cousin wedding: congrats aisyah & oncet

wedding cousin aku ye
nanti2 la aku update cite belah kami

kasi aku update cite belah lelaki lak
belah lelaki....ohhh agak jauh
kami ramai2 travel ke SELAMA, PERAK

bertolak dengan 4 kereta, kami ramai2 konvoi ke selama, perak
tak yah la nak cite brenti makan kat r n r, OMGGGGGGGG gila ar r n r penuh nak matik
brenti buang air, or beli utk tapau2 oklah kot
parking aje pun punyalah susah, aku double park aje blakang keta my auntie, senang cite, jimat space, janji tak nyusahkan org len nak lalu lalang

sket jakun utk perjalanan kali ni
baru aku tau, sampai ipoh dah tak yah exit ok!
terus aje highway tuh
perghhhhh gila lama tak guna hway nih wkakakakakakkakaka

amik exit changkat jering
apa lagi, jom kita pi layan apa yang famous kat sini
mee udang mak jah
gigih ok pi cari kedai mak jah ni
first time aku sampai sini
dan first time makan mee udang mak jah

the menu

inilah mee udang
gila byk dan beso2 udang dia
ni lak char koay teow udang special
koay teow sket je, udang ni punya byk dan beso2
ni lak nasi goreng udang special
korang nampak nasi aje kan
bawah nasi tu penuh udang ok!
ni lak
udang goreng tepung
layan ngan apple asam boi
alhamdulillah kenyang
review ikhlas dari aku:
not bad la
aku bukan penggemar mee udang, so aku tak tau la nak rate camner kan
bagi aku rasa dia biasa2 aje di tekak aku
cousin aku kata, kat wangsa walk ada outlet dia
tapi tak sebest yang kitorang makan ni
so to repeat again?????????? 
utk aku, tak la nak repeat sangat, tapi kalau lalu may be bleh la singgah kan

lepas dah kenyang teruskan perjalanan ke kampung pengantin lelaki
ada sejam lebih lagi perjalanan nih
kikikikikiiiii gila jauhhhhhhhhhhhhhhhh
kami ramai2 stay kat homestay aje
semua dah ready
malam tu rupa2nya ada kenduri doa selamat, yang si pengantin tak bgtau
aku lak ngan yg len2 tak bwk baju kurung extra
end up pakai ajelah suar jeans tuh gi kenduri
wakkakakakakkaka bising mak aku

so next day is the big day for the bride and groom
derang bersiap2 dari homestay kami
amik pic dulu!
tak sangka lak baju aku leh sama ngan warna tema si pengantin wakkakakakakakkakakak
apa2lah labu
u look gojes aisyah!
kak long suka sangat!
rombongan tunggu utk berarak dan dikompangkan
rumah pengantin lelaki
aku suka gila umah ni
betul2 suasana kampung dengan halaman yang luas dan rumput yang cantik
tak de pelamin bagai, sampai aje terus duk kat meja makan
makan la terus, lapar ok wkakakakkakakakka
lepas abis makan, meja remove
jadilah backdrop utk bergambar heheheheheh

makanan super sedap
macam2 ada ok!
sementara tunggu masa berjalan jom snap2 pic

eh nampak comel lak anak mama nih


gambar kami sekeluarga yang paling cantik ok!
susah betul nak amik gambar sekeluarga, alyssa ko mmg suka wat muka tak senonoh kan!
gambar berdua kena ada
last but not least gambar ngan mak aku
sama tak muka kami?
ayah tak ikut, tak larat katanya
lagipun abang ipar dia tengah sakit, dia takut lak apa2 nanti
btw, abang ipar ayah baru je meninggal isnin baru2 ni, 3/5/14, sekembalinya kami dari selama, perak
semoga roh arwah ditempatkan dikalangan mereka2 yang beriman
tak la ralat sangat sebab aku sempat jumpa arwah pakcik aku ni 
tapi memang dia tak brapa sihat pun, kurus betul, mata pun dah tak nampak
itulah cerita kami ke selama, perak
first time sampai selama
according tu pengantin lelaki, selama ni salah satu tempat utk org2 yang di buang daerah/negeri
gomen bagi umah, derang stay situ, pastu everyday jam 8 mlm, derang kena report diri derang kat balai polis
betul la kot!

anyway perjalanan yang berbaloi
jauh perjalanan luas pemandangan

lots of luv from all of us!

Comments

  1. Aku x tgk lain...aku cuma tgk hbeg and baju ko jer elly. Vouge lar wei! Blocking colour lg tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq TA...tak sempat nak berposing bagai, si aryan seakan dengki ngan aku....nak snap pic pun cepat2, kalau nak posing bagai, mmg langsung la tak de pic huhuhuhuhu

      Delete
  2. memang meriah.. + suka dengan halaman yang luas itu.. ;)

    psstt: part posing tetengah antara pengantin tu jarang dibuat orang.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  3. Cantik baju ko pompuan...ala2 cute sweet gituuuu...mmg in laaaa baju ko...meja makan beradab tu pun menarik perhatian mata aku....kaler die tuuu buat aku tertarik...

    Wohoooo dah rase mee udang mak jah!!! Bile aku nak sampai sane nih....tu syok sambil berjln sambil singgah mkn tempat femes...boleh rase sendiri sedap ke idok kan....

    ReplyDelete
  4. balik Ipoh nak pi kuala sepetang lah.

    carbo loading in progress hehehehe

    ReplyDelete
  5. Bila laa akak nak sampai kedai Mak Jah nie. Alahai...sweetnyaa gambar Elly dengan cik abang tu. Suka akak nengoknya. Macam deeply in love gitu...

    ReplyDelete
  6. Yummy.....penuh udang yea menu dia....chantek kaler baju pngantin...sweet sgt....mkin betambah comei anak dara elly...ehem ehem...lomantik couple....gmbar mantan pngantin...

    ReplyDelete
  7. entry belah perak terbaik!!
    lawa baju ko elly.

    ReplyDelete
  8. cantik baju pngantin dan baju elly juga

    ReplyDelete

Post a Comment