oh bananana oh jerebu

jerebu masih teruk lagi bacaannya walau pun tak la tahap bahaya
sangat confuse malam tadi samada anak2 perlu sekolah atau tidak
tgk fb sekolah agama ngan sekolah kebangsaan tak de update walau soklan bertalu2 dari parents

terpacak depan tv tgk buletin utama pun tak de update
akhirnya call teacher q dees....teacher kata ada update kat mstar
esok sekolah bukak seperti biasa cuma kalau anak2 tak sihat, dan parents rasa anak2 tak patut kesekolah, anak2 boleh direhatkan tetapi perlu maklumkan sekolah aje

aku bukan apa, risau dan confuse sebab esok alyssa ada program bananana kat sekolah kebangsaan, jam 7 pagi dah kena hantar dia kat dewan....tv3 datang lak tu
dah commit ngan teacher, kang tak datang, menyusahkan cikgu lak
si alyssa excited betul nak join programme ni, masuk tv katanya!
taulah budak2 over excited, aku okay aje, janji mask kena pakai!



hope you enjoy your day alyssa!
mama bagi duit extra kat alyssa tadi, kot2 nak beli apa2 nanti, spend wisely ye!

akhirnya lewat tengah malam ada update kat fb sekolah
sekolah agama tutup lagi hari ni
tapi sekolah kebangsaan dibuka semula, so parents yang anaknya tak sihat, bermasalah dan parents rasa tak perlu ke sekolah, anak2 boleh direhatkan, tapi maklumkan pihak sekolah

so as parents think wisely, kita tau kesihatan anak2, anak2 tu tanggungjawab kita, kalau rasa tak bleh gi sekolah, rehatkan aje anak2....sila jgn berkompromi tentang kesihatan
tapi aku sungguh la pelik bila ada segelintir parents yang wat komen fb begini:
"kalau anak2 sakit pi sekolah, bil perubatan kerajaan nak tanggung ke?"

tak tau nak komen camner lagi, dan sangat confuse la ngan org2 begini....tak paham ke statement yang dikeluarkan!

as for me, anak2 aku aira dan aryan sekolah cam biasa kat q dees, alyssa pi sekolah kebangsaan pagi ni join programme bananana, abis sekolah masing2 balik umah sebab atuk dan nenek ada umah, so tak yah ke nursery.....bagi ruang utk kawan2 lain kat nursery tu utk duduk situ, kurang sesak sket kan!


Comments

  1. bananana??? program apaaa...? Nak nengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tv3 .... program bebudak, actually aku pun tak la sure sangat heheheheheheh

      Delete
  2. Wah... alyssa masuk tv. Inform bila siarannya ye sebab kalau bananana petang jam 6 sampai 6:45 ptg tu kakak ada tonton juga tapi kalau lain dari waktu tu tak dapatlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tau la kak slot dia bila .... balik nanti check ngan dia

      Delete
  3. wah....bila siaran? gtaw nnti yea...nk tgk...hehehe....hmmm...ada plak parents yg komen cenggitu....xpe la...manusia laen laen....yippi atok ngn nenek ada umah...suka larr dorg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sure la rietta, nanti balik kena check balik ngan alyssa
      org kan mcm2 perangai, layankan aje
      yeayyyyyyyyyyyyyyy atuk nenek ada, mmg best, mama pun rasa best hehehehhee

      Delete
  4. wahh..alyssa masuk tv3 nanti yer..seronoklah alyssa tu :)

    ReplyDelete
  5. Org2 mcm tu kan, x tau apa itu pemahaman..

    ReplyDelete

Post a Comment