuk kuar wad cepat, setiap sejam aku layan fisio sendiri
akhirnya petang tu, aku dh dpt jalan dengan lebih baik

makan tengahari hari ke 2 - sedap gak!

petang tu ada la dia bagi minum petang
kuih apam gula hangus 2 ketul yang sedap dan air teh o

dinner hari ke 2 - sedap gak...ikan tu masak lemak pedas sket....sedap la aku tibai

ni lak breakfast hari ke tiga - mee goreng, tak berapa sedap, aku makan tak abis

lepas abis sapan dr fisio dtg lagi, buat fisio ngan aku
keadaan dan semakin baik...aku mintak discharge
alhamdulillah dr kata ok!
hehehehehehhe hooooorayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
tapi dr kata lepas jumaat baru leh uruskan discharge

diikuti lunch utk hari ke 3 - sedap gak......makan tak abis sebab dah tau dpt discharge, terus tak de selera makan

sebelum balik, sempat minum petang
teh o dengan kuih apam gula hangus lagi 2 ketul....sedap ok!

tak la lama mana pun nak discharge!
total bill dlm RM300+++ aje
dpt mc sampai 3 may, tapi 6 may tu kena dtg fisio plak

alhamdulillah dpt jalan dengan betul, walau ada rasa sakit sket kat pinggang dah kaki bahagian kanan
otw balik singgah layan teh tarik sat!
tq utk semua doa2 dari kalian.....tq mak ayah susah payah dtg jenuh anakanda yang manja nih
im touched ok!
tq pakwe, dok berulang hari2 lawat makwe u yang cute nih

so silalah jaga kesihatan ye puan elly, kuar wad terus bedal teh tarik ye!
pasni kenalah aku makan kalsium, exercise, buat kerja tu ingat dunia sket, ngadap laptop tuh sila amik masa utk rehat, jgn ngadap report tu non stop, pinggang ko sakit, mata ko rabun ok!
lom 6 bulan ko dah tukar cermin mata kan elly!
so, inilah cite aku admit, aku memang selalu memilih hospital kerajaan, bagi aku hospital kerajaan lebih lengkap dan terjamin, cumanya keselesaan tak la sama ngan swasta kan...
walau ada insurans bagai, bagi aku mana2 hospital will do....ini bill pun aku mau claim insurans, pastu leh skali claim benefit sebab aku dpt MC akakkakakakakkakakakkaka
makcik kayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

***** smalam aku dpt cek refund dari LHDN, RM1k+++ gak
makcik kaya lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
alhamdulillah!

Comments

  1. org sakit ni nampak happy jer hahaha..ok jaga kesihatan tu ya elly..bestnya dah dapat refund dr lhdn tu..take care ya sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ... kena happy2 selalu petua awet muda tuh!

      Delete
  2. Alhamdulillah, dah sihat ko.. Menu spital tu sedap? Erk.. Mesti ko lapar gilos.. Sebab aku tgk gambar pon rasa tak lalu. Hahahha. Spital gomen ke swasta ke aku x suka menu depa. Tu ayam kampung tu.. Mmg power rangers! Aku selalu gak makan kat HQ @ Kg. baru sinun. Kat Velodrom tu pon selalu gak... ^_^ Happy tgk ko dah sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sihat la sket dari hari tu nai....maybe aku lapar gilos la, mmg lapar dol, dah la musim ujan kakakakakakakkakaka
      betul la, ayam kampung tu memang sedap kan!

      Delete
  3. hahahahaha..sempat layan ayam kampung Velodrom...eh, mmg best sgt ke? Den selalu sgt baca org gi makan kat situ....

    kah kah kah..
    trauma ye ekau duduk wad trauma..
    member ekau tu Mr Azwa tu? Den respect la pompuan jadi Ortho Surgeon..nak bertukang bagai dalam OT...hahahaha

    Lepas ni jgn pulun sgt kerja..
    Kang spasm lagi..
    Jadi robot takleh gerak pusing byk2...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap wei, kena lak ngan sambal, ulam2 gulai daging, perghhhhh memang layan ar.....try la, mmg ramai org wei, dtg awal la sket ye
      mr azwa tu lelaki la......bukan kawan den, kawan den punya kawan....dia la yang bawak den pi HUKM, so den mmg short cut la process jumpa dr kakakakakkakakakka
      yelah, pas ni den rehat je......tapi makna kata nak rehat kat umah, anak 3 memang tak de le, now baru aku tau nape dr suh aku duk spital wakkakakakakakakakkaka

      Delete
  4. Bestnyerr dapat refund banyak....best..best...! Oh...kadang2 certain hospital gomen lebih sedap foodnya dari certain hospital swasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best dpt refund kak....leh saya plan nak wat pe nanti....iye kak, tgk lauk cam tak best, tapi rasa ada kak.....spital swasta so far saya pi makan sedap aje kikikikikik nilah dasar perut tolak batu kayu aje

      Delete
  5. Salam Elly..semuga cepat sembuh..insyaallah..tapi tengok muka orang sakit tu ceria jer..insyaallah lagi cepat sembuh!!! take care..jgn sibuk sibuk buat kerja bebanyak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nekcik, kita mesti selalu happy, terapi org sakit tuh

      Delete

Post a Comment