Buffet pertama di Ramadhan 1434H

mak ayah dtg umah
katanya rindu kat cucu
tapi aku rasa skali nak spot check aku yang terkontang kanting tak de maid wakakakakkakakakakak
besttt oooo mak ayah ada, lauk buka semua mak masak
balik tinggal hidangkan atas meja aje
sedap lak tu

since mak ayah nak balik johor pagi ni
smalam pakwe ajak membuffet kat luar, tak yah kasi mak masak
plan tetiba ni yang wat wa sentap, sebab pakwe ni dia ckp, tapi wa la kena cari portnya
seb bek la mak tak mula memasak lagi kat umah, so rancangan pun diteruskan

aku directly blacklisted untuk membuffet di hotel2 sekitar cyberjaya, putrajaya dan bangi
sebab aku tau rate derang 100++
aku rasa cam mahal tak agak2
lagipun bukan byk pun aku makan kan wakkakakkakakaka

pikir punya pikir, ada try call yang ni
aku pernah pi sini last year ngan kawan aku si reen hanikoma dan adik lelaki aku
boleh tahan la, tempat selesa, luas, tempat solat pun ok, parking free dan luas
tapi.....tiba2 aku gatal nak google kat sini lak
sini pun aku pernah try last year
tempat solat ok, ruang pun ok, makanan pun best, parking area pun senang
fikir punya fikir la
aku memilih UKM
sebab dekat ngan umah hahahahhahahahha
dasar pemalas nak drive

so ajak mak, ayah, adik bungsu aku, housemate dia linda dan aku sekeluarga
ruang dlm puri pujangga, UKM, luas dan selesa
 
rate utk ramadhan buffet
aku tak snap la pic makanan kan
sebab malas plus aku rasa korang pun tau la range of food
aku listkan la mana yang aku ingat ye
nasi putih, nasi minyak, ayam berempah, kurma daging, ikan sweet sour, pajeri nenas, kuih, salad2, kerabu2, aiskrim, sup kambing, mee sup, sate, roti john, murtabak, biri2 panggang, mee goreng mamak, koay teow goreng, cempedak goreng, pisang goreng, abc, air sejuk 3 jenis, teh tarik, nescafe tarik, bubur pulut hitam, pecal etc
so aku amik pic yang aku rasa ada sedikit kelainan la dlm mana2 buffet aku pi
ni dia ada aiskrim goyang ko!
aiskrim goyang tu, air soft drink dia campur2 apa tah, masukkan dlm acuan dia, goyang2 dlm beberapa minit
tadddddaaaaaaaaaaaaaaaa jadi la ice cream cam ni, mcm2 perisa ada
first time aku pi buffet, ada durian ko
sedap lak tu
 
so melantak tak ingat la aku kekdahnya
my favourite nih!
korang pernah dpt makan durian time membuffet?
review dari aku:
dengan harga yang ditawarkan aku rasa agak berbaloi la dengan pilihan makanan yang ditawarkan
tempat agak selesa, kalau bawak budak2 pun senang, ada tempat utk derang lari2
tempat solat juga agak selesa hehehehhehehehehehehehe ini yang penting pun kan!

so korang ada tempat membuffet yang baik?
share la ngan aku!
sharing is caring kan!

tak sabar tunggu sabtu ni, buka puasa office buat kat the royale chulan, KL
bukan tak sabar apa, tak sabar nak tgk, apa la yang derang serve sampai mahal sangat rate ramadhan buffet tu kan, dan tak sabar nak tgk, byk mana la org yang dtg tu makan kan!
so, selamat membuffet!






Comments

  1. Bestnya...blm lg plan nak buffet biasanya smggu terakhr bln pose :)

    ReplyDelete
  2. Kakak ni elly kalau bulan ramadhan cuti masak tu memang tapi kakak juga cuti makan luar. Dah tua ni malas nak bekejar waktu iftar dgn waktu solat itu yg biasa beli bawa balik..

    ReplyDelete
  3. e'eh ye la elly, aku pun pes time tgk yg ade durian ni...mmg aku balun puas2 laa kalo gini....lagi2 tgk durian baka baik die bagi.....

    aku ahad ni nak berbuffet ramadhan ngan geng2 bff aku.....tak sabar gak nie...time tu mmg takde diet2 dah hah aku wakaakakakakak....bagi berbaloi dgn duit aku dah keluar karang wakakakakaak...dasar tamak kan...

    ReplyDelete
  4. ahad ni kami nk pi G tower buffet. nanti kami buat review k?

    tapi betul pun. byr mahal2 kita mkn cenonet je.
    tapi paling sedap tropicana...
    sgt2 best!
    babe royal chulan tu x salah aku, not bad buffet dia. nanti ko buat review k?

    ReplyDelete
  5. bestnya g berbuka kt hotel..
    tp tu la..
    tk penah lg buffet ada doyan..hehe

    ReplyDelete
  6. reen hanikoma? teringat zaman dolu. ha? berbuka dgn durian??? ishhh ishhh...hahahs!

    ReplyDelete
  7. Takut tengok rege buffet skarang..psling murah pun rm50..makan pun takleh nak mssuk bnysk poser poser niii..masak atau lauk tunjuk jerlsh jawspnya!!

    ReplyDelete
  8. Lepas solat maghrib, berapa lama dia bagi time melantak? sampai 10pm? wakakakakaka

    ReplyDelete
  9. bolehlah try nanti..siap ada durian lagi..tak menahan ni..sana biri-biri yer..bukan kambing...

    ReplyDelete

Post a Comment