fisio oh fisio

ari ni aku ada appointment ke 3 utk fisioterapi kat HUKM
pakwe lak ada meeting, so nampaknya aku kena drive sendiri ke HUKM
x de hal la, letak bantal byk2 as support utk belakang time drive
amik valet parking saje ye....x yah sesusah parking jejauh
eleh, shopping leh parking valet, apa ke hal bila tak sihat nak ke spital tak leh parking valet kan
aku suka la HUKM sebab dia ada parking valet....rate RM10, dan setiap jam seterusnya RM1 ye...biasanya kena dlm RM11 - RM12 la setiap kali aku pi HUKM

meh cari mana unit fisioterapi....level basement ye
sket tergugat bila nampak level basement ada bilik mayat
tak pe, kita turun aje ye
register dulu kat sini ye
pastu isi benda alah ni kalau first time dtg....untuk appointment seterusnya just bagi kad dan wat bayaran...RM15 per fisio ye
pastu dah daftar kita pi sini lak, tunggu ajelah sampai nama di panggil
duk diam sambil men candy crush ye
meh tgk sket pe ada dlm unit fisioterapi, mcm2 ada ok!
nampak simple aje exercise dia suh buat, tapi impactnya besar ok!


setiap kali lepas fisio aku rasa penat sangat muscle aku
basically simple gila exercise tuh aku rasa, tapi kalau derang tak guide aku pun tak tau camner nak buat
aku rasa semakin ok sejak buat fisio...alhamdulillah

fisio biasanya amik masa dlm sejam la.......so lepas abis fisio aku pi sini, jabatan maklumat kesihatan utk dptkan medical report
apa lagi nak claim insurans la kan hehehehehhehehehe
so nak dptkan medical report kena bayar RM80 ye, amik masa sebulan hingga 2 bulan baru siap report tuh
apa2 la, janji aku leh claim insurance
selesai semua almost lunch time
nak makan nasi ayam kampung rasa bosan lak
setiap kali dtg HUKM aku bedal ayam kampung hahahhahaha
so, sebagai reward utk diri sendiri, lepas tol sg besi aku brenti kat dunkin donut
tapau croissant double egg and cheese
pastu, teruskan perjalanan menghala ke office dan drive thre starbucks kat solaris putra
prepaid card starbucks masih byk lagi baki
so amik ice blended mocha
layan panas2 ni mmg best kan!
teruskan perjalanan ke office 
kije bertambun nak matik nih
happy tuesday everyone!
dah pi lunch semua org!

Comments

  1. insyaallah semuga cepat sembuh seperti sediakala

    ReplyDelete
  2. camtular blogger...gigih ambik gambo itu ini wlupun sdg menjalani rawatan. teruskan bersemengat ya!

    ReplyDelete
  3. Masa fisio tu kena guna bola besar dan alat-alat itu ke elly. Macam main-main kakak tengok. Nampak main tapi ada teknik itulah ada perubahan oklah kan.

    ReplyDelete
  4. hahahaha..ekau poie physio pun siap reward diri sendiri lepas tu...bagus! haha

    mmg den suko HUKM sebab ada valet parking tu la..dulu masa anak no 2, bini den gi check up kat private wing tu sorang2..so senang, sampai situ, pas kereta kat budak valet...

    ReplyDelete
  5. Akak sukaaaaa valet parking HUKM nie. Siap ajar mak pak akak lagi. Diorang punyalah seronok ada valet parking sebab bila pandang padang parking kat bawah bukit dan sayupp jer nampak tangga tinggi tu, diorang rasa down.

    ReplyDelete
  6. Oiii oiiii aku terlior tgk makanan2 koooo!!! Lagi2 starbak tuuu....dah le aku pose hahahahah...

    Sian ko beb...gigih drive sendiri hah....ape2 pun ko slow2 drive n hati2 tau....seb baik ko jenis gamble beb leh pegi sorang2...kalo aku nangis meraung kene pi sorang n mati kutu xde geng ....aku kan manje koo hahahahahah

    ReplyDelete
  7. kuat semangat ko! hope u getting better.
    part drive thru stabak tu yg menarikkk.. apsallah area2 sini takde stabak drivethru?
    if not bahagia idup aku.

    ReplyDelete
  8. kena berdikari. kalau tak susah la kan.

    ReplyDelete
  9. Rietta xpernah pergi fisio...nmpak cam bestnye....sebab dorg akan train kita kan...tpi surely pnat klu buat dgn cara yg btul...eeeehhh jap...mnum ais?boleh ke...hehehe...moga cpat sembuh....

    ReplyDelete

Post a Comment