layankan saje daun pisang itu

pada satu malam yang hening, aku ngan geng2 xbrain kuar tt
cam biasa aktiviti wajib adalah makan dan makan dan makan, minum dan minum dan minum
muahhahahahahhahahaha
so destinasi kali ni adalah di Nirwana Maju, Bangsar
depan BSC aje ye!
mula2, kasi bentang itu daun pisang
tangan jgn gatal2 usik itu daun ar
pas tu dia akan sendukkan apa yang patut
tu timun ye tuan2 dan puan2
pas tu dia senduk la la apa yang patut diletak kat daun pisang tuh
amboi mya, layan candy crush sampai tak dulik shah rukh khan yang sendukkan nasi tu kan
wakkakakakakakka
turut ada atas daun pisang, sayur kacang yang dipotong kontot
dan itulah peria dan bendi yang digoreng bersama tepung
sedap lak peria danbendi tuh, walau hakikatnya aku tak makan peria sebelum nih
so inilah rupa daun pisang yang telah diisi
pastu ko sebut je kuah pe ko nak, nanti dia tuangkan
mau banjir atau tidak, terpulang ye
lauk2 lain dia akan anto dlm pinggan ye tuan2 dan puan2
ayam masak kicap
ayam goreng
sotong goreng
ada lagi lauk kitorang amik, tapi dah dasar tak sabar2, lupakan aje, kita ngap dulu
tgk muka2 bahagia dpt makan secara berjemaah

belah kiri skali, hans tokey
dialah punya angkara, sebab tu la kitorang ada kat sini melantak tak ingat diri
amboi suka ye dpt makan
nasi aku!
 tak lengkap ke sini kalau tak bedal tosei rawa telo
silalah order sambil makan kongsi2 sebab perut dah penuh makan nasi kan
cam biasa tak lengkap ke mamak tanpa teh ais
tapi yang paling happy dpt makan sini adalah couple nih
wkakakakakkak sebab dah lama tingin nak makan ka sini, tapi memanjang ada bebudak ni mungkir janji
tapi kali ni akhirnya  impian terlaksana
muahaahahahahhaha
kalau korang tanya, pendapat aku sedap la makanan2 dia
repeat dtg lagi???? of course YES!
so kalau korang nak pi, sila la pi, kedai ni sentiasa penuh, beratur ok kalau nak makan, tapi kalau kena pada masanya, terus dpt meja
harga, agak berpatutan la, RM200+++ gak le kena hari tu, 15 org makan
air je masing2 order at least 2 cawan wakkakakakakakkakakakka
so apa lagi? 
sila lap air liur tuh, abis basah keyboard!

mana destinasi lepas makan?
ke brem mall kita
jom karokkkkkkkkkkkk!
yeeahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Comments

  1. bukan main candy crush tu, tapi amik gambar makanan masuk dalam FB..huhu

    ReplyDelete
  2. eco friendly..
    tak guna payah guna sabun nak basuh pinggan..

    ReplyDelete
  3. ambaoihhh mmg bikin ailio kecur tgk nasik daun pisang tu ;)
    brem mall tu sekankang kera jew dr rmh sy hehe

    ReplyDelete
  4. yummuy...eeehhh...kat mana tu erk?rietta xfamiliar larr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt bangsar. Row kedai depan bangsar shopping centre.

      Delete
  5. eh ada ek style mcm ni...tradisional sgt ni. senang takyah basuh pinggan byk2 bagus btl strategy dia. tapi kesian kat pokok pisang...sekian dulu nasib si pokok pisang hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahah wei tanam la pokok pisang tu byk2 wakakkakakakaka

      Delete
  6. - daun pisang ori ke plastik? ada den terbaca, kedai guna daun pisang tiruan, pasal nak save cost..hahaha

    - semua pelanggan mai kedai ni kalau makan nasik, mmg alas daun pisang ke?

    - yg ala ala ring/bulat2 tu apa? calamari ring/sotong goreng ka?

    - jersey husband ekau cun..boleh geng dgn den, sebab den kipas susah mati rugby england ;)

    ps: ekau tak teringin ke belanja adik ekau ni makan sifud kat Jeram? Makan mentarang bakar...wakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk la plak soklan ko kan:
      wei, tu daun pisang ori, semua makan kat daun pisang walau pe pun ko order, lepas abis, dia masuk tong sampah terus.....basically kedai ni sangat bersih ok! siap ada supervisor bagai monitor customer
      itu sotong goreng la....nampak cam keras dan liat, tapi hakikatnya sedap!
      blanje ko makan ke? bleh je....meh la ke bangi, tak reti2 lagi nak mai sini, balik nilai roger la, leh pi makan2 ngeteh2
      wei, pakwe aku mmg minat jersi ragbi sebab saiz dia besar2, kat pkns bangi ni ada satu kedai jual jersi ni ori lagi ok dari NZ....sebab dia minat rugby, dia pi NZ, tgk game tu kat sana, cari jersi2 dari sana.....pi la tgk, utk anak2 ko pun ada wei, aku tgk dah hari tu .... cun ok! tapi hampir 200 hengget la wakkakakakakkakaka utk baby new born pun ada wkakakakakkakakakakkakakak ada bran?

      Delete
  7. kena try juga ni...tak jauh dgn opis

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dekat ngan opis ko ema....pi la try!

      Delete

Post a Comment