jerebu oh jerebu

aku pi melaka hari sabtu, jerebu teruk gila kat melaka
area umah aku still clean and clear
skali pagi ahad kooooooooooooooooooooooo
perghhhhhhhhhhhhhhhhhhh jerebu bagai nak rak
duk umah dah mcm duk gua la
tak brani nak kuar2 umah sangat
jemur kain pun dlm umah jek
segala aktiviti berkisar dlm umah

nak kuar umah pun pakai mask
hatta kuar umah nak buang sampah pun aku pakai mask
korang pakai tak?

walau pakai mask, tetap cari kopi pagi ni
kali ni test beli latte kat mc donald
dikenali sebagai mc cafe, bukan semua mc d ada ye
mcm2 coffe ada, sejuk panas, plus ada la muffin, cakes dll
senang cite cam cafe la wakkakakakakkakakkaka



komen aku:
muffin banana + walnut tu harga dia RM5.90 each...berbaloi ngan harga sedap, plus walnut dia byk gila ok....bau dia cukup menggoda lobang idong ni ar
latte tu aku amik saiz paling besar RM6.90
kalau nak paling kecik, RM4.90, medium lak RM5.90
sebagai penggemar latte, aku rasa kurang kick la latte dia hahahahhahahaha
apa pun, bfast yang sangat best di pagi isnin nih

dah jom kita mula bekerja
mulakan dengan sign cheque dulu, sebelum gua kena maki ngan staff gaji tak release lagi
happy working peeps!

Comments

  1. mengapa ku tak pernah jumpa lak mc cafe itu di sini..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaa tu la, mai la sini hahahhahahha

      Delete
  2. sesak juga hidung dek kerana jerebu ni kan :-(

    ReplyDelete
  3. Dada kakcik sedang kesakitan ni...

    Bangun tidur kat Melaka tuari, rasa macam sedut habuk hidup2 je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannya kakcik, stay home kakcik pas ni, bykkan minum air, tutup pintu tingkap bagai, make sure ada pengudaraan yang bagus juga!

      Delete
  4. Latte Nam Ringgit? Apa? Oooo... Patut la, kurang menendang!
    ^_^ aku pon minat latte.. Tp skrg dah kena kurangkan sejak minum Aura White.
    Jerebu mmg teruk kan? Anak aku kena cuti sampai ntah la bila akan diberitahu kelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. latte latte hahahhahah
      ahah teruk, whole of kl and selangor cuti kan

      Delete
  5. Latte not my cup of tea....ekekeke....rietta xsuka kopi....tpi mufffin tu looks yummy to me...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh mmg ada yang tak suka coffee, tak pe rietta, no harm pun, kalau tak suka, jgn minum tau, kang len lak jadinya, try muffin dia, sedap!

      Delete
  6. Melaka memang teruk jerebunya. JB ni yg tak teruk pun kakak rasa dah sesak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu JB teruk kan kak, tapi skang dah kurang sket, umah mak saya kat kluang pun terus hari tu, jenuh buang abuk katanya

      Delete
  7. Boleh refill ke latte/kopi tu? Den pun igt esok pagi nak meng-kopi & mem- muffin kat mekdi la...kakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xleh la weiiiiii nak refill pi amik kopi biasa tuh
      selamat mengkopi and mem-muffin ye esok!

      Delete
  8. duduk luar lemas..duduk dalam pun lemas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeeeeeeeeeeeeeeeeee lemas dan lemas segalanya

      Delete
  9. ada perasan mccafe ni kat mcD bangi tapi belum sampai seru nak cuba lagi.

    ReplyDelete

Post a Comment