our 12th anniversary - mari raikan cinta kihkihkih

alhamdulillah syukur 12 tahun kami bersama
mcm2 yang terjadi dlm 12 tahun itu hahahhaha, masam manis kelat masin pahit tawar suam suam kuku meriah teruja etc
semuanya perasaan tu ada sepanjang 12 tahun
hahahhahaha

korang gelak ye tgk gambar aku up smalam.....baik kat blog atau kat fb wkakakakakka
usahkan korang, aku pun gelak
wakkakakakakkakakkaka
jom gelak lagi dan lagi dan lagi
wakakkakakakakkakakakkakakka

gambar ni di ambil masa kat rumah sewa aku.....housemate aku yang snap pic nih
time raya nih hahahhahaha
muda belia gitu, aku baru je 24 tahun, pakwe lak 27 tahun, few months before kitorang kawin wakkakakakakakkakakaka
perubahan????????????????
aku tak belum rabun lagi, sedikit kurus wakakkakakakkaa
pakwe lak, kurus lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hihihihihihihihi

meh layankan lagi few pic
ni gambar lps akad nikah!
sekali lafaz aje tau!
yang ni plak gambar sanding hehehehhehehehehehe
amacam?
korang nak gelak kan!!!!!!!!!!
wakkakakkakakakakakkakakakakkakakka
so smalam, aku ngan pakwe agak bz kat office, kami tak rancang apa2 utk wedding anniversary kali nih
lagipun kami berdua aje kat umah, anak2 semua kat kampung aku....anak2 gasak nak duk kampung cuti sekolah  ni, so aku layankan aje, tapi sampai hari khamis ni aje bleh, pastu kena balik sini
pakwe abis meeting jam 7 ptg.....jenuh fikir nak dinner kat mana
masing2 dah buntu nak dinner kat mana
akhirnya kami memilih utk dinner di kampachi restaurant, equitorial bangi aje
sampai aje kat equitorial, pakwe ubah lak ajak makan buffet aje sebab byk sket choice wakkakakakakkakakakak plg best bila dia kata, ada free flow of ice cream nanti
apa2 ajelah ..... kitorang bkn kisah sangat pun....yang penting moment berdua2an aje pun
kenyang nak matik, balik umah dh mcm ular sawa kekdahnya

anniversary present?
tak dirancang bagai, seperti biasa kitorang tak mengehadkan time2 tertentu nak beli present
bebila ada rezeki dan rasa nak beli, beli aje, so jarang ada present utk special2 date begini
tapi kali ni pakwe kasi surprise sama aku!
aku kan dh lama dah aim satu benda alah nih
tapi aku tak tergamak la nak beli, tak sampai hati nak pau pakwe
asal pi the garden aje, aku jeling, asal pi the garden je aku jeling wkakakakakka
pada satu hari melawati kedai ni di the garden pakwe ajak masuk, 

aku kata aku takut nak masuk kedai2 begini
last2 pakwe masuk.....terus tgk benda yang aku dh lama dok usha
terus panggil sales person dia
tapi mmg bukan rezeki aku, sebab benda alah tu tinggal yang display tu aje
dan ada sket calar, so aku tak mo

di satu hari yang len plak, pakwe ada meeting kat KLCC
rupanya dia pi cari benda alah tu gak
tapi mmg bukan rezeki aku lagi, sebab benda alah tu tinggal yang display tu aje
dan ada sket calar, so pakwe kata tak mo

rupa2nya gigih la pakwe aku suh KLCC outlet pi check mana store ada benda alah tu
check punya check kat pavillion ada stock hahahahhahaha
terus dia pi pavillion dan beli benda alah yang makwe dia dok jeling2 byk kali
sampai aje office, pakwe suh turun bawah, lepak dlm keta
tgk seat blakang keta ada benda alah ni!

hoyehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
akhirnya dpt apa yang aku idam2kan!
di hari yang len, beberapa minggu sebelum anniversary
mmg lama dah nak beli, cuma tunggu harga logam yang satu ni turun harga sket
berjaya pau pakwe wakkakakakkakakakakkakaka
pakwe ok aje, sebab benda ni leh convert investment
cuma jgn lupa bayar zakat udah ye!
dan beberapa hari sebelum anniversary, pakwe book benda alah ni thru maxis one club
memandangkan blackberry bold lama aku dah cam apa, asyik ada penyakit alzheimer aje.....
data ilang, email tak masuk, so its about time to have this
mula2 pakwe nak belikan Z10, tapi aku tak suka sebab dia touch screen
so gigih tunggu Q10 kuar sebab dia ada keypad!
so anniversary kali ni mmg meriah
basically semua hadiah adalah tak di rancang sama skali, ianya dtg tiba2 bila perasaan nak beli tu ada dan budget pun membenarkan
hadiah utk pakwe?
aku ngelat sket
aku belikan dia sepasang kasut timberland.......
itupun sebab dia ajak aku tgk2 kasut tu, bila tanya katanya tgk aje
penyudahnya aku kata pi beli ajelah, heret terus dia ke kedai timberland tu dan terus pi beli, abis cite
lupa lak nak snap pic kasut dia hehehehhehehehe

plan hari ni?
kami nak raikan cinta pula
di mana?
ntah la, tak tau mana destinasi lagi, apa pun tak book
mungkin walk in saja
sebaiknya biarlah rahsia, kang korang dtg skodeng lak kan 
wakkakakakakakakkakakakakkakaka

Comments

  1. Wahhhhhh handbeg coach! !! I is jeles hokay!!!! Hahahaha... tumpang happy lar for u.

    ReplyDelete
  2. bestttt
    daku?
    angkut mum dinner tiap2 taun.
    ujung2 kami BOLAT bersama. hahahaaa

    ReplyDelete
  3. Suka tgk gambar2 tu.. Tak kelakar tapi sweet gilos hokeh..!
    Aku doakan korang berdua terus bercinta hingga ke sorgaaaa... Ameeeen.
    Lps nih jeling ler MBMJ plak, diikuti LV... ^_^

    ReplyDelete
  4. aku ingatkan ko yang bekerjaya ni suka touch screen. tak suka rupanya. hahaha... tapi pics ko tu mst buat ko rasa nyesal tgk kan? alahai... kurusnya aku (ala, macam la ko gemuk pun. ngeee...)

    ReplyDelete
  5. wah!!! bestnya dgn present tu semua..hahaha..muka innocent muda belia elly masa ni yer.happy anniversary sis! moga bahagia brpnjangan hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  6. uiks....bestnye elly...eeehhh birunye bju sanding tu...chantek plak rietta tgk...elly dah mcm retis...chnatek beg coach tu...gigihnya pakwe elly p cari...sure terharukan...logam yang stu itu sedang trun harga, tpi still xmampu rietta nk miliki...hehehe....hp sama cam taste rietta, touch skrin susah nak taip maa...tpi rietta pkai nokia jerr la...

    psss....errr...sedang bereksperimen....dan harap harap eks menjadi....hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment