Bukit Gambang Resort City - Part 1

koh koh koh kena cite part by part la ye
kang pengsan ko baca kalau aku buat dlm satu entry
kakakakkakakaka

cuti2 malaysia masa cuti sekolah baru2 ni
3 hari 2 malam
jgn ditanya kosnya, kerana aku akan bgtau di bahagian akhir skali

lama dah pakwe ajak pi BGRC ni, tapi aku biasalah, sebagai pembrowser tegar mengatakan published rate adalah mengarut
dan aku mintak masa kat pakwe utk aku browse package yang aku rasa agak reasonable
so bila dh dpt package yang agak reasonable, actually dah lama beli voucher, cumanya masa nak pi tak ada
so bila tgk voucher punya due ended middle of june, mulalah gelabah sotong kan
pastu mulalah gelabah nak bgtau pakwe okay ke tak utk bercuti memandangkan dia dah lama tak pi ke Indonesia
dah la dia dok delay travelling dia, kuar masuk spital, pastu delay lagi pasal cousin belah dia kawin, cousin belah aku kawin lak, pastu tetiba cuti sekolah sampai....hati sure berbelah bahagi, nak kesana atau nak spend time ngan anak2
means dah hampir 2 bulan dia tak ke Indonesia, dah la working permit lom settle lagi....adeh deh deh deh
akhirnya lepas discuss ngan pakwe, dia kata book aje, dia akan ke Indonesia lepas abis cuti sekolah
hooyehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

lepas check schedule kerja aku ngan pakwe, cuti sekolah minggu ke 2 adalah waktu yang terbaik utk aku pi BGRC, means 6 June till 8 June la
mmg cantik, 3 june tu aku ada medical check up utk insurance umah
4 june aku ada fisio kat HUKM
5 june aku ada follow up check up kat HUKM
pastu 6 june aku start cuti...akkakakakkakakakakka...lantak!

memulakan perjalanan dari umah ikut kadar bangun masing2....hehehehhehe masuk jam 10 pagi, sebaik aje kuar tol umah, si aira kata nak sapan nasi lemak
alahaiiiiii mana la mama ko nak brenti cari nasi lemak ni
terus suh pakwe brenti makan kat r n r serdang hala ke KL
tak sesia ok, ada nasi lemak bungkus daun pisang panas2 lagi....sedap lak tu.....tripple happy
kami bantai sarapan dulu sebungkus sorang nasi lemak, nyesal tak tapau ok!
nanti ada masa aku nak repeat breakfast kat situ la hahahahhahahaha

perjalanan memakan masa lebih kurang 2 jam +++ campur brenti sana sini
anak2 jenis tak meragam sebab dah biasa travelling
tanpa bibik bersama kami lagi, keta jadi sangat spacious
aryan duduk kat seat belakang ngan aku, tgk sangat tak menyabar2 nak terjun tiruk si hantu air nih
looking forward nak men air nih
akhirnya majuk ngan aku sebab tak sampai2 wakkakakakakkaka 
ko duk la cam tu aryan sampai keras
aira cam biasa la
dia amik seat paling belakang, sorang2 landing lagi baik
antara 3 org anak, aira ni agak lemah gemalai
dia tak seaktif aryan dan alyssa
dia lebih santai dlm gaya begini
si ulat nangka lagi sorang nih, dia co pilot pada hari ini
dia teman papa drive sambil membaca 
sambil men ipad
sambil makan dan minum
sambil berkaraoke ngan papa
sambil borak ntah apa2 ngan papa
akhirnya kami sampai di sini!
ohhhh ada duit jenis resort kat sini ye
aku amik arabian bay resort sebab sesuai utk keluarga
dah nama pun arabian, wajiblah ada unta nih kan
location unta:  kat lobby arabian bay resort
proses check in adalah cepat dan tak ramai org, may be sebab kami sampai hari khamis kan
check in time 3 petang, tapi memandangkan kami sampai jam 1.30 ptg, bilik kosong pun ada, makanya kami terus dpt check in....alhamdulillah, bleh rest kejap
so inilah dia arabian bay resort, byk bilik, tak de hal, ini baru brapa blok aje, ada byk blok lagi
so bilik kami di blok 1, level 2, bilik nombor 16 (1216)
ni area ruang tamu dia, ada balkoni facing the pool dan parking
ni ruang makan dia, ada la kettle nak masak air panas, kopi, teh, gula, creamer, peti ais kecik
len2 sila bawak sendiri ye
as for me, aku tak bawak apa pun kecuali stok air kotak, air botol, jajan2, roti, maggie in cup, dan makanan2 yang bleh tahan la dan tak perlu masak or heat bagai
aku kalau bercuti mmg cuti betul2, tak kose la nak masak2 bagai, nak makan dptkan aje kat kedai kikikikiki
sebab tu aku jarang la pi bercuti, sebab kena kumpul duit extra bebetul baru betul2 pi cuti
lain org lain caranya kan!
meh tgk bilik lak
bilik pertama
with 2 single bed
bilik ke 2
with 2 single bed gak
in every room ada almari dan juga tv cute tu
reception tv sangat teruk ye
rasa nak sekel2 jek
oh wifi pun ada ye
bilik air
bath tab tak de ye, so jgn nak expect lelebih ye
nak brendam bagai nanti pi aje water park, atau pi aje swimming pool
balkoni, pemandangan dari balkoni bilik kami
swimming pool yang agak besar saiznya
time to rest after 2 hours journey
kami plan jam 3 ptg ke water park!
see u in part 2 hohoho

review:
bilik bersih dan kemas, sangat spacious
actually bilik tu occupancy dia utk 4 org, so kalau korang nak sumbat lebih 4 org pun bleh aje, pepandai ko la kan....bwk toto ke, apa ke
nak save bleh aje bawak rice cooker or mini microwave etc
untuk arabaian bay resort ni, dia ada banyak blok, cam blok aku ni, blok 1, mengadap swimming pool, nak pi breakfast or amik shuttle kena la jalan sket, tak la jauh pun, dekat jek
tapi ada satu blok tu jauh sket, tak ingat blok brapa, jauh dari pool, tapi dekat nak pi breakfast, so win win situation la kan
parking keta kat bawah blok aje, so nak angkat barang senang
kalau nak senang lagi mintak ajelah bell boy angkatkan
kikikikikiki suh ajelah, kang bosan lak bell boy tu tak de kije kan kikikikikiki


Comments

  1. hehe.. best tak.. ada scary2 tak kat sini..

    ReplyDelete
  2. Betullah elly... kalau kakak pun sama alang-alang cuti malas nak masak-masak bagai, Beli ajelah senang... dah kata cuti.

    ReplyDelete
  3. wahh dah sampai ko ke gambang yeak...budak2 le hepi kan...senang jek koo nak rasuah dieorg, bawak ajek tempat main air...sure hepi gile dieorg...tu contoh terdekat si aryan tu hah ..gigih pakai google dlm keter heheeheheheh....eh betul ke bende tu gogle namanye...bantai jek laaa hahahahahhah

    selesa bangat ko bilik die...mmg best...betul kate ko mcm grand lexis laa...pakat2 le gi ramai2....kang pandai2 le angkut toto ke ape kan....

    ReplyDelete
  4. kalau kau bt kuiz u entry nie. dakulah pemenangnya. satu2 aku baca tauu..
    next entry plzz..

    ReplyDelete
  5. menariksss..
    buleh buat reference ni.

    ReplyDelete
  6. semangat betul aryan, dlm kereta dah siap pakai goggle! hahaha

    kalau bercuti small family, better makan luar aje...mudah, cepat...kalau buat rombongan cik kiah, harus lah kena usung rice cooker bagai buat nasik lemak 3-4 periuk! hahaha

    ReplyDelete
  7. Rehat biar betul2.. Kalu masak leceh sket.
    Lain la buat BBQ segala, ramai2 gotong-royong.
    Anyways, good for you guys cuti2 ke Gambang..

    ReplyDelete
  8. Olooh tomeil..majuk sebab xsmpai smapai...sweetnye....hmm...cam best jerr....nnti adabrezki bleh plan ke stu....tpi klu bab men air...ada bdk bdk bru sronok...klu dh tua tua aje, xde yg menghiburkan....

    ReplyDelete
  9. baru sekali mandi kat sini..tp stay kat sini belum lagi..

    ReplyDelete

Post a Comment