sembang pagi khamis sempena aku MC lagi

jgn jeles ye pada mereka2 yang bekerja di luar sana
aku MC.....aturan Allah sangat indah rupanya....memang tau, tapi bila kita nampak hasil aturan Allah itu,
oh keindahan itu tak dpt digambarkan dengan kata2, hanya syukur semata2!

jom kita bincang sket tentang satu perkara, iaitu BIBIK @MAID@PEMBANTU RUMAH@apa2 jua panggilannya!
apa perasaan korang kalau bibik@maid@pembantu rumah korang lari semasa ketiadaan korang kat rumah?
meh share sket, kita feeling2 sket hari ni akakakkakakakakkakaka
lama dah tak feeling2 nih

will share feeling aku dan perasaan aku on the next entry!


happy working all!
duk umah pun kategori working ok!


Comments

  1. Eh maid ko dah lari ke elly? Bila maid lari masa kita xde kat rumah ni yg plg risau mestilah pasal anak2 kot klu anak ada kat rumah masa tu....klu anak tu masih kecik lg ler risau. Aku dah tobat xnak ambik maid. Cukup ler pengalaman dgn 2org maid indon sblm ni yg mmg menyakitkan hati. Rugi jer buat baik dgn golongan diorang ni. Bkn tau mengenang jasa. Padahal kita dah bg mcm2 utk kesenangan diorang. Sebaik mana or sealim mana pun diorang....sila jgn lercaya!

    ReplyDelete
  2. ni yang rasa nak pasang cctv ni!!

    ReplyDelete
  3. Hepi MC babe...rehat betul2 tau...

    Ermmmm aku nyaris nak amik maid tpnx jadi2 jugak...bagus gak...yelaa skrang ni high risk kalo ade maid ni...dpt yg betul2 jujur n baik jg anak2 kite bertuah sgt2...takut2 kalo dpt yg jenis nak duit je...ramai kawan2 aku kene gini...sian sgt2... Cuma kalo amik maid tu pasang laa cctv...kene pantai everyday everytime maid kite....

    ReplyDelete
  4. Elly boleh baca N3 kakak tentang bibik-bibikku. Macam-macam dah kakak rasa. Berbelas tahun kakak guna perkhidmatan bibik tau. Yg lari pun memang ada mujur masa itu akak kakak ada di rumah.. N3 kakak tu ada di sidebar blog kakak.

    ReplyDelete
  5. Mak ai...! Mmg harlem shake jadah la species depa neh.. Aku bab2 pelarian neg mmg emo dengar. Ko mcmana skrg?

    ReplyDelete
  6. Lorrr bibik lri....rietta xde pengalaman....tpi senior rietta pernah....dua kali.....sekali sebab jiran pressure...tuduh maid dia ikut kata maid senior rietta...menangis nangis dia call senior rietta masa kitorg outstation...ckp dia xtahn kena serang ngan jiran...puas pujuk...bertahan sebab senior rietta outstation....bila senior rietta blk....xsmpai seminggu maid dia pown lri.....dgn mohon amoun dan maaf....baek maid dia nie....tpi yg kdua lri sebab mencuri....agen plak bela maid...last last senior rietta dh serik....

    ReplyDelete
  7. nanti aku buat special entry ye pasal nih....semua soklan dan komen korang aku akan ulas satu persatu!

    ReplyDelete
  8. tak leh nk cite sbb akak x pnh ada maid..tp my sis in law punya maid lari ari tu..kelam kabut juga sbb anak2 dia kecil ditinggalkn gitu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, kita tak perlu ada maid baru tau, dengar cerita org je kita akan terasa apa org rasa, will share will all of you later

      Delete

Post a Comment